Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 rutes vertiginoses per veure paisatges de pel·lícula

Descarregueu adrenalina amb panoràmiques de somni

Caminar al costat de penya-segats no és apte per a tothom, però la veritat és que els paisatges que regalen aquestes excursions són únics i acostumen a deixar sense alè. Us proposem cinc recorreguts alçats entre roques, penya-segats, ponts penjants i passarel·les aèries que no us deixaran indiferents. Us hi animeu?

Congost de Mont-rebei - la Noguera

 Pont penjant del Congost de Mont-rebei Pont penjant del Congost de Mont-rebeiGetty Images
És un dels pocs passos estrets de Catalunya que es manté gairebé intacte i una ruta famosa per la seva espectacularitat. Es tracta d’un itinerari que transcorre per un camí excavat a la roca, entre parets verticals, no apte per a persones amb vertigen. Podeu fer la ruta curta, de deu quilòmetres —cinc d’anada i cinc de tornada, des de l’aparcament de la Masieta, a mig camí entre el Pont de Montanyana i Tremp. Deixeu el cotxe a l’aparcament (haureu de pagar 4 €) i comenceu a caminar cap al congost fins a arribar, al cap de mitja hora, al pont penjant de Sant Jaume, que creua un dels extrems del pantà de Canelles. Si supereu aquesta primera prova, segur que podreu fer el camí sencer del congost. Per ajudar-vos a superar la por, teniu un cable de mà on podeu agafar-vos i diversos bancs on podeu reposar al llarg de tot el recorregut. La recompensa de tot plegat és la vista d’un paisatge majestuós, protagonitzat per les increïbles parets verticals sobre el riu Noguera Pallaresa. Un cop passat el congost, trobareu el segon pont penjant: el pont del Sigué, que uneix Catalunya i Aragó. És moment de tornar al punt d’inici o, si voleu empalmar amb una altra ruta vertiginosa, seguir fins a les passarel·les de Montfalcó, situades a quatre quilòmetres d’aquest punt.

Les passarel·les de Montfalcó - la Ribagorça (Osca)

Les passarel·les de Montfalcó Les passarel·les de Montfalcó ofereixen unes vistes privilagiadesGetty Images
Si sou amants de les sensacions fortes i no us fan por les altures, aquesta ruta us encantarà. Es pot fer com a continuació del recorregut del congost de Mont-rebei (en total, disset quilòmetres) o bé arribar-hi des de la banda d’Aragó, concretament, des del poble de Viacamp, per una pista de terra, fins al punt de sortida situat a l’alberg de Montfalcó. En tots dos casos arribareu fins a les espectaculars escales ancorades a la roca que s’enfilen per les parets. En total hi ha dos trams de passarel·les que salven 30 i 50 metres de desnivell, respectivament. Si heu començat la ruta al pont de Sigué (des de Mont-rebei), l’acabareu a l’alberg de Montfalcó. Si, en canvi, l’heu iniciat a l’alberg, l’acabareu al pont de Sigué.

Ruta de Siurana al grau de la Trona - el Priorat

Sense títol La Trona situada al Priorat, per on passa la ruta proposadaGetty Images
Aquesta ruta circular surt des de la localitat de Siurana i dona la volta a la muntanya sobre la qual s’alça el poble per un recorregut que alterna els penya-segats, els boscos i el riu. Surt des del castell de Siurana, envoltat de penya-segats amb vistes al pantà de Siurana i voreja la muntanya per un camí alçat sobre la roca fins a arribar al punt més alt: el grau de la Trona, un mirador espectacular i força vertiginós sobre el pantà. Un cop assolit el grau, el camí fa baixada per un corriol, passa pel toll de la Palla (un gorg on us podeu banyar si fa calor) i torna al poble fent la volta a la muntanya. En total es recorren sis quilòmetres que es poden fer en dues hores i mitja sense presses.

Les gorges de Carançà - el Conflent (Catalunya del Nord)

Les gorges de Carançà Les gorges de Carançà situades a el ConflentGetty Images
Si teniu vertigen o por a les altures, no feu aquesta ruta. Es tracta d’un recorregut que us portarà a un camí alçat excavat a la roca, amb ponts penjants i passarel·les sobre el riu Carançà. El punt de partida és a la població de Thues entre Valls, al Llenguadoc-Rosselló, a la Catalunya del Nord. Haureu d’aparcar (cal pagar 2 € per deixar el vehicle) i seguir les indicacions per continuar la ruta circular. Podeu agafar el camí que porta a “Carançà per Roc de Madrid ou Corniche”. La primera part de la ruta, la fareu pel bosc, i seguidament pel camí, molt aeri, excavat a la roca, que puja fins a assolir els 1.200 metres d’altura. Després cal baixar al riu passant per alguns ponts penjant i arribar a les passarel·les, un tram molt entretingut que creua l’aigua en diversos punts. Podeu continuar l’itinerari fins al refugi de Carançà (3 hores més) o tornar al punt d’inici per un altre camí (Balcons de la Tet) fins a l’aparcament de Thues entre Valls.

Els cingles de Tavertet - Osona

Rocallarga La Rocallarga, un dels miradors de TavertetCristina Torra
Un dels accidents geogràfics més impressionants del Collsacabra i les Guilleries, a Osona, són els cingles de Tavertet. Es troben sobre el pantà de Sau i ocupen un espai majestuós, que encara es fa més espectacular si es recorren a través d’una ruta per la part alta, des del mateix poble de Tavertet, un nucli situat a dalt de la muntanya. Us recomanem el recorregut que surt del poble i va fins a la Roca Llarga, Rajols i els cingles de l’Avenc. És una ruta de 13 km que supera 800 metres de desnivell i passa per indrets com la Roca Llarga —una excel·lent talaia sobre les muntanyes dels voltants— o els Salts de l’Avenc —on l’aigua dels torrents de l’Avellanosa i dels Abeuradors cauen en un desnivell de 215 metres en dos trams verticals, corresponents als cingles blanc i vermell. La ruta és fàcil i està ben senyalitzada, però en diverses ocasions passa a prop del cingle. Aneu amb compte!
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació