Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES
Portada 284
Número 284 - gener 2022

Els 10 del 2022

En aquest número

Món Descobrir

Quan la vida marina s’obre pas
 

Un estudi ha identificat 514 espècies marines a la zona de banys del Fòrum de Barcelona. Text: Laia Creus i Badia / Fotografia: Miquel Pontes

Dossier central / Els 10 del 2022

El romànic a l’alt país d’Urgell

Fem un passeig pel ric i singular patrimoni medieval de la comarca Més d’un centenar de temples romànics esquitxen el territori de l’Alt Urgell, que fou una de les vies de penetració de les idees estètiques europees. Avui es pot dir, gràcies al seu excel·lent estat de conservació i a la diversitat de tipologies, que la comarca és una ‘reserva romànica’. Text: Albert Villaró

Dossier central / Els 10 del 2022

Els santuaris natural de Collsacabra

Us guiem pels espais més bonics de l'altiplà osonec

La Foradada, el Morro de l’Abella i el salt de Sallent són el centre de totes les mirades quan parlem de Collsacabra. Són espais de gran bellesa molt estimats pels habi-tants de la zona, i els municipis busquen solucions imaginatives per evitar-hi massificacions.
Text: Cristina Torra Pla

Dossier central / Els 10 del 2022

Viatge alquímic a les aromes dels cellers

La Terra Alta despunta com una destinació enoturística de primer ordre

Els ibers ja hi feien vi, a la Terra Alta. Una tradició mil·lenària que ha viscut en temps moderns a l’ombra d’altres territoris vitivinícoles veïns. Ara viu un desvetlla-ment: cellers i empreses treballen per posar la DO en el mapa de les millors destinacions enoturístiques.
 
Text: Sílvia Berbís Morelló

Dossier central / Els 10 del 2022

La Costa Brava més verge

Recorrem les cales solitàries de la mar d'Amut, entre el Port de la Selva i Portbou

El litoral nord del cap de Creus es coneix com ‘la mar d’Amunt’. Una costa quasi verge amb quatre pobles mariners i cales solitàries. És aquí on la Costa Brava més ‘brava’ ha aconseguit mantenir la seva identitat.
Text: Cristina Masanés Casaponsa

Dossier central / Els 10 del 2022

Els pobles de la Marina Baixa

Deixem el mar enrer per conèixer uns paisatges d'interior coronats per altes muntanyes

Més enllà de Benidorm i la costa, hi ha una Marina Baixa agrícola i encalmada, de valls, fonts i barrancs, custodiada per serres imponents com la d’Aitana, el Puigcam-pana o Bèrnia i amb pobles deliciosos com el Castell de Guadalest, Confrides o Polop. Descobrim la ‘cara B’ de la Costa Blanca.
Text: Eva Terol Trenzano / Fotografia: Eva Máñez

Dossier central / Els 10 del 2022

Les estrelles de Prades
 

El cel nocturn de les muntanyes de Prades, la nova destinació turística Starlight Gràcies a l’entusiasme de dos apassionats de l’astronomia, les muntanyes de Prades tenen una nova proposta turística, l’observació dels astres al mirador de Sant Roc. El cel nocturn d’aquest entorn acaba de rebre el reconeixement de la Fundació Starlight.

 
Text: Cristina Serret Alonso

Dossier central / Els 10 del 2022

L’autenticitat des Pla

L'interior de Mallorca ens mostra l'illa més rural i llaminera

Els catorze municipis que conformen es Pla comparteixen vocació pagesa i fesomia. Els pobles apareixen de sobte, amb cases apinyades al voltant d’un temple situat al punt més alt, envoltats de camps llaurats amb cura. Aquesta comarca interior manté les tradicions, una gastronomia excelsa i, sobretot, una manera de viure. Destil·la autenticitat i fa bocins els tòpics de la Mallorca turística.
Text: Marga Font Rodon

Dossier central / Els 10 del 2022

El Montseny de la reconnexió

Anem al massís a la recerca del nostre benestar i equilibri Al Montseny, sempre ve de gust anar-hi. Aquest cop, però, us recomanem fer-ho des d’una perspectiva més saludable, amb activitats, itineraris i propostes que aprofitin l’entorn tan extraordinari del massís per tornar a connectar amb la mare natura. Text: Clara Arnedo i Payerols

Dossier central / Els 10 del 2022

Una icona de la salvaguarda de la natura pirinenca

Les activitats del Parc Nacional d'Aigüestortes permeten conèixer els paisatges i la vida de l'alta muntanya L’aigua, els boscos i les pastures són els protagonistes d’un paisatge protegit que als anys cinquanta del segle passat ja es promocionava en cartells publicitaris. Certament, ja fa moltes dècades que a Aigüestortes i Sant Maurici es promou el turisme tranquil i responsable, on el gaudi de la natura i de la cultura de l’alta muntanya és oxigen pur per a les ments més curioses. Text: Núria Garcia Quera

Dossier central / Els 10 del 2022

A peu per la Garrotxa més desconeguda

Una nova ruta per etapes s'endinsa en els tresors autèntics de la comarca Us proposem un viatge a peu de 201,5 km, pas a pas, a poc a poc, de poble a poble, a la Garrotxa. Són deu etapes més una de circular, per fer lleugers d’equipatge i carregats amb tots els sentits. Quan l’acabeu, la motxilla us pesarà, però perquè l’haureu omplert d’experiències i paisatges increïbles. En aquest article, els creadors de la Volta a Peu a la Garrotxa ens expliquen per què val la pena fer-la.

 
Text: Anna Plana / Sergi Romero

  • Subscriu-t'hi ara
    ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!
  • Llegeix-nos a iQUIOSC
    iQUIOSC.cat és un quiosc digital a través del qual ens pots llegir en iPad, iPhone o a l'ordinador (Mac o PC).
Cercador de revistes

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació