Anuncia't al Descobrir

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida esperen recuperar les xifres prèvies a la pandèmia

Han invertit 13,5 milions d’euros per millorar les instal·lacions

Si el pont de la Puríssima va ser un preàmbul del que espera viure el Pirineu de Lleida aquest hivern, les dades prometen. Aquests dies festius de desembre van ser el tret de sortida definitiu a la temporada d’esquí 2021/2022 i les pistes han estat gairebé plenes. L’ocupació al Pirineu de Lleida ha arribat al 95%, i als hotels i a la restauració s’ha situat al 100%.

Per a aquesta temporada, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, juntament amb el sector turístic de la demarcació, s’ha proposat recuperar les xifres prèvies a la pandèmia —ja que aquesta va comportar un descens del 70% d’esquiadors la temporada passada. Així, es vol superar la barrera d’1.300.000 forfets venuts, per apropar-se a les xifres de les temporades 2017/2018 i 2018/2019, les millors dels darrers quinze anys. Durant els 144 dies que durarà la temporada, les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida oferiran un total de 505 km d’esquí, distribuïts en 245 pistes a les instal·lacions d’alpí i nombrosos circuits als complexos de nòrdic. A la zona hi haurà disponibles més de 26.000 places d’allotjament turístic reglat a la rodalia de les diverses estacions, al marge de les segones residències.

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida són de les més ben valorades en l’àmbit estatal gràcies a les condicions de les instal·lacions i als quilòmetres de pista. Això fa que dos de cada tres esquiadors catalans i un de cada quatre de tot l’Estat espanyol escullin les pistes del Pirineu de Lleida. Per tal d’aconseguir les xifres que es proposen, el Patronat de Turisme ha engegat la campanya ‘Lleida t’espera de nou. Viu-la!’, amb la qual es convida a gaudir de la neu i de totes les propostes associades.

Totes les pistes presenten novetats
Per tal d’optimitzar l’experiència, les estacions han invertit més de 13,5 milions d’euros en la millora de remuntadors, pistes, serveis complementaris, aparcaments i accessos. L’estació de Baqueira Beret presenta més quilòmetres innivats i dos remuntadors nous a la zona de Beret.

L’estació de Boí Taüll ha substituït el telecadira Puigfalcó pel nou teleesquí Puigfalcó, reaprofitat de l’antic teleesquí Erta, i ha retirat l’antic teleesquí Xicoia. També ha creat una nova pista accessible a un públic més ampli per fer descensos des de la zona de Vaques (sense necessitat d’agafar una pista negra).

El complex d’Espot Esquí, per la seva banda, ha dut a terme el condicionament i el ressembrat de pistes i la millora dels paravents per evitar l’erosió de la muntanya i aconseguir un estalvi energètic pel fet de necessitar menys neu produïda. També, per guanyar eficiència, s’han instal·lat nous sensors amb control per GPS a les màquines trepitjaneu.

Pel que fa a l’estació de Port Ainé, estrena el nou aparcament Rabasta a la cota 2.000 del complex, amb capacitat per a 290 vehicles. També, s’han instal·lat màquines noves de venda i recollida de forfets a la cota 1.650 i a la cota 2.000, tant per adquirir forfets com per recollir els adquirits prèviament a la botiga en línia.

Port del Comte, un any més, fa una aposta clara per un futur més sostenible consumint energia produïda totalment a partir de fonts d’energia renovables (hidràulica i solar). En aquest sentit, ha reforçat el sistema d’innivació, amb la instal·lació de nou canons ventiladors de baix consum (produeixen el doble de neu i consumeixen la meitat d’energia).

Per acabar, l’estació d’alta muntanya de Tavascan ha reforçat la seva seguretat amb la instal·lació de noves barreres paraallaus que estan situades a la zona de l’aparcament. Amb l’actuació, aquesta zona del complex està protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 i 1.915 m. La instal·lació permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 m.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació