Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Geoparc Orígens revalida la targeta verda de la UNESCO

Els 19 municipis que en formen part celebren el quart aniversari i el reconeixement per a quatre anys més

La targeta verda és un reconeixement de la UNESCO per la feina feta i garanteix el manteniment de la designació de ‘Geoparc mundial’ durant quatre anys més. Els 19 municipis que formen part del Geoparc Orígens han estat premiats amb aquesta insígnia que qualifica el territori com a espai de desenvolupament sostenible d’alta qualitat.


La UNESCO, en aquesta primera revalidació, ha valorat molt positivament els progressos fets al Geoparc Orígens i el revalida amb una targeta verda. Aquest resultat garanteix el manteniment d’aquesta designació de la UNESCO durant quatre anys més. L’organisme de les Nacions Unides ha fet arribar el seu veredicte al Geoparc amb algunes recomanacions de millora que ha de complir en els propers quatre anys. Alguns punts per corregir són: incrementar la visibilitat del Geoparc dins el propi territori, augmentar el nombre d’entitats col·laboradores, reforçar l’estratègia turística o millorar i consolidar el finançament.

Els ‘Geoparcs mundials’ de la UNESCO
Els geoparcs mundials de la UNESCO són figures de desenvolupament local sostenible d’alta qualitat que passen processos de revalidació quadriennals. Després de quatre anys, aquest territori lleidatà situat a la zona dels Pirineus ha anat desenvolupant els eixos principals dels geoparcs, que són la conservació i recerca; l’educació i divulgació, i el desenvolupament sostenible en benefici de la població local.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació