Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La 7a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus estrena un passaport amb premis

De maig a octubre se celebraran 12 festivals a les 11 comarques dels Pirineus i es continuarà apostant pel turisme sostenible

Endinsar-nos en la muntanya seguint el ritme pausat dels nostres passos. Això és el que ofereixen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 7a edició. Aquest 2022 se celebraran, de maig a octubre, dotze festivals que arriben per primer cop a les 11 comarques pirinenques. Es mantenen els mateixos festivals de l’any passat, si bé els dos que es van celebrar a la Vall d’Aran es fusionen en un de sol.

 
Aquesta edició compta amb la novetat del ‘passaport dels festivals’, un projecte que incentiva els visitants a assistir a més d’un esdeveniment a través d’un sorteig de premis. Les persones que demostrin que han participat en més d’un festival entraran en el sorteig d’un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. D’aquesta manera es vol assentar un circuit de festivals amb un públic fidel, ja que tots ells ofereixen atractius que es complementen.
 
El primer festival de la temporada arrencarà al Berguedà amb el Festival Camina el Berguedà els dies 14 i 15 de maig i el seguirà Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, que tindrà lloc del 20 al 22 de maig. Al juny serà el torn del Garrotxa Volcanic Walking (del 3 al 6 de juny), del Cerdanya Happy Walking (del 9 al 12 de juny) i del Festival Camina Pirineus Alt Urgell (del 17 al 19 de juny). A l’estiu es podrà participar al Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus (del 7 al 10 de juliol) i al Val d’Aran Walking & Summit Festival (del 25 al 31 de juliol). De cara a la tardor, se celebraran els darrers cinc festivals: Festival de Senderisme del Solsonès (17 i 18 de setembre), Alt Empordà Sea Walking (del 23 al 25 de setembre), Ripollès Discovery Walking (del 30 de setembre al 2 d’octubre), Vall de Boí Trek Festival (el 8 i el 9 d’octubre) i Senderi, Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu (del 21 al 23 d’octubre). 
 
Què són els festivals de senderisme?
Inspirats en els ‘walking festivals’ dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit i a Suïssa, els festivals pirinencs inclouen un extens programa d’itineraris a peu per a tota mena de públics i amb graus de dificultat diferents. En paral·lel, s’organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. En ple auge de les activitats al medi natural i del turisme de proximitat, els festivals promouen un senderisme saludable conduït per guies professionals, practicat en grups petits i en espais oberts no massificats. Es vol afavorir, doncs, un turisme responsable i respectuós amb la natura i amb la població local.
 
Per a més informació sobre les activitats i les propostes d’enguany dels Festivals de Senderisme, podeu consultar el web festivalssenderismepirineus.cat
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació