Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

12 cases icòniques de Catalunya

Edificis amb història per descobrir tendències artístiques i personatges rellevants del país

Us proposem un viatge per algunes de les cases més boniques i amb més història del nostre territori. Deixeu-vos seduir per la decoració i l’elegància de les seves estances. Totes elles són úniques! I si en voleu saber més informació, visiteu la web: www.casesiconiques.cat

Casa Museu Amatller - Barcelona

Casa Amatller L’espectacular façana de la Casa Amatller, al passeig de Gràcia de Barcelonaamatller.org
 Antoni Amatller va ser un industrial xocolater, també col·leccionista d’obres d’art i aficionat a la fotografia i als viatges. Podeu visitar casa seva, al cor de Barcelona, tots els dies de l’any. Va ser dissenyada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i és una de les joies arquitectòniques de la ciutat. Reserveu la vostra visita guiada, videoguiada o teatralitzada per traslladar-vos a començaments del segle XX, moment de la seva màxima esplendor, quan estava de moda el modernisme. La façana, els interiors, les col·leccions d’art o la seva història… Tot us seduirà! 
 

Casa Coll i Regàs - Mataró

Casa Coll i Regàs El vestíbul de la Casa Coll i Regàswww.casacolliregas.cat
Si sou amants del Modernisme, aquesta casa us robarà el cor. Era la residència de l’empresari tèxtil Joaquim Coll i Regàs, construïda per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Al·lucinareu amb els mobles originals, com un espectacular llum de sostre de vidre i llautó. La casa es pot visitar de dijous a diumenge mitjançant visita guiada. A més, hi organitzen visites i tallers familiars, visites amb vermut i fins i tot un joc d’escapada o ‘escape room’ per descobrir les estances mitjançant la recerca d’un tresor. 
 

Casa Duran i Sanpere - Cervera

Casa Duran i Sanpere de Cervera Interiors de la Casa Duran i Sanpere de Cerverawww.museudecervera.cat
Al carrer Major de Cervera, s’hi amaga un tresor: una casa del segle XIX plena de racons encisadors. Era la llar de la família Duran, molt arrelada a la vida social i política de la ciutat. Quedareu meravellats amb els grans salons decorats —preparats per rebre els convidats—, les zones funcionals —com el menjador, el despatx i la cuina— o les més íntimes —com la capella. S’hi fan visites guiades amb reserva prèvia. 
 

Casa Navàs - Reus

Visita teatralitzada a la Casa Navàs, a Reus Pere Ferré i Marcel Pons en una de les visites teatralitzades de la Casa NavàsCasa Navàs
Esteu a punt de descobrir un dels millors exemples de modernisme europeu, situat al cor de la ciutat de Reus. Aquesta casa va ser construïda entre el 1901 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner i pel decorador Gaspar Homar, encarregat per Joaquim Navàs, un ric comerciant de teixits, junt amb la seva esposa, Pepa Blasco. En travessar el llindar de la porta d’entrada no podreu deixar de mirar parets i sostres, plens de floritures i detalls. En destaquen vitralls i claraboies, tapisseries brodades, ceràmiques, pintures, teixits de seda, làmpades o estors. Trieu entre les visites guiades, teatralitzades, infantils, fotogràfiques, les nits modernistes o les visites amb vermut!  
 

Casa Masó - Girona

Casa Masó (Girona) La Casa Masó de Girona, amb la façana blanca, està situada al costat del riu OnyarNito100 / Thinkstock
Us convidem a fer un viatge al Noucentisme amb Rafael Masó, un dels arquitectes més reconeguts d’aquest estil arquitectònic, visitant la seva casa nadiua, situada a Girona. Podeu visitar-la de dimarts a diumenge participant en les visites guiades per al públic en general al matí i a la tarda, en hores predeterminades. Són oportunitats úniques per descobrir les seves estances —conservades amb el mobiliari i la decoració original—, la col·lecció d’objectes i diverses obres d’art, i de gaudir de vistes inèdites de la ciutat, ja que està situada a la riba del riu Onyar. 

Museu Romàntic Can Papiol - Vilanova i la Geltrú

Can Papiol La sala de ball, una de les estances de la planta noble a Can Papiolmuseucanpapiol.cat
Els divendres i els caps de setmana podeu gaudir de les visites guiades a les estances originals de la casa dels Papiol, una família benestant del segle XIX. Descobrireu les sales de la planta noble, les estances del servei i els espais agraris per conèixer com vivia la societat del 1800 i les grans diferències de classes que existien. A més de les visites habituals, es fan visites temàtiques centrades en el mobiliari, en les supersticions i en la indumentària o la visita familiar. Així mateix, es fan concerts al jardí o altres activitats familiars i per a adults. Les visites a la casa són sempre guiades i a les hores en punt. 

Cal fer-ne la reserva a través del web museucanpapiol.cat.

Casa Vicens - Barcelona

Casa Vicens Menjador de la Casa Vicenscasavicens.org
Deixeu-vos endur per la màgia d’una de les obres menys conegudes d’Antoni Gaudí: la Casa Vicens. Situada al carrer de les Carolines, al barri de Gràcia, és considerada la primera gran obra de l’arquitecte. Visiteu les estances de la casa, restaurades i enriquides amb elements museogràfics moderns i participatius, i no us perdeu l’exposició permanent i les sales d’exposicions temporals. Podeu gaudir de visites lliures al vostre ritme o guiades per no perdre’n detall, o participar en un taller familiar per aprendre a pintar flors de ceràmica. 

Mas Miró - Mont-roig del Camp

Mont-roig Joc visual que permet gaudir la perspectiva que Joan Miró tenia quan va pintar “La Masia”, a Mont-roig.Adriana Abella Wisconsin / El Paisatge dels Genis.
Sabíeu que el pintor Joan Miró va passar llargues temporades a Mont-roig del Camp? Concretament, en aquest mas situat als afores del nucli urbà, on va pintar algunes de les obres paisatgístiques dels seus primers anys creatius. A la casa es pot veure el seu taller, amb els elements originals amb què Miró treballava, les estances on vivia, la capella i els jardins que l’envolten. Hi ha diverses possibilitats: la visita guiada, la visita amb audioguia, la teatralitzada o fins i tot un joc d’escapada o ‘escape room’. La visita al Mas Miró està emmarcada dins la ruta ‘El paisatge emocional de Miró’ i forma part d’una ruta per descobrir els escenaris més emblemàtics vinculats amb l’estada del pintor al terme. 

Masia d’en Cabanyes - Vilanova i la Geltrú

 Masia d'en Cabanyes Interiors de la Masia d’en Cabanyesmasiadencabanyes.cat
Deixeu-vos portar per l’esperit del romanticisme a la Masia d’en Cabanyes, on està ubicat el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Hi descobrireu el llegat de la família Cabanyes tot visitant l’exposició, les estances originals del segle XIX, amb objectes i decoració d’època i la sala amb les dotze estampes de Francisco de Goya (1746-1828), pertanyents a la sèrie dels ‘Disparates’. A més de visites guiades, s’hi organitzen activitats familiars, jornades de poesia i moltes activitats culturals. 

Món Sant Benet - Sant Fruitós de Bages

Món Sant Benet Món Sant Benet ofereix una oferta d’activitats diversa i atractiva, ideals per gaudir a fons d’aquest conjunt de gran singularitatCarles Fortuny
Món Sant Benet és un espai únic per gaudir de l’art medieval, la natura i la gastronomia. Està situat a Sant Fruitós de Bages; concretament, en el monestir benedictí de Sant Benet de Bages, un conjunt monumental medieval molt ben conservat. Apunteu-vos a una de les seves activitats o visites guiades per viure un món d’emocions úniques gràcies a les explicacions dels guies, però també a les projeccions, els hologrames i tota mena d’efectes multisensorials sorprenents. Descobrireu que el pintor Ramon Casas hi va viure; també podreu visitar Alícia, un centre de recerca culinària, allotjar-vos-hi o fer un àpat en els seus restaurants. 

Museu Cau Ferrat - Sitges

Cau Ferrat Vestíbul del Cau Ferratwww.museusdesitges.cat
Avui, com devia ser a l’època, entrar en el Cau Ferrat continua sent emocionant. Només cal imaginar els personatges i les històries que es varen viure entre aquestes parets plenes de records. L’exercici és fàcil: tot és en el mateix lloc que l’escriptor i pintor Santiago Rusiñol va deixar-ho quan va morir, el 1981. Passegeu-vos per lliure o gaudint de les explicacions d’una visita guiada, tot admirant les obres d’art que pengen de les parets i el mobiliari pel vestíbul, la cuina, el menjador, les sales, l’estudi, el saló gòtic… O potser preferiu participar en una de les activitats que s’hi organitzen, com tallers familiars o concerts. 

Cases singulars - Barcelona

Biblioteca Arús L’interior de la Biblioteca Arús, a l’Eixample de Barcelonawww.casessingulars.com
La Llotja de Mar, el Palauet Casades, la Biblioteca Arús, la Reial Acadèmia de Belles Arts, el Palau Macaya, el Palau Barí de Quadras, la Casa Rocamora, o l’estudi d’Oleguer Junyent. Són algunes de les cases que gestiona l’empresa Cases Singulars. Organitzen visites guiades per una persona experta en patrimoni, història i arquitectura. Els grups són sempre petits i amb una atenció molt acurada cap al visitant per tal que visqui una experiència singular. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació