Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

La natura a l'abast de tothom

Bendhora, una empresa especialitzada en marxa nòrdica, adherida al Manifest Descobrir

Bendhora és una empresa especialitzada en marxa nòrdica que organitza excursions pel Parc Natural de Collserola i que treballa amb l’objectiu d’oferir un espai on posar-se en forma sense pressions, en un entorn acollidor i al ritme de cadascú.

De la Cerdanya a Barcelona

Bendhora Caminada de marxa nòrdica a CollserolaBendhora
En Sergi Garcia és un experimentat guia de muntanya mitjana que, anys enrere, treballava en un hotel de la Cerdanya dirigint tota mena d’activitats esportives. La crisi financera de l’any 2008 el va deixar sense feina i va ser llavors quan va decidir reinventar-se i emprendre una nova aventura que l’ha portat fins on és ara. “Vaig descobrir la marxa nòrdica per casualitat i vaig decidir llançar-me a la piscina i muntar una empresa ubicada a Barcelona. I ja en fa deu anys!”, recorda en Sergi, satisfet. Sota el nom de Bendhora, aquest projecte està especialitzat en la marxa nòrdica i ofereix tota classe d’experiències vinculades a aquest esport.

La principal i amb més èxit són els grups regulars que es troben al Parc Natural de Collserola entre setmana per tal de fer rutes de tots els nivells i en diverses hores del dia. Actualment ja són un total de disset els grups que gaudeixen d’aquestes passejades, sempre acompanyats d’un guia i amb nivells per a totes les condicions físiques. Tot i que quan en Sergi va arrencar l’empresa estava molt enfocada en elsbeneficis de la marxa nòrdica pel que fa a la salut, a mesura que el projecte agafava forma i hi entraven els primers clients, es va adonar que havia de fer un canvi de xip: “Més enllà d’ajudar a portar millor alguns problemes de salut, aviat vaig comprendre que som una porta d’entrada al medi natural i a l’activitat física per a molta gent amb un ritme de vida sedentari i sovint molt urbanita”, assegura. L’adaptabilitat de la marxa nòrdica a tota mena de forma física i la proximitat amb la ciutat de Barcelona en són els motius principals. Així, Bendhora celebra tenir l’oportunitat de poder acompanyar un bon grapat de persones cap a un estil de vida més saludable i proper a la natura. “Hi ha persones que ronden els cinquanta o seixanta anys que han passat de tenir dificultats per fer una excursió de quatre quilòmetres a plantejarse anar a fer una ruta de diversos dies pels Pirineus aquest estiu!”, assegura Garcia.

La filosofia de Bendhora es basa, doncs, en la idea d’oferir una activitat esportiva segura adaptada a tots els nivells, que permeti gaudir de la satisfacció de millorar la condició física d’una forma poc agressiva, tranquil·la i amable. “Molta gent busca una activitat que els permeti cuidar-se però sense passar-se i, a la vegada, conèixer gent nova i tenir el teu moment de pau cada setmana: això és Bendhora!” explica en Sergi. A més, també treballen per tornar al Parc Natural de Collserola una mica de tot allò que els ofereix a ells. És per això que tenen dues fonts apadrinades, la font Vella de Can Ferrer i la font de les Heures, i cada trimestre, juntament amb un tècnic del Parc i amb clients que s’hi sumen de forma voluntària, fan tasques de condicionament i neteja de les
fonts i arranjaments als camins d’accés.

El gran repte de la travessa

Bendhora Competició de marxa nòrdicaBendhora
Cada any Bendhora organitza una travessa que es va assolint per etapes al llarg de diversos caps de setmana. Enguany el repte consisteix a unir la catedral de Barcelona amb la de Girona, un objectiu al qual s’han apuntat desenes de persones. Els participants d’aquesta ruta anual tenen l’oportunitat de descobrir punts del territori poc concorreguts però no per això menys atractius, a més d’aprendre a llegir un mapa de paper i gaudir d’una activitat en grup. I per als més competitius, Bendhora també compta amb un equip de competició que porta una rutina d’entrenaments més exigent físicament i amb qui viatja regularment arreu d’Europa. La pròxima parada: la ciutat de Bèrgam, a Itàlia, aquest setembre. T’animes a sumar-t’hi?

Entrevista a Sergi Garcia, cofundador de Bendhora

Sergi Garcia Sergi Garcia, cofundador de Bendhora
Quins són els principals beneficis de la marxa nòrdica?
El nordic walking ens permet, d’una manera molt fàcil, millorar el nostre estat de forma. Es tracta d’una activitat de condicionament integral del cos que requereix poc esforç per a l’esquena, malucs i extremitats inferiors, a banda de propiciar una millora de la postura i el concepte corporal. Estudis fets arreu del món han demostrat que la pràctica regular i continuada de la marxa nòrdica aporta beneficis en la prevenció o el control del dolor lumbar, el càncer, la diabetis, l’artritis, les cardiopaties o la fibromiàlgia, entre d’altres. A més a més, és una activitat apta per a tothom, que es pot practicar en qualsevol lloc i que, una vegada se n’aprèn la tècnica, es pot adaptar als nostres objectius: des de sortides de recuperació fins a entrenaments per a la competició.

Per què us heu adherit al ‘Manifest Descobrir’?
Des de Bendhora ens hem adherit al manifest perquè creiem que un turisme de proximitat ordenat i de qualitat és el primer pas perquè la gent valori l’entorn natural del nostre país. Quan la ciutadania sigui més conscient de tot el patrimoni natural que tenim i de l’impacte que hi produïm, serà més fàcil poder protegir-lo i gaudir-ne d’una manera sostenible.

Altres signants del Manifest Descobrir

En caiac i piragua per les aigües tranquil·les de l'Ebre En caiac i piragua per les aigües tranquil·les de l'Ebre
Surt!
Aquesta empresa organitza tota mena d’activitats d’aventura a la natura: escalada, vies ferrades, barranquisme, raquetes de neu, esquí nòrdic… tu esculls!

Njoy Catalonia 
Cristina Pastor i Claire Aubertel són Njoy Catalonia, un projecte col·laboratiu que obre la porta a conèixer aquelles tradicions, experiències i llocs menys populars però que, sens dubte, val la pena descobrir.

Rogles aventura 
Rogles, que en ebrenc significa ‘raconets’, és un projecte situat en un petit indret de l’Ebre des del qual és possible desconnectar, divertir-se i conèixer el riu tot palejant al damunt d’un caiac.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació