Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Castelló de la Plana senyalitza l’antic centre jueu

Uns rètols informatius mostren quins carrers formaven el nucli de la ciutat

Castelló de la Plana ha recuperat els carrers que formaven part de l’antiga aljama de la ciutat a través d’onze plaques commemoratives. Aquesta iniciativa, proposada per l’associació cultural L’Aljama i executada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, vol recuperar la història de la jueria medieval de la vila durant els segles XIV i XV, ara que fa trenta anys de la creació de l’entitat. Les onze plaques tenen l’aval de José Ramón Magdalena, historiador i assessor històric de l’Aljama. Des de l’Ajuntament, Verònica Ruiz, regidora de Cultura, destaca “la importància de visibilitzar aquesta part de la història de la ciutat, a través d’una entitat que ha treballat sempre amb rigor històric i que el 2021 ha complert tres dècades representant la jueria medieval castellonenca a les nostres festes”. Per part de l’Aljama, la seva presidenta, Marien Garcia, ha assenyalat que “aquest projecte, sempre amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, culmina els actes del 30é aniversari d’una manera única”.

Preservar la cultura de L’Aljama
L’associació cultural L’Aljama treballa des del 1990 per promoure activitats culturals a la ciutat. Participen cada any a les festes de la Magdalena —les festes fundacionals de Castelló— escenificant la jueria medieval castellonenca d’una manera molt acurada pel que fa al rigor històric.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació