Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Tarraco Viva: el viatge a la civilització romana

Aquesta edició commemora el centenari de la descoberta de la tomba de Tutankhamon

La XXIV edició del festival Tarraco Viva se celebrarà del 15 al 29 de maig a Tarragona, i omplirà la ciutat amb més de tres-centes activitats que ens faran viatjar fins a l’antiga civilització romana. S’hi han programat actes i recreacions històriques en una trentena d’espais, la majoria monumentals i que formen part de la llista del Patrimoni Mundial de la Unesco. També hi haurà activitats a Altafulla, Cambrils, Constantí i Vila-rodona.

Commemoració de la descoberta de la tomba de Tutankhamon

Tarraco Viva Recreació històrica 'El govern de Roma i les elits d'una província romana' del Projecte Phoenix a l'edició Tarraco Viva 2021Rafael López-Monné / Tarraco Viva
Cada edició té un tema central, i aquest any el festival romà de Tarragona es fixa en la commemoració del centenari de la descoberta de la tomba de Tutankhamon per part de l’arqueòleg anglès Howard Carter. I també fa dos-cents anys que Jean-François Champollion, fundador de l’egiptologia científica, va desxifrar els jeroglífics. Són moltes les celebracions que aquest any tenen l’arqueologia i la història com a protagonistes, i el festival aprofita aquestes efemèrides per reflexionar sobre la importància de mirar al passat en els nostres temps. En aquest sentit, el festival inclou exposicions i actes sobre les descobertes de Tutankhamon, la pedra de Rosetta, Troia, Pompeia, les tombes reials d’Ur i la necròpolis romana de Tàrraco.
 

Les propostes més diverses

Tarraco Viva La visita 'Què es va deixar Cèsar' a l'edició Tarraco Viva 2021Rafael López-Monné / Tarraco Viva
El programa del festival de Tarragona està farcit, com sempre, d’actes de formats molt diferents: hi ha exposicions, activitats per a escoles, recreacions històriques de legions romanes i lluites de gladiadors, conferències, debats, monòlegs, propostes gastronòmiques inspirades en plats del món romà antic, documentals, tallers i jocs participatius, i visites guiades per l’antiga Tàrraco, entre d’altres. Totes les propostes contribueixen a divulgar el coneixement de la història antiga —allà on hi ha els fonaments de la nostra cultura—, sensibilitzen sobre la importància de conservar el patrimoni històric i generen un turisme cultural al voltant d’aquest patrimoni.
 

Novetats destacades

Tarraco Viva Recreació històrica 'Un funeral per a la República'  del Projecte Phoenix a l'edició Tarraco Viva 2021Rafael López-Monné / Tarraco Viva
TUTANKAMON I CARTER. DOS NOMS I UN DESTÍ
Un faraó desconegut i un arqueòleg controvertit es van creuar ara fa cent anys. El grup de recreació històrica Argos Tarragona recrea el llarg camí de Carter fins al moment culminant de la seva carrera: la troballa de la tomba de Tutankamon.

UN TEXT, UNA FRASE, UN MOT
Paco Tovar, amb la col·laboració del grup de recreació històrica Tarragona 1800, es posa en la pell de Champollion en aquest monòleg en què explica com un senzill noi de províncies desxifra la llengua dels faraons i es converteix en un dels pilars de la comprensió d’una cultura muda durant 1.300 anys.

SOTA EL VOLCÀ. VIDA I MORT EN UN RACÓ DE POMPEIA
Projecte Phoenix fa una recreació històrica de com podia haver estat la vida d’alguns habitants de Pompeia unes hores abans de la catastròfica erupció.

DISTRICTE FÒRUM. ARQUEOLOGIA DE BARRI
La zona del fòrum de Tàrraco explica per si mateixa la història de Tarragona, i aquest itinerari de recreació històrica conduït per Nemesis Arq presenta els antics habitants de la zona: la noblesa representada en les estàtues que hi havia al fòrum.

TALIA I LA FORÇA DE DIONÍS
L’arqueologia teatral és una eina de coneixement i reflexió que, en aquest cas, mostra l’evolució dels teatres generals clàssics: el ritual grec, la farsa, la comèdia, les pantomimes... Amb Aula Teatre URV i Zona Zàlata.

Més informació: tarragonaturisme.cat i tarracoviva.com.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació