Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Restauren una part de la Via Verda de la Muga

El tram, entre Castelló d’Empúries i Empuriabrava, ha guanyat seguretat i accessibilitat

El tram de Via Verda de la Muga entre Castelló d’Empúries i Empuriabrava presenta un aspecte totalment renovat després de les reformes que s’hi han fet entre els mesos de juny i desembre de 2021. S’ha treballat en 3,4 quilòmetres del recorregut per estabilitzar els talussos —amb aportació de terres i col·locació de malla de coco—, substituir les baranes de fusta malmeses per baranes de fusta d’acàcia, crear i millorar escorrenties i drenatges, construir estructures i murs de contenció i restaurar els paviments i el ferm. Aquestes reformes s’emmarquen dins la segona fase del projecte de restauració del camí i han estat finançades per la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. El pressupost d’aquesta obra ha estat de gairebé 400.000 euros. 
 
Arran de la pandèmia, els camins naturals han agafat molta importància i per això hi ha la necessitat d’oferir-los en les millors condicions possibles. “Tot i que fa molts anys que disposem d’aquesta ruta, amb la pandèmia es va posar de manifest el benefici de les vies verdes al voltant dels municipis, amb un increment dels usos, i també amb l’augment de circulació de bicicletes elèctriques”, explica Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries. La primera fase de les obres de millora es va executar entre el final del 2020 i l’inici del 2021, al llarg d’1,2 quilòmetres, amb un cost de 203.000 euros assumits pel Programa de Caminos Naturales. 
 
La Via Verda de la Muga
Aquest camí natural va ser inaugurat el 2012, gestionat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. A causa de les millores que s’hi ha fet aquest últim any ha passat a ser gestionat pel Consorci de Vies Verdes de Girona, que en fa el manteniment i la promoció. En els seus 29 quilòmetres de llargada, recorre els municipis de Castelló d’Empúries, Peralada, Cabanes, Pont de Molins, Boadella i les Escaules, Terrades, Darnius i Sant Llorenç de la Muga. La ruta connecta zones naturals de gran bellesa —com els espais d’interès natural de l’Alta Garrotxa, les Salines, els Penya-segats de la Muga i els Aiguamolls de l’Empordà. La Via Verda disposa d’un altre tram de muntanya més difícil d’11, 5 quilòmetres, entre Sant Llorenç de la Muga i la resclosa de les Escaules.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació