Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

'Arrels' participa en la transhumància primaveral del delta de l'Ebre

La Caravana de l'Ebre reivindica l’entorn rural com a espai de creació, alhora que posa en valor l’activitat agroramadera de les Terres de l’Ebre

Durant cinc dies, set artistes nacionals i internacionals han viscut la Caravana del Delta. Cinc dies convivint anb ramats de bous braus i vaques acompanyant els ramaders pels antics trams de la transhumància primaveral. L’escriptor Gabi Martínez és el creador del projecte, que ha impulsat ‘Arrels’ per connectar la creació artística amb la pagesia.

 
Els integrants són set artistes nacionals i internacionals, especialitzats en diferents disciplines: David Carabén, Jaume Vidal, Marina Monsonís, Natalia Zaratiegui, Natacha Sansoz, Ada Vilaró i Andrés Cota. El contacte amb l’entorn, la convivència amb els animals i l’experiència de la ramaderia transhumant ha de servir als participants de la Caravana Delta perquè, a la tornada, creïn cadascun una obra artística inspirada en aquesta experiència que connecta la natura i l’art. 
 
De fet, la iniciativa ha despertat molt interès no només a les Terres de l’Ebre sinó a tota Catalunya i ha posat el focus a l’entorn rural, per reivindicar-lo com un espai on la creació artística és possible, com també ho estan demostrant altres projectes com la pel·lícula ‘Alcarràs’. Alhora, ha volgut posar en valor l’activitat agroramadera i el paper essencial que juga en l’equilibri ecològic dels paisatges del Delta i les Terres de l’Ebre.
 
En aquest sentit, el director d’Arrels, Josep Sucarrats ha posat l’accent en el fet que la Caravana Delta “es mira el territori amb una mirada d’avui. No des d’una vessant nostàlgica ni folklòrica, sinó que hem descobert que el món rural és un espai on es pot crear, on es pot pensar, on poden sorgir debats i solucions pel futur. Per Arrels és molt important aquesta primera acció presencial perquè hem connectat dos mons que ens interessen molt, el de la pagesia i el de l’art i la creació, que són molt més propers del que sembla”. Arrels ha complementat aquest projecte dedicant el número actual de la seva revista trimestral a la transhumància.
 
Paisatges únics
Al llarg de la Caravana del Delta, els participants han passat per llocs tan emblemàtics com el riu Ebre, que han travessat fins arribar a l’Illa de Vinallop, més coneguda com a Illa dels Bous. També han trepitjat l’Illa de Buda, un dels punts on es fan més evidents els estralls del canvi climàtic a una zona especialment delicada com el delta de l’Ebre. Per últim, els artistes també han pogut acompanyar els bous de camí a la frontera entre Catalunya i el País Valencià, fer un tram del Camí de l’Encanyissada a Amposta i visitar la Tancada. 
 
Per a més informació podeu consultar el dia a dia de la Caravana del Delta a arrels.info
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació