Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 tradicions centenàries de Setmana Santa i Pasqua

Processons, danses, espectacles i cantades per gaudir de tradicions centenàries

Durant la Setmana Santa, Catalunya és escenari de nombroses tradicions centenàries. Us hem preparat una selecció de les més emblemàtiques. Segur que en teniu alguna a prop de casa o del lloc on aneu de vacances.

La Processó i la Dansa de la Mort de Verges - Dijous Sant

Dansa mort Verges Un dels esquelets de la Dansa de la Mort de Verges, portant el rellotge sense busqueswww.laprocesso.cat / Pau Vilanova
És la Passió amb el text més antic que es representa a Catalunya. Comença a la plaça i segueix amb la processó i la representació dels diversos quadres pels carrers, entre els quals, la singular Dansa de la Mort. És una joia única de la cultura popular executada per cinc esquelets que ballen al ritme d’un tabal portant una dalla, una bandera que recorda que el temps és breu, un plat ple de cendres i un rellotge sense busques, senyals que ens indiquen el destí inexorable que tard o d’hora ens espera.

El Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm - Divendres Sant

Via Crucis Sant Hilari Al turó de la Vaga o turó de la Crucifixió tenen lloc les escenes finals del drama sacrewww.viacrucisvivent.cat
Des de la plaça de l’església fins al turó de la Vaga, el Via Crucis de Sant Hilari representa catorze escenes de la vida de Jesús en diferents espais de la ciutat. Destaquen els Armats, amb trompetes, tabals, bombos, arquers, el centurió, els soldats romans, genets o el portador de lladres. 

El Sant Enterrament de Tarragona - Divendres Sant

Enterrament Tarragona Els Penitents a la porta de la catedral de Tarragonawww.ssantatarragona.org
És un dels actes religiosos més populars i emblemàtics de la ciutat. Recrea la Passió i la Mort de Jesucrist pels carrers del centre històric de Tarragona amb la representació de vint passos durant una ruta que comença i acaba a l’església de Natzaret. Hi participen els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, els penitents i les dotze confraries i associacions que acompanyen els respectius passos.
 

La Passió d’Esparreguera - fins al 30 d’abril

Passió Esparreguera Una de les escenes de la Passió al teatre La Passió d’Esparreguerawww.lapassio.net
Junt amb la d’Olesa, és la Passió més emblemàtica i antiga de Catalunya. Es tracta d’una representació teatral de la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist en un gran espectacle en què participa moltíssima gent d’Esparreguera (unes mil persones!). Compta amb la participació d’actors i actrius ‘amateurs’ del poble i música en directe. I, el més original: es divideix en dues parts: l’una al matí i l’altra a la tarda, amb una pausa per dinar. Cadascuna de les parts està formada per dos actes. D’aquesta manera, al matí es representa la vida pública de Jesús, i a la tarda, la seva passió, mort i resurrecció.

La Passió d’Olesa de Montserrat - fins a l’1 de maig

Passió Olesa Una de les escenes multitudinàries a l’escenari del nou teatre de La Passiówww.lapassio.cat
Un gran espectacle amb gairebé cinc-cents anys d’història en què es representa la passió, la mort i la resurrecció de Jesús amb actors i actrius del poble i amb una música, un vestuari i una escenografia que us deixaran bocabadats. La representació es fa al nou teatre de La Passió, amb un dels escenaris més grans de tot Europa, amb elevadors de decorats en escena i dos escenaris giratoris.  

Les Caramelles de Súria - Diumenge de Pasqua

Caramelles Súria Ball dels caramellaires del Cardener en l’acte de cloenda de les Caramelles de Súriawww.caramellesasuria.cat
Les Caramelles són cançons populars típiques que es canten i es ballen en diferents poblacions catalanes per celebrar la Pasqua i la resurrecció de Jesús, tot i que algunes també tenen caràcter profà. Súria, al Solsonès, és considerada la capital catalana de les caramelles per la seva antiguitat (segle XVI) i pel gran nombre de participants que aplega. Els actes principals de les caramelles tenen lloc el Diumenge de Pasqua, tot i que el dissabte les colles també surten a cantar per les masies dels voltants. Durant un dia, els carrers i les places de la vila s’omplen de colles de caramellaires de totes les edats.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació