Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

3 propostes culturals a la Cerdanya

La comarca intensifica els equipaments per difondre les tradicions, la cultura i la història

La Cerdanya presenta un ric i divers patrimoni cultural. I el foment de la cultura és una aposta clara al territori, un reclam que ha agafat impuls gràcies a les actuacions que s’han fet a set municipis de la comarca i que han estat cofinançades pels fons FEDER.

La plaça i el local polivalent de Ger

plaça Ger La plaça nova de GerTurisme Cerdanya
El municipi de Ger està situat a la solana de la Cerdanya, al marge dret del Segre. Al cen-tre del poble hi ha l’església d’origen romànic de Santa Coloma, on s’han fet unes reformes: s’ha construït una plaça de 500 m2 on hi havia l’hort i una sala d’expo-sicions de 120 m2 als baixos de la rectoria.
 
Aquest nou espai públic s’ha convertit en l’espai cultural lliure del poble. Cinema a la fresca, havaneres, teatre i concerts són algunes de les activitats que s’hi realitzen. Una de les raons d’aquesta obra és crear una exposició permanent amb les restes arqueològi-ques de caràcter romànic que s’han trobat a l’església de Santa Coloma. L’altra raó, i a conseqüència del poc espai lliure que té la població, ha es-tat guanyar aquesta segona plaça per als veïns i visitants. 

Cal Travesseres de Bellver de Cerdanya

Can Travesseres, a Bellver de Cerdanya Can Travesseres, a Bellver de Cerdanya.Turisme Cerdanya
El 2016 l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya va adquirir l’edifici de Cal Travesseres, que estava en molt mal estat, i es va decidir a rehabilitar-lo per fomentar el patrimoni cultural al municipi. A la planta baixa, s’hi fan les classes de l’Escola d’Arts i Oficis de Bellver de la Cerdanya. I a la primera planta, hi ha la sala polivalent, que, amb vista a la serra del Cadí, pot acollir exposicions, monogràfics, presentacions, etc.
 
Un dels objectius és revifar la cultura de les arts i els oficis antics a la comarca i apropar la cultura tradicional a la gent jove perquè no s’acabi perdent. A Cal Travesseres es fan classes de ceràmica, cistelleria i dibuix artístic, entre d’altres. Aquest edifici va dirigit tant a la gent del poble i la comarca com als turistes, que poden gaudir de cursos d’estiu o de cap de setmana o d’exposicions itinerants sobre cultura, patrimoni i història. 

El Museu Cerdà de Puigcerdà

Museu Cerdà El Museu Cerdà s’ubica en un antic convent de clausura de PuigcerdàTurisme Cerdanya
Al Museu Cerdà, s’hi han fet des del 2013 diverses modificacions tant a l’exterior com a l’interior. En una darrera fase, s’ha pogut museïtzar una sala destinada a explicar la història del convent de clausura de Puigcerdà i la història dels monestirs medievals. Un dels objectius és continuar promovent la museïtzació completa de l’espai. Aquest any s’acabarà d’habilitar la part d’història de Puigcerdà i ja tenen preparada la part de la Casa Cerdana. Una altra finalitat és reivindicar el territori, les tradicions, la cultura i la història.
 
Actualment, el Museu el podem dividir en tres grans blocs. Un primer gran bloc dedicat a activitats socials i culturals o d’oci que podem trobar a la sala de convencions, que acull cada setmana activitats promogudes per entitats socials, culturals i esportives o per l’Ajuntament. El segon bloc són les exposicions permanents, que es poden visitar en qualsevol moment de l’any. El tercer bloc són els espais que s’utilitzen per a exposicions temporals de temàtica local, comarcal o també d’interès cultural nacional.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació