Anuncia't al Descobrir
FES-TE DEL DESCOBRIR I EMPORTA'T UN TUBULAR BUFF DE REGAL
Un any de revista + BUFF MULTI BLOK3 DE REGAL PER MENYS DE 4€ AL MES

Sant Jordi Desvalls instal·la el primer banc gegant del Big Bench Project

És una iniciativa nascuda a Itàlia que suma més de 200 municipis europeus amb el propòsit de fomentar l’artesania i el turisme local

Un grup de veïns de Sant Jordi Desvalls (Gironès) ha construït el primer banc gegant de l’Estat del Big Bench Project. Es tracta d’un banc de grans dimensions que forma part d’una iniciativa mundial per gaudir del paisatge “com quan érem nens” i promocionar el turisme i l’artesania de petits pobles amb encant. El banc s’ha inaugurat per la Festa Major de Sant Jordi Desvalls i fa més de dos metres d’alt per tres metres i mig d’ample.

El projecte s’anomena Big Bench Community Project i va néixer a Itàlia amb Chris Bangle, l’exdissenyador en cap de BMW, que parteix de la idea de crear tota una xarxa de grans estructures per poder gaudir del paisatge. “Quan t’asseus al banc et pengen els peus i es crea una sensació de com si tornessis a ser petit”, explica. La majoria de projectes, com és el cas del banc de Sant Jordi Desvalls, es financen amb donacions privades o amb recaptacions a través d’iniciatives veïnals.
 
Actualment, ja s’han sumat al projecte gairebé 200 pobles d’Europa i la proposta és que la gent pugui fer un itinerari dels bancs gegants, per mitjà d’un passaport en el qual es puguin segellar les ubicacions que es visitin. Sant Jordi Desvalls és la primera destinació de l’Estat a tenir-ne un i el projecte s’ha fet realitat gràcies a les aportacions de veïns, que també s’han encarregat de la construcció del banc amb l’ajuda de proveïdors locals i la donació de materials.

Més bancs gegants
Tot i que aquest és el primer banc del Big Bench Project, no és el primer banc gegant que hi ha a l'Estat. A d'altres llocs com al passeig marítim de Castelldefels n'hi ha un, a i la plaça de l'Ajuntament de Torrelavega (Cantàbria), n'hi ha un parell. 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació