Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

L’aventura de la Ruta Descobrir, entre la calor i la pluja

Després d’una setmana, l’expedició Descobrir ja ha fet 187 km entre el Pont d’Orrit i Riba-roja

Onada de calor, tempestes de primavera, fred i humitat. En una setmana, l’expedició Descobrir pràcticament ha viscut les quatre estacions de l’any. La climatologia està esdevenint una de les màximes dificultats d’aquesta Ruta Descobrir, un itinerari inèdit que explora un equip de set persones, encapçalat pel realitzador i fotògraf Álvaro Sanz, per celebrar el 25è aniversari de la revista DESCOBRIR. 

L’espectacularitat del Montsec
L’expedició va sortir el passat dia 20 de maig del Pont d’Orrit (el Pallars Jussà), a tocar del congost de Mont-rebei, un dels paratges més impressionats de tot el Prepirineu, on van fer un tros caminant i l’altre amb caiac. L’endemà, van poder gaudir d’un dels paisatges més espectaculars de la Franja: les passarel·les de Montfalcó, on van poder admirar la grandesa de les parets del congost. Quan van arribar a l’ermita de la Pertusa, una de les icones del territori, van decidir no fer la via ferrada que tenien prevista: “Vam abandonar la idea perquè la paret marcava 46 graus”, explica l’Álvaro. Aquella nit van dormir al càmping d’Àger, un dels pobles medievals de la serra del Montsec, i un dels millors llocs del país per fer parapent. Dos dels integrants de l’equip (la Marta Josa, ambientòloga, i en Juan Sisto, fotògraf) van poder provar l’experiència de volar amb paparent, una aventura que mai no oblidaran. Tot seguit, l’equip va continuar caminant fins al monestir de les Avellanes per fer-hi nit, després de passar per racons tan meravellosos com la cova Gran de Santa Linya. 
 
Els paisatges de secà
Amb això van posar punt i final al tram del Montsec i van entrar al tram del Segre, que han fet amb bicicleta. En total, 109 quilòmetres que els han portat fins a Riba-roja d’Ebre en tres etapes: de Vilanova de la Sal a Lleida, de Lleida a Mequinensa i de Mequinensa a Riba-roja. En aquest tram han viscut un canvi de temps marcat per la davallada de les temperatures i les tempestes, que han agraït. “Ens ha enxampat una pluja intensa que ens ha deixat ben xops, però després de tanta calor, ho hem agraït”, explica la Núria Homs. Mentre no ha plogut, han pogut admirar els paisatges dels secans de Lleida, com els camps d’arbres fruiters i l’oasi natural del pantà d’Utxesa. 
 
L’entrada a l’Ebre
Avui segueixen la ruta des de Riba-roja i esperen arribar a Móra d’Ebre. L’objectiu final d’aquesta ruta, que s’està fent per primer cop, és arribar al Delta. Durant el camí, volen descobrir els millors paisatges, les activitats més sorprenents i les aventures més memorables per explicar-ne tots els detalls a la revista especial d’agost-setembre que sortirà el pròxim 20 de juliol. “Volem celebrar amb tots els subscriptors i els lectors del DESCOBRIR que fa 25 anys que estem en ruta. I no hem trobat millor manera de fer-ho que dissenyant un nou recorregut per un dels llocs del territori menys explorats”, explica el director de la revista, Joan Morales. 
 
L’aventura segueix
Recordeu que estem explicant el dia a dia de la ruta en directe a través dels stories d’Instagram. Al nostre perfil podeu seguir les aventures de l’expedició Descobrir, conèixer a fons els integrants de l’equip i endinsar-vos als racons més espectaculars de la Ruta Descobrir. Aquest dijous 26 de maig, a les 19 h, l’equip farà una connexió en directe (un live d’Instagram) per explicar-vos en primera persona les sensacions d’aquesta primera setmana de ruta. 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació