Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El castell de Cardona farà millores per valor d’1,5 milions d’euros

És una inversió que es farà entre 2022 i 2026 en el marc dels fons europeus Next Generation

El Departament de Cultura invertirà més d’1,5 milions d’euros en la millora de la il·luminació, l’eficiència energètica i els punts de camí coberts del castell de Cardona. Aquesta aportació es fa en el marc dels fons europeus Next Generation i es materialitzarà entre el 2022 i el 2026. 
 
Ja fa anys que es treballa per la recuperació del castell de Cardona, com a monument de gran importància per al coneixement de la història del país. Entre els anys 2005 i el 2021, s’hi han invertit més de 4 milions d’euros. 

La inversió a Cardona es farà en el marc dels fons europeus Next Generation, un instrument de recuperació de la Unió Europea dotat amb 750.000 milions d’euros, concebut per impulsar la convergència, la resiliència i la transformació de l’economia després de la pandèmia. Aquest instrument ha de permetre a la Unió Europea establir les bases per a una Europa més moderna i sostenible. Durant el període 2022-2026, la Generalitat de Catalunya destinarà a cultura 23,8 milions d’euros provinents dels plans de Recuperació, Transformació i Resiliència.
 
El castell de Cardona, la fortalesa medieval de Catalunya
El castell de Cardona és una de les fortificacions militars més importants de Catalunya i apareix documentat per primera vegada en època carolíngia (segle VIII). Posteriorment, a partir del segle XVII, té un paper clau en les guerres dels Segadors, de Successió i del Francès. Durant la guerra de Successió el castell va resistir diversos setges de l’exèrcit borbònic fins a la seva capitulació el 18 de setembre de 1714, raó per la qual se’l coneix com el darrer baluard de les llibertats catalanes. El castell de Cardona és un exemple únic en la història de la fortificació militar a Catalunya. L’element més destacable del conjunt, però, és la col·legiata de Sant Vicenç, una de les joies del primer romànic català.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació