Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

10 llocs per fer un pícnic a l’Anoia

Indrets a l’aire lliure per fer un pícnic a la comarca de la Catalunya Central

A l’Anoia hi ha moltes opcions per fer una excursió fins a un indret especial i, allà, un cop havent fet la ruta, fer-hi una barbacoa, una paella o portar el túper per passar un dia genial. Aquí trobareu una llista de deu llocs a l’aire lliure per fer un bon pícnic a l’Anoia.

La Tossa - Santa Margarida de Montbui
De ben segur que ja coneixeu la Tossa de Montbui, però potser no sabíeu tot el que hi podeu trobar. A més de 600 metres d’altitud trobem un conjunt romànic que reuneix un castell dels segles X-XI, l’església de Santa Maria i la torre de defensa. Allà podreu observar unes grans vistes, i a prop del castell hi ha habilitada una zona de pícnic al costat d’un parc infantil. Un cop hàgiu dinat, podeu aprofitar per fer una petita excursió fins a l’antic cementiri del poble. I, si encara teniu més ganes de descobrir tots els secrets d’aquest poble amb orígens medievals, a la web la tossa.cat trobareu un munt de propostes per organitzar un dia ple d’activitats.

La Resclosa - Jorba
La Resclosa de Jorba és un paratge meravellós. El nom ja ho diu tot, és a dir, un mur d’obra per a la retenció de l’aigua en forma de pantà. Aquesta obra permet disposar d’aigua per al reg de l’horta i serveix de punt d’abastament per a l’extinció de possibles incendis. De retruc, el pantà possibilita l’hàbitat a unes quantes espècies d’aus aquàtiques. Una proposta és arribar-hi a través d’una excursió a peu o amb bicicleta sortint des de Rubió, des del mateix nucli antic del poble, i resseguir el curs de la riera fins arribar a la Reclosa. Amb una mica de sort, podreu gaudir de l’aturada d’aus aquàtiques migratòries i no seria estrany veure-hi algun bernat pescaire o altres ocells estacionals. En arribar, pícnic a la vora del pantà!

Font Cuitora - la Llacuna
Una altra proposta és a la zona de la Llacuna, un poble amb un casc antic que convida a fer una passejada pels seus carrers. Podeu gaudir de les places de la Font o de la bonica plaça porxada creada a les acaballes del gòtic, que antigament aixoplugava el mercat, i que actualment és un dels indrets més característics de la població. Un cop hàgiu visitat el poble i voltat pels seus carrers, podeu aventurar-vos a fer una petita passejada fins a una de les fonts del municipi, la font Cuitora. La Llacuna és una població rica en fonts d’aigua, totes conegudes per les seves propietats medicinals, i una de les més populars és la font Cuitora (és la font més propera al poble i l’aigua que hi brolla, segons diuen, té virtuts diürètiques). Hi trobareu uns bancs i taules de pedra i uns altres de fusta, ideal per descansar de la visita i fer un pícnic.

Santuari de Sentfores - Sant Martí de Tous
Una gran sorpresa per a petits exploradors. Des del poble de Sant Martí de Tous, podeu aventurar-vos a enfilar-vos fins a l’ermita de Sentfores per baixar després a l’engorjat de la Fou, un racó humit i ombrívol enmig del bosc. L’ermita és del segle XIV i val la pena entrar-hi per veure l’altar, la cúpula i la imatge de la Mare de Déu. Els voltants de l’edifici són un bon indret per fer-hi un pícnic, aprofitant les taules situades sota l’ombra dels arbres. Després podeu baixar fins a la Fou, on quedareu bocabadats amb la troballa i, potser, els més petits podran imaginar la visita d’un follet o d’una fada d’aigua. La ruta la podeu fer de forma circular tornant al punt inicial, el nucli antic de Sant Martí de Tous.

Gorg de Nafre - Copons
Heu provat la sensació de fer un pícnic mentre sentiu el soroll de l’aigua caient? El gorg de Nafre és un gran clot format al llit de la riera Gran de Copons, on l’aigua s’entolla i alenteix el seu curs. L’espectacle és veure l’aigua com cau per aquest salt d’aigua d’uns cinc metres d’alçària. Un entorn rodejat d’aigua i vegetació. A pocs metres del gorg de Nafre trobareu l’àrea de lleure de la Font de la Vila. Una proposta perfecta per passar el dia i gaudir del temps lliure.

Font del Raval - Castellfollit
La següent proposta us portarà fins a Castellfollit de Riubregós, un poble d’origen medieval amb un castell, el castell de Sant Esteve, i diverses torres de vigia que dominen el paisatge. Hi podreu visitar també l’església romànica de Priorat de Santa Maria que va ser consagrada el 1082. La zona de pícnic és a la font del Raval, anomenada també font Nova. És una de les fonts més populars de la zona i va ser construïda per un veí del poble. La font del Raval és un lloc fresc i ombrívol que, si el dia és calorós, és ideal per fer un pícnic a una taula amb bancs que hi ha al costat mateix de la font.

Can Carol - Vallbona d’Anoia
Si busqueu passar un dia envoltats d’història i natura, a la vora de l’antic Camí Ral, a Vallbona d’Anoia, hi trobareu una petita i tranquil·la zona de pícnic. S’hi arriba a través d’una pista forestal que surt des del poble. Ben a prop hi passa el torrent de la Pedrera, al qual es pot accedir per unes escales. És ideal perquè els petits corrin i juguin rodejats de natura. En acabar, si voleu allargar el dia, podeu fer una visita al poble de Vallbona per conèixer la història del famós Camí Ral. Vallbona era un punt d’aturada obligatòria del trajecte entre Barcelona i Igualada, que antigament podia arribar a durar, fàcilment, unes nou hores.

Torre de la Manresana - Prats de Rei
La Torre de la Manresana de Prats de Rei és una altra de les propostes per fer un pícnic rodejats de natura i patrimoni arquitectònic. Un cop allà, és imprescindible fer una visita a la torre, una construcció de planta circular, construïda a finals del segle XI o començaments del XII. Amb una alçària de 21 metres, permet tenir una àmplia panoràmica de l’entorn. Serà tot un privilegi poder gaudir d’aquestes vistes. Des d’allà podeu aprofitar per fer una ruta circular pels afores de Prats de Rei passant per la necròpolis de Pedrafita, el sepulcre megalític dels Tres Reis i el pont del Torrent de la Manresana.

Capella Mare de Déu de la Font - el Bruc
Molt a prop de la masia de Can Jorba, al Bruc, hi ha una capella del segle XVII que deuria substituir-ne una d’anterior, documentada des del segle XIV. La millor manera de gaudir d’aquest meravellós patrimoni arquitectònic és amb un pícnic en família. Podeu observar-ne la planta rectangular, amb la teulada a dos aiguavessos i una petita espadanya sobre la façana. Aquest punt, el podeu afegir a la vostra ruta quan us proposeu visitar el patrimoni cultural i arquitectònic de la zona de Fontcoberta.

Plans de Cal Vilaseca - la Torre de Claramunt
Passejant pel camí que uneix la Torre de Claramunt i Vilanova d’Espoia podreu gaudir del seu patrimoni natural i cultural. Des de les fondalades fresques del riu d’Agost tot just sortir de la Torre de Claramunt, passareu per vinyes, camins centenaris, boscos de pi i un important pla agrícola. A mig itinerari travessareu el nucli antic de Vilanova d’Espoia, on podreu veure la seva església romànica, i altres curiositats. Arribats al plans de Cal Vilaseca, al final de la ruta, hi trobareu un paratge idíl·lic per fer un pícnic en aquesta època de l’any.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació