Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

4 escenaris del Festival GREC per descobrir el patrimoni de Barcelona

El teatre, la dansa i la música pugen als escenaris amb més història i valor patrimonial de la capital

Després de les cinc últimes edicions del festival Grec centrades en els continents, la mirada es dirigeix aquest any a l’entorn més pròxim. Roda el món i torna al Born. És una bona ocasió, doncs, per reivindicar el ric patrimoni que té Barcelona i visitar alguns dels escenaris que acolliran la programació del festival, que arrenca el 29 de juny i s’estén al llarg de més de quatre setmanes, amb 86 espectacles i més de 50 activitats en 55 espais de la ciutat. N’hem triat alguns dels més emblemàtics, tant per la història, com pel seu patrimoni arquitectònic i artístic. Us recomanem que us hi endinseu i després, quan s’apaguin  els llums i comenci la funció, gaudiu de la música, la dansa i el teatre més espectaculars! 

Teatre Grec

Teatre Grec Una de les propostes del GREC al Teatre GrecAlfred Mauve
El Teatre Grec de Montjuïc és un símbol de la vida cultural barcelonina. Ubicat en una antiga pedrera de la muntanya, es va inaugurar el 1929, i des d’aleshores és l’epicentre del festival Grec, que s’hi ha celebrat de manera ininterromp da —a excepció del 1977— fins avui, la 46a edició. La construcció del teatre està íntimament lligada a altres monuments emblemàtics de la ciutat, ja que l’arquitecte responsable, Ramon Reventós, també va fer les torres venecianes de la plaça d’Espanya, per a l’Exposició Universal del 1929. 

En aquest escenari tan especial, s’inaugurarà el festival el 29 de juny, amb la Nederlands Dans Theater - NDT 1, una les companyies més prestigioses d’Europa. També s’hi farà l’estrena a Barcelona de la revisió d’El burlador de Sevilla per part de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, amb la direcció de Xavier Albertí. La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi, aterrarà amb 28 i mig, un homenatge a Fellini que fa poc han vist els espectadors del Teatre de la Colline de París. En aquest mateix escenari, Roger Mas presentarà el seu darrer disc, Totes les flors; també ho faran Els Pets, que serà la seva primera actuació al festival. I els admiradors de l’univers Sisa podran gaudir de Malalts del cel. Paraíso perdido, una adaptació del poema èpic de John Milton del 1664, clausurarà el festival els dies 26 i 27 de juliol. 
 

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Vista general de l'exterior del MNAC El Palau de Montjuïc, seu del Museu Nacional d’Art de CatalunyaGetty Images
No gaire lluny del Teatre Grec hi ha l’imponent Palau Nacional, la seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Una visita imprescindible tant per fora (és un excel·lent mirador de la ciutat) com per dins, per les joies del romànic i el gòtic que hi atresora,a més de col·leccions pictòriques del barroc i del Modernisme molt valuoses. Aquest museu monumental acollirà la representació de Gardien Party, una original proposta en què vuit homes i dones vigilants de museus de diverses ciutats del món es converteixen en protagonistes d’una performance artística creada pel dramaturg Mohamed El Khatib i l’escriptora i artista visual Valérie Mréjen. 
 

Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc L'entrada al castell de MontjuïcMariordo
Sense moure-us de la muntanya de Montjuïc, pugeu una mica més amunt, fins al castell, on es pot visitar el Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc, que proposa un recorregut per la història d’aquest monument, que és també un mirador privilegiat de la ciutat de Barcelona, especialment des de la terrassa del pati d’armes. Passejeu-vos-hi amb calma abans que comencin sessions que combinen cinema i música amb Los Stompers, de cançó folk irlandesa; Los Carosones, de swing i mambo italià; LaKolmena BCN, de percussió, i Yacine Belahcene, que fa música de fusió mediterrània.

Palau de la Música Catalana

L'interior del Palau de la Música, obra de Lluís Domènech i Montaner L'interior del Palau de la Música, obra de Lluís Domènech i MontanerGary Ullah
Baixeu de la muntanya de Montjuïc per visitar una de les icones modernistes de la ciutat, el Palau de la Música Catalana. Després de fer-hi la ruta guiada, quedeu-vos-hi i gaudiu de les actuacions de l’Orfeó Català i del Cor de Noies de l’Orfeó Català.
 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació