Anuncia't al Descobrir

Nou aguait a l'Alt Pirineu per observar carronyaires

Servirà perquè els grups escolars observin espècies com el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre o l’aufrany

El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un nou punt d’aguait per observar aus carronyaires. El nou equipament, situat prop del municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà, és el primer equipament d’aquest tipus a Catalunya adreçat exclusivament a grups d’escolars de primària i secundària. L’aguait entrarà en servei l’any vinent i té capacitat per a 20 persones. Ha estat construït amb fusta de l’entorn més immediat. El mirador està situat a uns 70 metres del Punt d’Alimentació Suplementària i això permetrà als escolars observar de prop aquestes aus protegides sense molestar-les. S’hi podran veure espècies com el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre, l’aufrany, el milà reial, el milà negre i el corb, així com l’àguila daurada, segons el dia. A través d’aquest nou equipament, el Parc Natural vol impulsar i reforçar l’educació ambiental dels grups escolars de la zona i donar a conèixer el paper ecològic dels carronyaires. Per això, la visita a l’aguait serà conduïda per un guia intèrpret acreditat que donarà els continguts educatius i pedagògics adients, dins del programa d’educació ambiental del Parc. El recorregut a peu amb els escolars fins a l’aguait es realitzarà des del poble de Vilamur, accessible amb autocar, i, en una segona fase, el Parc preveu completar el projecte amb la creació d’un itinerari de tornada fins al poble d’Embonui, amb elements educatius al llarg del recorregut per fomentar el coneixement de la biodiversitat del Parc.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació