Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

5 viatges a peu per fer en família

Rutes per etapes sense grans desnivells ni dificultats tècniques, per descobrir el territori d’una manera original, sostenible i econòmica

Connectar amb la natura, compartir experiències, aprendre o viure noves situacions. Fer un viatge a peu en família sempre suma. I és que una sortida familiar d’aquestes característiques significa tirar endavant un projecte i un repte comú, planejar-lo, viure’l com una gran aventura per a adults i infants i recordar-lo per sempre. A més, si es trien bé els allotjaments on es farà nit, pot ser una proposta molt econòmica. El programa d’unes vacances a peu dependrà molt de l’edat i dels interessos de cada infant. I del tarannà dels adults. És veritat que sovint els nens i les nenes es cansen, per això cal adaptar les rutes a les nostres capacitats i experiència. Feu una motxilla amb tot el que és estrictament necessari per passar dos, tres o quatre dies (això també és un bon exercici per valorar el que cal realment), i descobriu el territori pam a pam. Reserveu amb antelació els allotjaments al final de cada recorregut diari, calculeu les distàncies i llanceu-vos a l’aventura de conèixer els llocs pas a pas. De ben segur que l’experiència us sorprendrà!

La vall de Boí, de poble en poble

Ruta Durro de Boí Un tram de la ruta de Durro a Boí per un dels camins tradicionals que enllacen els pobles de la vallCecília Lorenzo 
  • Alta Ribagorça
  • Ruta circular de quatre dies
Deixeu el cotxe a Barruera i agafeu les motxilles per fer una ruta circular de quatre dies pels pobles de la vall caminant una mitjana de tres o quatre hores diàries. El primer dia, de Barruera a Durro; el segon, de Durro a Erill la Vall passant per Boí; el tercer dia, d’Erill la Vall a Caldes de Boí, i el quart dia, de Caldes de Boí a Barruera. Passareu per boscos, rius, miradors, ermites romàniques i, fins i tot, per un balneari on podreu recuperar les forces perdudes durant la caminada. 

De l’Ametlla de Mar a l’Ampolla pel camí de ronda

Caleta de Pepo Caleta de Pepo, una de les platges per on passa el GR 92Getty Images
  • Baix Ebre 
  • Ruta lineal de dos dies pel GR 92
Sortiu de l’Ametlla de Mar (on podeu arribar en tren) en direcció sud per vorejar la costa per zones gairebé verges, molt ben conservades, amb pins arran de mar i cales d’aigües turqueses i netes. Passareu per la caleta de Pepo, la platja Bon Capolet, la platja de Bon Capó, la platja de l’Estany i fins a la platja de Santes Creus —un espai natural protegit, on hi ha una petita llacuna, una platja verge i també un càmping on podreu fer nit. El segon dia, després de passar per la platja de l’Estany Podrit, arribareu a la punta i a la cala de l’Àliga i, després de set quilòmetres més, fins a l’Ampolla passant per platges com cala Moros, la platja de Santa Llúcia, cala Bona, la platja de cap Roig i —ja dins el terme municipal de l’Ampolla— cala Maria i cala Baconé. En total, haureu fet 16 quilòmetres en dues jornades. 

Els refugis del Pla de la Font i el Gerdar

Pas del Coro El pas del Coro, entre el refugi del Pla de la Font i els Plans de BreviariCecília Lorenzo
  • Ruta circular de tres dies des de les Planes de Son
  • Pallars Sobirà 
Deixeu el cotxe a tocar del Centre de Natura de les Planes de Son (MónNatura Pirineus), a prop del poble de Son,  i agafeu el camí senyalitzat que va pujant en aproximadament una hora i quaranta-cinc minuts (i uns 400 metres de desnivell) fins al refugi del Pla de la Font, on podreu fer nit. El segon dia, des del refugi del Pla de la Font camineu pel pas del Coro, els Plans de Breviari i el bosc del Gerdar durant set quilòmetres (unes quatre hores amb calma) fins al refugi del Gerdar, per passar-hi la segona nit. El tercer dia es pot tornar al Centre de Natura de les Planes de Son per un camí d’una desena de quilòmetres, més planer, travessant una gran zona de bosc d’avets fins a arribar novament al punt de partida. 

De Portbou a Cadaqués pel GR 92

Cadaqués des del Port de la Selva L’última etapa de la travessa arriba a Cadaqués des del Port de la SelvaCecília Lorenzo 
  • Alt Empordà 
  • Ruta lineal de tres dies 
Prepareu la motxilla per a quatre dies, arribeu-hi en tren o deixeu el cotxe a Figueres i agafeu el tren fins a Portbou. Allà podreu iniciar la ruta a peu pel litoral que us portarà, després de quatre etapes caminant d’entre dues i cinc hores diàries, fins a Cadaqués. El primer dia us recomanem fer la ruta de Portbou a Llançà, passant per Colera. El segon dia, de Llançà al Port de la Selva, i el tercer, del Port de la Selva a Cadaqués. Un cop a Cadaqués es pot agafar un bus que us porti de nou a Figueres. Descobrireu viles marineres encantadores, el Parc Natural de Cap de Creus i unes platges i cales solitàries d’allò més espectaculars. 

De poble en poble per la vall de Ribes

Toses Vista general de Toses, amb les cases arrenglerades a la falda de la muntanyaAjuntament de Toses
  • Ruta lineal de dos dies de Toses a Planoles 
  • Ripollès
Aquesta ruta permet descobrir a peu alguns dels pobles de la vall de Ribes, concretament, Toses, Fornells de la Muntanya, Dòrria i Planoles. Podem iniciar el recorregut a l’estació de tren de Toses i pujar per l’altra banda del poble per la Baga de Toses, continuant pel bosc fins a Fornells, a través de camins mil·lenaris. De Fornells podeu anar fins a Dòrria, un dels pobles més alts de Catalunya, per un camí boscós i una curta però forta pujada. Un cop a Dòrria (a 13 km de Toses), és moment de visitar l’ermita de Sant Víctor i després descansar i renovar energies en una de les seves cases rurals o apartaments. L’endemà podeu tornar a emprendre la marxa fins a Planoles, que queda a 7 km, per l’antic camí que unia la vall de Ribes amb la Cerdanya. Les vistes sobre les muntanyes i els pobles de la vall del Rigart són espectaculars! Ja de baixada, arribem a l’antic camí de Planoles, fins al centre del poble, on hi ha l’església romànica de Sant Vicenç.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació