Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La Pedrera torna a lluir el pati de les Papallones

L’espai centenari ha recuperat algunes de les pintures després de nou mesos de restauració

Després de nou mesos de feines de reparacions, el pati de les Papallones o de Provença de la Pedrera torna a un estat òptim de conservació. La Fundació Catalunya La Pedrera ha dut a terme les tasques de reparació d’aquest pati i de la seva ornamentació pictòrica. La Pedrera té més de cent anys d’història i el pas del temps, així com la pluja i la contaminació atmosfèrica, fan inevitable el deteriorament de l’aspecte de l’edifici.

Les tasques realitzades han estat netejar i rehabilitar elements estructurals, a més de recuperar les textures, els colors i elements originals com els estucs, les pintures i les policromies de l’obra de Gaudí. Concretament, s’han revisat els estucats, s’han tractat els elements metàl·lics i s’ha impermeabilitzat la canal de recollida d’aigua i la superfície horitzontal del terrat. El pla de reparació també ha inclòs tasques de serralleria, fusteria i restauració de les pintures policromades, entre d’altres. L’equip de professionals que han dut a terme les diferents reparacions del pati està encapçalat per arquitectes, seguits de guixaires i estucadors, restauradors de pintures murals, especialistes del ferro i fusters.

Aquesta actuació és la segona que es realitza al pati des de la restauració integral que es va fer a l’edifici entre el 1987 i el 1997.

El pati de les Papallones, natura i estructura
El pati està estructurat a partir de columnes i grans finestrals. Les façanes interiors destaquen per detalls artesanals com les baranes de ferro forjat i per les pintures murals naturalistes.

Gaudí va ser únic a construir l’edifici al voltant de dos patis centrals. Els patis acompleixen una funció essencial. Entre columna i columna hi ha grans finestrals que faciliten una millor il·luminació i ventilació a les sis plantes d’habitatges. En aquest pati de forma el·líptica destaca l’escala pont per accedir al pis principal, amb una estructura de ferro que la fa ‘volar’ per economitzar espai interior. A les parets del pati trobem restes de pintures murals de motius florals, agrupades a la part central i a sota de les finestres.
 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació