Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Europa distingeix les platges metropolitanes de Barcelona

La UE reconeix la gestió de les dunes de la ciutat i dona una subvenció del projecte Safeguarding Biodiversity, que valora la participació ciutadana en la conservació dels arenals barcelonins

L’inici de la temporada d’estiu coincideix amb dos reconeixements importants de les institucions europees a les platges metropolitanes de Barcelona. D’una banda, l’elecció de la gestió de les dunes de la ciutat com a finalista dels premis New European Bauhaus i, de l’altra, la subvenció rebuda del projecte europeu Safeguarding Biodiversity. Ambdues distincions tenen com a denominador comú el canvi de paradigma en la gestió integral de les platges, amb un paper cada vegada més creixent dels ciutadans com a actors fonamentals en la conservació d’aquests ecosistemes. 

Concretament, els premis New European Bauhaus, el prestigiós certamen de la Comissió Europea que es resoldrà l’11 de juny, reconeix els projectes d’alta qualitat ambiental i paisatgística, i amb una connexió important entre les persones i la natura.
 
Pel que fa a Safeguarding Biodiversity, és un projecte de la UE finançat mitjançant el programa Horizon Europe que té l’objectiu de protegir la biodiversitat posant la ciutadania al capdavant de les polítiques i la presa de decisions. El consorci que gestiona el projecte està format per 17 entitats de sis estats membres de la UE: França, Grècia, Espanya, els Països Baixos, Bèlgica i Xipre. També hi participen entitats del Regne Unit, Colòmbia i Madagascar. Rebrà una subvenció de gairebé 200.000 € per desplegar activitats innovadores basades en la participació ciutadana, l’aprenentatge i l’observació. En aquest sentit, es farà una radiografia de la biodiversitat a les platges metropolitanes a través de la participació ciutadana.

Novetats en la temporada de platges
A banda d’aquests premis, per encarar la nova temporada, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que s’han instal·lat quatre àrees d’entrenament esportiu (Castelldefels, el Prat de Llobregat, Badalona i Sant Adrià de Besòs), que s’afegeixen i complementen l’oferta lúdica i d’oci de les platges metropolitanes. L’objectiu és potenciar les platges com a espais de salut i dotar l’espai públic d’elements beneficiosos per a la ciutadania. La inversió s’ha realitzat amb una visió sostenible, ja que està construït amb fonamentacions especials sense formigó perquè tinguin un baix impacte ambiental.

Durant la temporada d’estiu, per assegurar la qualitat i la salubritat de les platges metropolitanes, es portarà a terme un garbellament diari a la franja més pròxima al mar, dos garbellaments a la setmana a la resta de la platja i neteja manual a la franja més propera a les dunes. En cas d’arribada de residus a les platges derivada de la crescuda dels rius Llobregat i Besòs, s’intensificaran el garbellament i la neteja manual.

A més, durant tot l’estiu i fins al setembre, es faran quinzenalment 390 analítiques de sorra de les platges i de les bases de dutxes per al control microbiològic, els fongs i els llevats. 

Els ciutadans podran gaudir de 30 quilòmetres de platges amb alta qualitat i salubritat que es distribueixen al llarg dels 42 quilòmetres de litoral. L’AMB posa a ple funcionament 1.200 equipaments i 10.000 metres de passeres. La nova temporada de platges també posa fi a totes les restriccions derivades de la covid. Aquest estiu ja no hi haurà limitacions en l’ús de dutxes i altres equipaments. 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació