Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Els Comediants ofereixen un espectacle sobre l’arrencament de les pintures romàniques del castell de Mur

‘Mur, Guspira del MNAC’ és la clausura dels actes de commemoració del centenari d’aquests fets

Un centenar d’anys més tard de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur, la companyia Els Comediants respondrà algunes de les preguntes que plantegen aquests fets. L’espectacle ‘Mur, Guspira del MNAC’ recorda el moment de 1919 en què va arribar a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica de l’strappo, per arrencar les pintures murals de l’absis de Santa Maria de Mur. Es tracta d’una mostra itinerant i participativa que farà viatjar els espectadors al passat recorrent tres escenografies diferents al voltant del castell i la col·legiata de Mur. A l’espectacle, amb música en directe, hi participaran 33 artistes, entre els quals hi ha diversos actors i actrius locals.

‘Mur, Guspira del MNAC’ tindrà una durada d’unes dues hores i servirà de cloenda als actes realitzats en commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques. És una actuació que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia i s’espera que sigui ben rebuda pel públic, ja que quan es va suspendre ja hi havia bona part de les entrades venudes i van haver de ser retornades. Ara tornen a estar a la venda al portal de reserves Pallarsclick.
 
Se’n faran tres sessions: una dissabte 4 de juny, a les 18 h, i dues diumenge 5, a les 12 h i a les 18 h. Aquesta actuació és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la indispensable col·laboració econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme. 
 
Santa Maria de Mur, una canònica plena d’història
Els fets ocorreguts a Santa Maria de Mur l’any 1919 van suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art a Catalunya i van ser determinants per promoure la protecció de l’art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya de la Campanya de Salvament del Romànic Català, amb la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya. És precisament gràcies a aquesta campanya que el MNAC disposa avui en dia d’una de les millors col·leccions de pintura mural romànica a escala mundial.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació