Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 escapades refrescants per fer al mes de juliol

Remulleu-vos a cinc paradisos catalans particulars

L’estiu i el bon temps ens conviden a fugir de la nostra vida quotidiana a destinacions de mar o de muntanya per descobrir la natura i la cultura i participar en activitats o esports d’aventura o nàutics. A la Costa Daurada, a la Terra Alta, a la Selva, al cap de Creus o al Berguedà trobareu el vostre paradís particular. A gaudir-lo. Almenys durant uns dies.

Aventura marinera a la Costa Daurada

Nautic Parc Surf de rem al Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebrewww.nauticparc.com
Per passar uns dies actius al litoral, viatgeu a la Costa Daurada, un tram de litoral d’aproximadament uns seixanta quilòmetres de platges de sorra fina i aigües poc profundes, ideals per fer activitats al mar. Animeu-vos a fer excursions en barca, com la del Mirador de la Badia, a l’Ampolla, que us portarà a navegar fins a les muscleres de Badia Muscleres, a la punta del Fangar, del delta de l’Ebre, on podreu fer una degustació de musclos i ostres. També a l’Ampolla podeu visitar la bassa de les Olles, la més petita de les llacunes del Parc Natural del Delta de l’Ebre i fer una ruta en bicicleta entre arrossars, passarel·les, miradors i amagatalls per observar els ocells. Les possibilitats de gaudir del mar es multipliquen a Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb bases a diversos punts de la costa com Miami platja, on podreu triar entre surf de vela, surf de rem, catamarà, patí de pedals o caiac. Si us agrada l’‘snorkel’, a l’Ametlla de Mar us recomanem la ruta d’immersió lleugera guiada per una oceanògrafa de l’empresa Plàncton Diving.

Vacances actives a la Terra Alta

Via verda Zafan - Bot La Via Verda al seu pas per Botestaciodexerta.cat
Banyadors, tovalloles, motxilles, bicicletes, cascs, peus de gat i moltes ganes de divertir-se. Això és el que us caldrà per passar unes minivacances a la Terra Alta. A la vora de localitats com Gandesa, Arnes o Horta de Sant Joan trobareu un munt de propostes per no avorrir-vos ni un moment. Us recomanem fer un tram de la Via Verda de la Terra Alta, des d’Horta de Sant Joan o Arnes fins a Xerta. Podeu llogar les bicicletes a l’empresa Esgambi, a Horta de Sant Joan. Passareu per zones de muntanya impressionants, camps d’ametllers, túnels i ponts per on passava l’antic tren i zones de bany a diferents punts del recorregut. Si us agrada l’aventura, visiteu el Parc Multiaventura Montsport, a Horta de Sant Joan, amb un circuit on podeu grimpar pels arbres, llançar-vos per ponts tirolesos, escalar o practicar el tir amb arc. Un curs d’iniciació a l’escalada esportiva a les muntanyes dels Ports o una excursió als estrets d’Arnes amb bany d’aigua dolça al toll del Vidre poden posar la cirereta al vostre viatge. Tingueu en compte que l’accés a aquest paratge natural està regulat i que cal seguir les recomanacions per respectar les zones de bany.  

Mar i muntanya a la Selva

Castell de Montsoriu La torre de l’Homenatge culmina la fortalesa del castell de Montsoriu
Per gaudir com mai i a parts iguals de la natura i la cultura, a tocar de la mar Mediterrània o a les muntanyes del Montseny i les Guilleries, us proposem una sortida a la comarca de la Selva. Comenceu a Sant Hilari Sacalm fent una ruta amb ‘segway’ per descobrir els boscos i les fonts del terme, com la font del Gurb. Des de Sant Hilari teniu a la vora la vila d’Arbúcies i el castell de Montsoriu, un dels més espectaculars de Catalunya i amb unes vistes magnífiques. Després d’aquest pla cultural, potser us vindrà de gust una activitat més moguda, com la del bosc elàstic de la Selva de l’Aventura, un circuit de llits elàstics entre arbres situat al mateix recinte del Parc la Selva de l’Aventura, on també podeu optar pel Sender dels Sentits i les cabanes als arbres. Un cop hàgiu saltat i grimpat pels arbres, res millor que una visita relaxant als jardins de Marimurtra de Blanes, un tomb per la vila closa de Tossa de Mar i una excursió marítima amb l’embarcació ‘Fondo de Cristal’ a Tossa fins a la cala Giverola. 

Estiu mogut al cap de Creus

Cadaqués des del mar Cadaqués des del marGetty Images
Roses, Cadaqués, el Port de la Selva i Llançà. Aquesta escapada recorre aquests quatre municipis per descobrir els paisatges mariners del cap de Creus. Us proposem iniciar el recorregut a Roses visitant el port pesquer a través d’una de les visites guiades de Pesca Turisme Roses per contemplar l’arribada de les barques i aprendre sobre les diverses tècniques de pesca: arrossegament, encerclament, palangre… A Cadaqués val la pena descobrir el centre històric amb l’empresa Rutes Cadaqués, que també organitza altres activitats com gimcanes i rutes familiars, o embarcar-se al ‘Sant Isidre’, un antic llagut que fa sortides per la badia i més enllà. A Llançà us recomanem un itinerari en caiac o una activitat mediambiental amb Gregalada, una empresa especialitzada en visites guiades, senderisme i ecoturisme. 

Natura i adrenalina al Berguedà

santuari de Queralt Des del santurari de Queralt es veu l'embassament de la BaellsGetty Imatges
Per gaudir de la natura i fer un tastet d’esports d’aventura, res millor que viatjar al Berguedà. En aquesta comarca us podeu llançar en un vol biplaça en parapent des d’Avià, a tocar de Berga. També podeu visitar el santuari de Santa Maria de Queralt, des d’on s’albira una de les millors vistes de Catalunya, el Pedraforca, els pobles de Gósol i Saldes o el naixement del riu Bastareny. Altres idees per gaudir d’aquest territori són: fer una sortida en caiac al pantà de la Baells, una via ferrada a Vallcebre, rutes de senderisme o travesses de muntanya al Parc Natural del Cadí-Moixeró.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació