Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 maneres de gaudir de l’art de carrer urbà i rural

Coneixeu obres úniques sense entrar en un museu

Recorreguts i visites per descobrir galeries d’art improvisades als carrers de pobles i ciutats i sorprendre’s amb increïbles creacions artístiques a l’aire lliure que decoren edificis, murs i cantonades.

Murs lliures

Murs de Drassanes (Barcelona) Obra de l’artista MO als murs de Drassanes, a Barcelonawww.wallspot.org
El 2012 va néixer a Barcelona el projecte Murs Lliures, que permetia pintar de manera legal en parets que eren propietat de l’Ajuntament de la ciutat. La proposta, creada per Rebobinart, va ser tot un èxit. Ara, Murs Lliures s’ha convertit en Wallspot, una iniciativa mundial que permet, a través de la seva web, que un artista pugui reservar lloc, dia i hora per fer la seva obra d’art de carrer en una paret de Barcelona o d’altres ciutats d’Europa, Austràlia i l’Amèrica del Sud. La web també és molt útil per localitzar els llocs on pinten els artistes i poder visitar-los!

Penelles

Penelles Mural al municipi de PenellesAjuntament de Penelles
Penelles és un poble de la comarca de la Noguera on viuen quatre-cents habitants i on trobareu un gran museu a l’aire lliure ple de grafits gegants que converteixen les façanes de les cases en obres d’art. Passegeu pels carrers i gaudiu de l’art de carrer en majúscules. Hi descobrireu animals, retrats de persones del mateix terme o escenes rurals. Demaneu un mapa a l’Oficina de Turisme, a la plaça Major (costa 1 €). Hi trobareu localitzades totes les obres, amb el seu nom i el nom de l’autor o l’autora. A més, els dies 29, 30, 31 d’abril i l’1 de maig se celebra el Gargar Festival de Murals i Art Rural. Des de l’Ajuntament organitzen visites guiades als murals i rutes en bicicleta.

Torrefarrera

 El mural 'Memorias' El mural ‘Memorias’, de Sara Rubio i Víctor Garciatorrefarrerastreetartfestival.cat
‘Lo Gatet Gegant’, d’Oriol Arumí; ‘Arrels i Ales’, de Llukutter; ‘Saviesa’, de Txus Montejano, o ‘Arbulia’, de Lili Brick, són algunes de les obres que es poden veure passejant per Torrefarrera, una localitat del Segrià on des de fa set anys se celebra l’Street Art Festival, en el qual se citen artistes murals per fer les seves obres al carrer. Podeu descarregar-vos un mapa interactiu a la web del festival i anar descobrint les obres mentre passegeu pel terme.

Barcelona Street Style Tour

Barcelona Street Style Tour Una obra de l’artista @vhandha._ als carrers de Barcelonawww.barcelonastreetstyletour.com
Amb les rutes guiades descobrim una nova Barcelona, fora dels circuits turístics habituals, que ens porta a conèixer l’art de carrer, l’‘street art’, passejant per una gran galeria d’art improvisat, format per grafits i murals als barris del Born, el Raval i el Gòtic. Els guies de Barcelona Street Style Tour coneixen els artistes, els estils i els escenaris i els mostren d’una manera alegre, apassionada i professional.

Ivars d’Urgell i Vallverd

El mural de la cigonya blanca El mural de la cigonya blanca, de Swen Schmitzenciclopediamural.cat
Aquest poble de la comarca del Pla l’Urgell és una veritable descoberta per passejar entre obres d’art mural. En els seus carrers s’ha desenvolupat el projecte Enciclopèdia Mural, que enllaça el vessant artístic, mediambiental i educatiu als pobles d’Ivars d’Urgell i Vallverd, ja que en els murs dels edificis dels dos pobles es poden veure pintades una trentena d’espècies d’ocells característiques de l’estany d’Ivars i Vila-sana, que es troba al mateix municipi d’Ivars. És una iniciativa de l’artista local Swen Schmitz i Coll i dels ajuntaments dels dos pobles.

Torregrossa

Mural Torregrossa El mural de Torregrossa, obra de Jofre Oliveras i Nil Safont, ocupa 1.358 metres quadratsARA Lleida
Si us acosteu fins aquest municipi, també al Pla d’Urgell, descobrireu l’obra d’art rural mural més gran de Catalunya, almenys en el moment de pintar-lo. És obra de Jofre Oliveras i Nil Safont i es pot veure a les sitges de la fàbrica de pinsos de la Cooperativa d’Ivars. Mesura 38 metres d’alt per 12 d’ample i és un homenatge als homes i dones de la pagesia de la zona.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació