Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El castell medieval d’Enfesta obre les portes al públic

La fortalesa medieval del Solsonès, datada del segle XI, ofereix visites després d’una restauració de més de deu anys

El castell d’Enfesta, situat al municipi de la Molsosa (el Solsonès), obre la porta al públic per primera vegada després d’una acurada restauració que ha durat més de deu anys. La fortalesa, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, data de l’any 1081, quan hi residien els senyors d’Enfesta, tributaris dels comtes de Cardona. Durant anys, va ser residència de diferents senyors i nobles, fins que finalment va quedar abandonada. Des del 2008 pertany a la família Ben-Aicha, la qual n’ha dut a terme una restauració completa per poder obrir el castell al públic. La visita dura dues hores i inclou l’església de Santa Maria d’Enfesta, de la qual destaca el cor. En el decurs de la visita s’explica la història de la fortalesa i dels seus habitants, la seva importància estratègica i diversos fets curiosos.

El castell d’Enfesta també és obert per a actes socials, casaments, rodatges o sessions fotogràfiques, així com per a cursos i activitats empresarials i professionals. El conjunt es pot visitar cada dissabte i diumenge, a les 10 h, a les 12 h i a les 15 h.

Visites guiades al castell de Cambrils
A més, el Salí de Cambrils, situat al municipi d’Odèn (el Solsonès), ha ampliat la tradicional ruta guiada amb la visita al castell de Cambrils. Amb el nom de ‘Romànic a la Sal’, l’itinerari inclou ara el castell, les antigues salines, els molins hidràulics (dos per moldre la sal, un per elaborar farina, un per moldre el pinso i un darrer per pelar el blat) i l’església de Sant Martí. La ruta dura unes dues hores i mitja i es pot complementar amb un petit àpat al mateix salí i amb l’adquisició de productes elaborats amb sal del Pirineu.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació