Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Turisme Montseny rep un premi pel seu compromís mediambiental

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera també premia l’Associació de Propietaris del Montseny

La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera (RERB) ha premiat l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny (Turisme Montseny) i l’Associació de Propietaris del Montseny pel seu compromís mediambiental. Les distincions s’han atorgat en el marc de la primera edició dels ‘Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental’ en la categoria ‘Desenvolupament econòmic i social sostenible’.

Així, Turisme Montseny ha estat distingida per la seva promoció del turisme de qualitat i respectuós amb l’entorn i la seva tasca de preservació del valor del patrimoni cultural i natural i l’Associació de Propietaris del Montseny, per la seva planificació i gestió forestal coordinada. Les dues entitats participen d’una manera activa en el Grup de treball i en el Fòrum permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Montseny i, per tant, intervenen en la presa de decisions sobre l’estratègia turística del Montseny.

Cal destacar que, del total de 112 candidatures presentades en aquesta primera convocatòria, finalment han estat disset les empreses o entitats distingides, dues de les quals, de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Els premiats rebran un diploma i un segell de ‘Reconeixement Reserva de la Biosfera’.

Els ‘Reconeixements Reserva de la Biosfera al compromís mediambiental’, impulsats per la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera, tenen l’objectiu d’impulsar i reconèixer aquelles organitzacions que emmarquen la seva activitat a les reserves de la biosfera i que promouen la formació ambiental i la investigació i ajuden a la conservació del patrimoni natural i al desenvolupament socioeconòmic de les àrees i municipis on estan enclavades les reserves de la biosfera.

Més premis a Catalunya i Menorca
El certamen constava de dues modalitats diferents: el I Reconeixement ‘Reserva de la Biosfera’, amb tres categories: Conservació del patrimoni natural i cultural, que han rebut el col·lectiu català Les Salines de la Trinitat, que desenvolupen la seva tasca a la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre, i les entitats d’Andalusia Grupo de Espeleología de Villacarrillo (Jaén), Ecologistas en Acción de Cádiz, la Sociedad Gaditana Historia Natural i el Club Senderista La Cabrilla de El Burgo, de Màlaga; Desenvolupament econòmic i social sostenible, que, a més de l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny i de l’Associació de Propietaris del Montseny, han distingit també el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Natura de Menorca, l’empresa gallega A Artesa da Moza Crecha i la castellanolleonesa Ganadería Omañacea, i, finalment, la categoria Foment de la investigació i educació, amb distincions per als projectes ‘Alga invasora, retos y oportunidades’, del Centro Educativo de Sección de Educación Permanente de Tarifa (Cadis), ‘Plástico Cero’, de Marine Science For Society, l’Institut Pola de Gordón (León), el Centro de Gestión e Innovación Científica y Educativa para la Paz y el Desarrollo Sostenible, a La Palma, i l’Institut Menorquí d’Estudis - Observatori Socioambiental.
La segona modalitat era el I Reconeixement de la Marca de Qualitat ‘Reserves de la Biosfera Espanyoles’, que han rebut dues empreses gallegues: Orballo, productora de te, i Acastrexa, de conserves vegetals. En aquesta primera edició també s’ha atorgat una menció honorífica a la Reserva de la Biosfera de l’illa de La Palma, com a mostra de suport i solidaritat per l’emergència provocada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja.
La Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera està gestionada per l’Organisme Autònom Parcs Nacionals (OAPN) del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació