Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 escapades de cap de setmana per gaudir al mes de juny

De la badia de Roses a la vall Ferrera: propostes per estrenar l’estiu

De mar o de muntanya, valls, badies o rius. Us animem a descobrir racons de Catalunya durant els caps de setmana de juny. El bon temps us ajudarà a gaudir-ne encara més!

La badia de Roses - Alt Empordà

Capvespre badia de Roses El capvespre a la badia de RosesGetty Images
Del far de Roses, al nord, fins a la població de l’Escala, al sud, la badia de Roses és un espai idíl·lic per descobrir en un cap de setmana. En un radi d’uns trenta quilòmetres podeu banyar-vos a les seves platges infinites, explorar el Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, descobrir les impressionants ruïnes d’Empúries i la Ciutadella de Roses, tastar les anxoves de l’Escala o visitar les ciutats medievals de Castelló d’Empúries i Sant Martí d’Empúries. Si sou més actius, podeu fer ‘windsurf’ o ‘kitesurf’ a la platja de Sant Pere Pescador, rutes en bicicleta, caiac a la desembocadura del riu Fluvià o fer senderisme pels camins de ronda. Per allotjar-vos, la zona ofereix molts càmpings, cases de turisme rural o hotels.

Més informació: www.visitroses.cat / www.visitlescala.com / www.visitsantpere.com / castelloempuriabrava.com

El Baridà - Alt Urgell i la Cerdanya

Cases d'Arsèguel Cases d’Arsèguel© Rafael López-Monné
Aquesta subcomarca del Pirineu català, regada pel riu Segre i situada entre la serra del Cadí i les muntanyes que fan de frontera amb Andorra, està formada per diverses poblacions de l’Alt Urgell i de la Cerdanya. És una destinació tranquil·la, de muntanya, ideal per passar-hi un cap de setmana gaudint de la natura, del senderisme i de les passejades i visites a les ermites i altres espais culturals dels petits pobles que esquitxen el territori. Arsèguel és un dels pobles més bonics i acollidors de la zona, amb l’església romànica de Santa Coloma, els carrers i places empedrats, el Museu de l’Acordió o l’antiga fàbrica de llanes, a la vora del riu Segre. També podeu visitar Ansovell i fer una excursió fins al santuari de Boscalt, un edifici romànic, aïllat, envoltat de prats de pastura; arribar-vos a Lles de Cerdanya i la zona del refugi de cap de Rec per fer-hi un àpat, dormir o com a punt de partida d’una excursió per la muntanya; fer cap al petit poble de Viliella i la cascada del Molí del Salt o pujar fins a Toloriu per descobrir la llegenda de la princesa asteca. Us podeu allotjar en cases rurals, càmpings, refugis o hotels.

Més informació: lles.ddl.net / montellamartinet.ddl.net / www.pontbar.cat / arseguel.ddl.net / cava.ddl.net

La vall d’Àger - la Noguera

Centre històric Àger Passejant pel centre històric d’Àger© Iñaki Relanzon
Aquesta vall del Prepirineu us ofereix nombroses propostes per gaudir de la natura i la cultura durant un cap de setmana. A Àger hi ha cases de turisme rural, alberg, apartaments, càmping i la possibilitat de descobrir l’entorn a través d’excursions increïbles com la de les ermites penjades d’Àger o el congost de Mont-rebei, o descarregar l’adrenalina llançant-vos en parapent o en ala delta des de la serra del Montsec. Tanmateix, també tindreu temps de fer cultura, visitant la col·legiata de Sant Pere d’Àger, el nucli històric i els pobles dels voltants, com Agulló, Corçà, Millà, Fontdepou, Règola o Vilamajor. A més, de nit, aquesta vall és una de les millors per veure estels. Encara més, si visiteu el Parc Astronòmic del Montsec (PAM). Diuen que des d’allà es veu el millor cel de Catalunya! 

Més informació: turismeager.cat

Miravet i Benifallet - Ribera d’Ebre

L'església de Miravet L’església de Miravet i el riu Ebre des del castellGetty Images
Travesseu el pas de barca de Miravet i endinseu-vos en la descoberta del poble, amb l’alqueria musulmana, l’església vella i el raval dels terrissaires, ple de tallers on podeu gaudir observant com els artesans treballen les peces de fang i també comprar-les. Però guardeu una bona estona per visitar el castell de Miravet, un dels millors exemples de l’arquitectura de l’orde del Temple a Europa. Encimbellat dalt d’un penya-segat sobre el riu Ebre, va ser seu provincial dels templers a la Corona d’Aragó i va patir un llarg setge a mans de Jaume II. Podeu visitar el monument per lliure o apuntar-vos a una visita guiada si ho reserveu amb antelació al mateix monument o contracteu els serveis d’algunes de les empreses de guies a la zona. A Miravet també podeu fer sortides en caiac o senderisme a la vora del riu seguint les tres rutes senyalitzades que parteixen del poble (Trinxeres de la Covalta, La batalla de l’Ebre, La cameta coixa). I, molt a prop de Miravet, a vint quilòmetres, hi ha Benifallet, on podeu completar la vostra escapada, visitant les Coves Meravelles, fent un tomb en llagut per l’Ebre o pedalant per la via verda del Baix Ebre des de l’antiga estació, on ara hi ha un alberg, un hostal i un restaurant.

 www.turismemiravet.cat / www.benifallet.cat

La vall Ferrera - Pallars Sobirà

Àreu El poble d’Àreu, al peu de la Pica d’EstatsGetty Images
Aquesta vall es troba al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu i a l’ombra de la gran Pica d’Estats, que, amb els seus 3.143 metres, és el sostre de Catalunya. Forma part del municipi d’Alins, que ocupa gran part del seu territori i està format per sis pobles: Ainet de Besan, Alins, Araós, Àreu, Norís i Tor. Els podeu visitar tots i fer excursions i passejades pel seu entorn. Destaquen el conjunt històric d’Araós i el poblet de Tor. I per caminar: el bosc i les bordes de Virós des d’Araós, el pla de Boet o el pla i les bordes de Costuix des d’Àreu. Animeu-vos a fer una via ferrada, a participar en una de les gimcanes familiars de www.tempsdeferro.cat o a descobrir les herbes del Pirineu a www.herbesdelaltpirineu.com. Si la vostra visita coincideix amb la nit de Sant Joan, podreu gaudir de la tradicional baixada de falles d’Alins. A Àreu també podeu visitar el Museu de la Fusta i la Serradora d’Àreu i el molí fariner. Podeu allotjar-vos als hotels, càmpings o cases rurals de la zona. 

Més informació: vallferrera.cat
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació