Anuncia't al Descobrir

Com la cultura ha transformat el món rural, l’eix central de la NADALA 2021

La Fundació Carulla felicita el Nadal amb aquesta publicació històrica amb articles de Màrius Serra, Josep Maria Ganyet, Jordi Nopca, entre d’altres

L’entorn rural com a atractiu turístic, la cultura local vista i creada per joves, la força del moviment de dones pageses o com s’educa i s’aprèn al medi rural són temàtiques que tracta la Nadala 2021, una publicació cultural amb la qual la Fundació Carulla felicita el Nadal des de fa més de 50 anys. A les pàgines de la publicació també s’hi troben experiències vitals d’emprenedors i emprenedores que van deixar la ciutat per anar a viure i dur a terme projectes artístics al camp, així com un dossier monogràfic del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el programa que està impulsant el Ministeri de Cultura per fomentar i valorar les arts locals.

 
Després de les nadales sobre com la cultura transforma el carrer (2019) i l’educació (2020), enguany analitza com la cultura i els llenguatges artístics són motors de canvi en el món rural a través d’experiències, testimonis, il·lustracions i obres literàries, amb textos de Màrius Serra, Jordi Nopca o Josep Maria Ganyet, entre d’altres. Per exemple, de la mà de Jordi Nopca i Màrius Serra ens aproximem a la literatura i a la riquesa lingüística rural, i Josep Maria Ganyet fa un exercici sobre com la revolució digital està generant noves oportunitats als territoris allunyats dels nuclis urbans.
 
D’aquesta manera es pot redescobrir l’entorn rural. Més enllà de l’àmbit metropolità barceloní i de les grans ciutats catalanes, la Catalunya dels pobles petits és una realitat ben viva, també culturalment.
 
Podeu llegir una selecció de capítols gratuïts en línia o bé aconseguir-la en paper a través de la pàgina web de la Fundació Carulla.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació