Anuncia't al Descobrir

L’arrel, la fusió i la tradició a la 35a edició del Tradicionàrius

Més de 50 activitats i 60 grups i artistes formen la programació d’aquest 2022

Aquest divendres 14 de gener arrenca el Tradicionariàrius 35. Seran tres mesos (fins el 8 d'abril) plens de propostes per viure l’arrel, la fusió i la tradició. Amb l’objectiu de mantenir l’essència i jugar i transformar la música folk i tradicional, s’han programat més de 50 activitats amb 60 grups i artistes. Un ventall de propostes carregades de músiques de ball reinterpretades, electrònica d’arrel, cançó tradicional des d'òptiques diferents, humor, vitalitat i nous formats. 

 
El programa d’aquest any, a banda de propostes amb DO Catalunya, també integra propostes d’altres territoris com Euskadi, les Illes Balears, Galícia, Castella i Lleó, el País Valencià o l’Alguer. Un dels trets característics d’aquest festival serà una nit de músiques de la Ribera sud del Mediterrani amb la cultura amaziga com a convidada especial. Cal destacar la quantitat de projectes d’artistes femenines que d'una manera natural formen gran part de la programació amb una mirada reivindicativa, la intergeneracionalitat entre tots els artistes que actuaran en aquesta 35a edició i les 15 estrenes discogràfiques.
 
Concerts, Tradicionàrius al Palau i a l’Auditori, Trad d’autor, traDDigital, Arran d’escenari, Ballades d’Arrel, Trad familiar, Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, els Vespres dels dimecres, estrenes de documentals, presentacions de llibres, Folk als Mercats, Tradicionàrius al Territori i exposicions seran els grans blocs de programació que proposa aquest #tradicionàrius35. Ja es poden adquirir les entrades anticipades al plataforma entradium.com.
 
Inauguració amb músiques de ball
La voluntat inicial del Festival era encetar-lo amb una gran pista de ball amb la proposta de dues formacions que juguen i experimenten amb temes ballables, les gallegues Caamaño&Ameixeiras i els catalans La gravetat de Coulomb. Però, finalment, a causa de la situació sanitària, el Festival començarà redibuixant aquestes propostes en format concert, amb la voluntat de poder tancar el Festival havent tornat a convertir el CAT en una gran sala de ball.
 
Sorteig d’entrades i descomptes
El DESCOBRIR i el Tradicionàrius us oferiran la possibilitat de gaudir gratuïtament d'alguns dels concerts del programa d'enguany a través de sorteigs d’Instagram. Seguiu @descobrircat i @tradicionarius i no perdeu l’oportunitat de gaudir d’una de les propostes del Festival. Si sou subscriptors de la revista, no us perdeu els butlletins setmanals que enviem cada dijous. Us oferirem diferents codis de descompte pera assistir als concerts més representatius del Festival. 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació