Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

15 llocs de novel·la

Escapades de llibre per descobrir els escenaris que han ambientat algunes de les novetats literàries catalanes dels darrers anys

Llegir un llibre també és una manera de viatjar i anar fins als racons i les localitzacions que descriu l’autor. De vegades, també ens permet retrocedir en el temps i viure altres èpoques i redescobrir amb uns altres ulls llocs que ja coneixem. Aprofitant que és Sant Jordi, us proposem descobrir 15 llocs de novel·la.

‘El retorn d’Abba’, Cadaqués - Alt Empordà

Cadaqués cases Santa Maria Les cases de Cadaqués al voltant de l’església de Santa MariaGetty Images
El retorn d’Abba és el debut literari de Marc Ros, cantant i compositor de Sidonie. És una novel·la situada a Cadaqués, un poble de bruixes, pirates i artistes, que parla d'amistat, música i d’un moment concret: el final de l’estiu.

‘Terra Alta’, Gandesa - Terra Alta

Poble de Gandesa Gandesa és la capital de la comarca de la Terra AltaWikimedia Commons
Terra Alta, de Javier Cercas narra la història d’un home a la recerca del seu lloc en el món. Està ambientada a la localitat de Gandesa, capital de la Terra Alta. Si la visiteu, no oblideu passar-vos pel celler cooperatiu de Cèsar Martinell, l’Agrobotiga, el centre històric o el centre d’estudis de la batalla de l’Ebre.

‘Canto jo i la muntanya balla’, muntanyes del Ripollès

Ripollès La magnificiència de les muntanyes del Ripollès
No hi ha res millor per descobrir els racons més amagats i solitaris de les muntanyes i pobles del Ripollès que llegir la novel·la Canto jo i la muntanya balla, d’Irene Solà. Es tracta d’una narració poètica en què la natura, indomable, és la principal protagonista. Prenen la paraula dones i homes, però també fantasmes i dones d'aigua, núvols, bolets o gossos. Si passegeu per les muntanyes de Ribes de Freser, Planoles o Toses, us semblarà sentir-los.

Novel·les de Martí Gironell, Besalú - La Garrotxa

Besalú El pont de Besalú, l'emblema de la població medievalGetty Images
Amb els llibres El pont dels jueus i Paraula de jueu, Martí Gironell us  transportarà en el temps i en l’espai: als carrers i places de Besalú i a l’edat mitjana. Intrigues, passions i elements màgics us convidaran a descobrir o redescobrir aquesta localitat famosa pel seu pont medieval sobre el riu Fluvià, els banys jueus o el monestir de Sant Pere, del segle XII.

‘Scala Dei’, Siurana i Scala Dei - Priorat

Siurana Siurana, un dels escenaris de la novel·la històrica d''Scala Dei'Getty Images
Petra Balzer de Garcia és l’autora d’Scala Dei, una novel·la històrica ideal per llegir abans o durant un viatge al Priorat. Està ambientada a començaments del segle XI a la cartoixa d’Scala Dei i a la vila de Siurana, l’últim bastió àrab de la reconquesta i narra les peripècies de Rashud, fill de la reina mora Azia. 

‘Les veus del Pamano’, a vall d’Àssua - Pallars Sobirà

La vall d'Àssua La vall d’Àssua, terra de maquisAjuntament de Sort
Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, us faran viatjar a la vall d'Àssua, a través d’una crua història on els maquis, els falangistes i les heroïcitats i covardies que van tenir lloc en acabar la Guerra Civil Espanyola són els protagonistes. Escàs, Caregue, Llessui i Altron són alguns dels pobles que hi apareixen.

‘Origen’, Montserrat, la Sagrada Família i la Pedrera – Bages i Barcelonès

Sagrada Família La Sagrada Família és un dels escenaris de la novel·la de ciència-ficció de Dan BrownGetty Images
La novel·la Origen, de Dan Brown, situa la seva trama de ciència-ficció a Catalunya, Sevilla, Madrid i Bilbao en la que el protagonista, l’acadèmic Robert Langdon, investiga sobre l’origen i el destí de la humanitat. Entre els escenaris catalans apareixen el monestir de Montserrat, el temple de la Sagrada Família o la Casa Milà o La Pedrera, de Gaudí.

‘El monestir proscrit’, Sant Joan de les Abadesses - Ripollès

Monestir de Sant Joan de les Abadesses El monestir de Sant Joan de les Abadesses transporta al segle XIGetty Images
El monestir proscrit, de Maria de la Carme Roca, us farà viatjar al segle XI per conèixer la història d’una noia que vol fer-se monja al monestir de Sant Joan de les Abadesses per fugir d’un matrimoni imposat. Amors prohibits, passions i crims converteixen a aquest llibre en una novel·la ideal per llegir abans o després de visitar el famós monestir del Ripollès, on destaquen el claustre els retaules gòtics o els frontals d’altar de la seva església.

‘L’estiu de l’amor’, Horta de Sant Joan - Terra Alta

Horta de Sant Joan Indicació per arribar al Centre Picasso d'Horta de Sant JoanGetty Images
Sabíeu que el pintor Pablo Picasso va passar llargues temporades a Horta de Sant Joan, a la comarca de la Terra Alta, i que hi va pintar algunes de les seves obres? La novel·la L’estiu de l’amor, de Toni Orensanz, està inspirada en les estades del pintor amb Fernande Olivier, la seva primera xicota formal.

‘Filla de la Neu’, vall de Núria - Ripollès

Vall de Núria Per arribar a la vall de Núria es pot utilitzar el cremalleraGetty Images
Núria Esponellà us sorprendrà amb una història de superació humana ambientada a la vall de Núria. És La Filla de la Neu, protagonitzada per l’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana, una cambrera que acaba fent de professora d’esquí, que es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, quan s’està construint l’obra d’enginyeria a més alçada de tota la península Ibèrica.

‘El far’, Illa de Buda - Montsià

Illa de Buda Els paisatges de l'illa de Buda enamorenGetty Images
El far ja desaparegut de l’illa de Buda, a la desembocadura del Delta de l’Ebre, és protagonista de la novel·la El far, de l’escriptora Maria Carme Roca. A banda de conèixer tots els detalls històrics d’aquest, la novel·la us convidarà a descobrir els paisatges del Delta i en concret de l’illa de Buda, on situa tota la història. Ara fa un centenar d’anys.

‘Argelagues’, Castellterçol i Sabadell - Moianès i Vallès Occidental

Poble de Castellterçol Vistes del poble de CastellterçolMoianès Turisme
Amb el llibre Argelagues, la periodista i escriptora Gemma Ruiz us porta a descobrir la vida de tres dones que lluiten al llarg del segle per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils. A través de la Remei, la Rosa i la Nina descobrireu els paisatges rurals i urbans entre Castellterçol i Sabadell, la industrialització, la vida als afores d’una ciutat i els canvis que han sofert aquests territoris al llarg del temps.

‘Ulls de gel’, poblacions de la Cerdanya

Cerdanya Els paisatges de la Cerdanya ambienten la novel·la 'Ulls de gel'Getty Images
La vall de la Cerdanya és l’escenari d’Ulls de gel, una novel·la negra escrita per la Carolina Soler. Pobles amb cases de pedra i teulades de pissarra, boscos i prats de mitja i alta muntanya ambienten una història de sospites, litigis generacionals i embolics de terres i sospites.

‘La vall de la llum’, poblacions del Maresme

Sant Pol de Mar Sant Pol de Mar, una de les poblacions del Maresme que apareix a 'La vall de la llum'Getty Images
A La vall de la llum, el periodista Toni Cruanyes troba les arrels profundes de la seva família, d’origen de pagès, i narra la vida del seu avi, que va sobreviure a la guerra quan era un nen i a la pandèmia des d’una residència geriàtrica, en l’actualitat. Se situa a diverses poblacions del Maresme, especialment a Canet de Mar.

‘Guilleries’, la Selva i Osona

Guilleries Els racons més ferèstecs de les Guilleries a la novel·la de Ferran GarciaGetty Images
En Ferran Garcia us porta per les muntanyes de la Selva i Osona amb la seva novel·la Guilleries, un western crepuscular ambientat en la darrera guerra carlina on descobrireu els racons més feréstecs de la zona. Tot i la violència i la brutalitat, és un cant a la vida i a la bellesa.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació