Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 senders de Gran Recorregut imprescindibles per conèixer Catalunya

Busqueu els senyals blancs i vermells i exploreu el territori a peu i sense presses!

La millor manera de descobrir els nostres paisatges és fer-ho pas a pas. Els senders de Gran Recorregut, també coneguts com a GR, permeten fer unes rutes de llarga durada espectaculars per etapes al llarg de tota la geografia catalana. Consulteu la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per conèixer amb detall cada un d’aquests senders i descobrir-ne d’altres. 
 

GR 11, Transpirinenca o sender dels Pirineus - 421 km

Transpirinenca Malniu La Transpirinenca al seu pas per l’estany de MalniuÁlvaro Sanz i Marta Riera
Travesseu els Pirineus catalans des de la Vall d’Aran fins al cap de Creus seguint els senyals vermells i blancs del GR 11, un sender que travessa la serralada sencera, des del Cantàbric fins a la Mediterrània. Per fer el tram català, necessitareu tenir una bona forma física, estar acostumats a fer excursions d’alta muntanya i disposar de prou temps per fer 24 etapes d’uns vint quilòmetres cadascuna (la més curta és de nou quilòmetres i la més llarga, de 33). Prepareu-vos per travessar alguns dels paratges de muntanya més espectaculars del país: els estanys de Colomers i el de Sant Maurici, la vall Ferrera, la vall de Núria, Setcases, Molló, l’Alta Garrotxa, el Bassegoda, l’Albera i el Parc Natural del Cap de Creus, entre d’altres.

GR 92, Sender de la Mediterrània - 560 km

GR 92 El GR 92 al seu pas pel Port de la SelvaCecília Lorenzo
Per fer rutes vora el mar, el GR 92 és l’ideal. Forma part del sender europeu E 10, que va des de la mar Bàltica fins a la Mediterrània. A Catalunya ressegueix tota la costa, de nord a sud, des de Portbou fins a Ulldecona, en un total de 31 etapes d’uns 15 quilòmetres cadascuna (la més curta té nou quilòmetres i la més llarga, 21). Durant alguns trams, discorre pels antics camins de ronda, senders costaners que s’usaven per vigilar el contraban, per anar a pescar o per rescatar els mariners i pescadors en cas de naufragi. Els paisatges que travessa són variats, des de petites cales, platges de sorra fina i penya-segats, fins a aiguamolls i muntanyes com el Corredor, Collserola o el massís del Garraf.

GR 107, Camí dels Bons Homes - 95 km

Castell de Gósol El castell de Gósol, un dels indrets pels quals passa el Camí dels Bons HomesSergi Boixader
El Camí dels Bons Homes és un itinerari turístic transpirinenc d’aproximadament 200 quilòmetres que es pot fer a peu, en BTT i a cavall. El punt de partida és el santuari de Queralt, a Berga, i el punt final, el poble de Foix, a l’Arieja, França. El tram català té un total de 95 quilòmetres, de Berga fins al coll de la Portella Blanca, a la frontera amb Andorra. El podeu fer sencer o triar algunes de les etapes. El recorregut recorda la fugida dels càtars (també anomenats ‘bons homes’ i ‘bones dones’) de França a Catalunya travessant els Pirineus. Eren persones que practicaven el cristianisme pur i senzill, basat en l’espiritualitat i en contra de l’Església catòlica de l’edat mitjana, més autoritària; per això van ser perseguits.

GR 211, Sender circular de la Vall d’Aran - 91 km

refugi de Montgarri El santuari de Montgarri, a la Vall d’AranGettyImages
Aquest recorregut circular explora els paisatges de muntanya més sorprenents de la Vall d’Aran, a la falda de muntanyes aclaparadores, boscos, rius, llacs i prats. Podeu començar-lo des de Viella a través de set etapes d’entre nou i 20 quilòmetres cadascuna. Descobrireu espais com el riu Garona, les muntanyes de Les i Bossost, Sant Joan de Toran, Montgarri o Unha. 

GR 65-5, Camí de Sant Jaume - 54 km

Pelegrí camí Sant Jaume La motxilla d’un pelegrí del camí de Sant JaumeGettyimages
Planteu-vos a Tarragona per iniciar aquest viatge a peu fins a Mequinensa, a la Franja de Ponent. Seguiu les marques blanques i vermelles i els senyals de la petxina del pelegrí que us indiquen que esteu caminant per una de les variants del camí de Sant Jaume, que des de qualsevol punt d’Europa permet arribar a Santiago de Compostel·la, un viatge que es fa per motius religiosos o pel simple plaer de conèixer les terres per les quals passa. Explica la història de la religió catòlica que l’apòstol sant Jaume viatjà des de Compostel·la fins a Tarragona per embarcar-se rumb a Roma. Per fer-ho, en terres catalanes va seguir l’antic camí d’època romana que unia les ciutats de Tarraco (Tarragona) i Caesaraugusta (Saragossa). El sender està dividit en tres etapes de 19, 9 i 25 quilòmetres, i passa per les muntanyes de Prades i pel Parc Natural de la Serra de Montsant. 

GR 99, Sender del riu Ebre - 165 km

GR 99 El GR 99 al seu pas per MiravetCecília Lorenzo
Aquest sender ressegueix el curs del riu Ebre, des del lloc on neix, a Cantàbria, fins al delta de l’Ebre, a través de 1.200 quilòmetres. A Catalunya, el camí comença a Mequinensa i acaba a la mar Mediterrània, concretament, a Riumar, a la mateixa desembocadura. En total, el tram català és de 165 km i es divideix en set etapes que passen per Almatret, Flix, Móra d’Ebre, Benifallet, Miravet, Tortosa i Amposta, entre altres indrets. La més curta té 14 quilòmetres i la més llarga, 29. 

GR 151, Camí Oliba - 267 km

Camí Oliba El bosc de la Grevolosa, a Sant Pere de Torelló, forma part del Camí OlibaRafael Lòpez-Monné
El Camí Oliba és un sender que segueix els passos del bisbe i abat Oliba, un personatge històric que va participar en la repoblació i la cristianització del territori omplint-lo d’esglésies i monestirs. És, per tant, un trajecte que connecta algunes de les obres més emblemàtiques de l’art romànic català. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus i passa per algunes de les ciutats i pobles com Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Es pot fer en 18 etapes que passen per les comarques del Bages, Osona i el Ripollès. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació