Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 plans per desconnectar i gaudir al Ripollès

Natura, patrimoni, festes, vies verdes i gastronomia: cinc propostes imprescindibles per descobrir la comarca aquest estiu

Amb una natura desbordant i una cultura riquíssima, el Ripollès és una d’aquelles comarques a les quals sempre volem tornar. Rutes senderistes impressionants per veure flora i la fauna, propostes originals per descobrir-ne el patrimoni, itineraris de vies verdes per fer a peu o en bici, festes i festivals únics i gastronomia d’estrella. Aquí trobareu cinc plans per desconnectar i gaudir del Ripollès.

Rutes, natura i fauna

Ribes de Freser mirador del Pla del Freixe El mirador del pla del Freixe a Ribes de FreserRipollès Turisme
Si teniu ganes d’endinsar-vos a la natura del Pirineu, la vostra parada al Ripollès és el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Amb una gran bellesa i una gran diversitat ecològica, us sorprendrà rodejat per muntanyes de gairebé 3.000 metres com són Bastiments, el Puigmal, el Costabona o el Balandrau. Les dues portes d’entrada principals són la vall de Núria, amb el seu parc lúdic —ideal si viatgeu amb canalla— i Vallter, que a l’estiu us proposa una passejada amb el telecadira panoràmic que no us deixarà indiferents. Una altra opció és fer alguna de les rutes senyalitzades que hi ha al Ripollès. De Campelles a Planoles, Beget i Rocabruna pels camins de contrabandistes, la ruta de la Riera de les Llosses. Teniu moltes opcions adaptades del nivell que vulgueu! Si el que us interessa és veure animals i fer activitats d’aventura podeu acostar-vos als parcs d’animals i d’aventures. Us ho passareu d’allò més bé!

Propostes originals per descobrir el patrimoni

Molló L'església romànica de Santa Cecília de Molló és BCIN des de 1979Ripollès Turisme
El monestir de Santa Maria de Ripoll, el monestir de Sant Joan de les Abadesses o el pont Nou de Camprodon i el seu monestir, són alguns dels elements patrimonials imprescindibles que heu de visitar al Ripollès. Podeu visitar aquests tres municipis fent un recorregut amb l’audioguia ‘Monestirs del Ripollès, mil anys de patrimoni’, però si teniu ganes de descobrir el patrimoni d’una manera més original, la comarca us proposa una sèrie de rutes ludificades que us sorprendran. Camins i Batalles proposa descobrir, tot jugant, el patrimoni militar de la vall de Camprodon i l’Anar fent com el Met de Ribes és un joc de descoberta que permet conèixer l’origen d’aquesta expressió, el personatge i el paisatge que la va fer popular. A més, també podeu participar a alguna de les activitats del Museu Etnogràfic de Ripoll, pujar als trenets turístics de la comarca o fer visites virtuals en 3D per descobrir les esglésies del territori encara que estiguin tancades.

Trenta quilòmetres de vies verdes

Ruta del Ferra i del Carbó Un tram de la Ruta del Ferro i del Carbó entre Ripoll i Sant Joan de les AbadessesRipollès Turimse
Al Ripollès hi ha prop de trenta quilòmetres de vies verdes, repartits en diferents trams.
El Camí Ramader de Campdevànol, un antic camí de pas del bestiar, s’endinsa per les fonts de Sant Eudald i de Querol. Connecta amb Ripoll pel Camí Ral Campdevànol - Ripoll —l’antic camí ral que venia de la Cerdanya—, que  passa pel costat d’un parell de fonts i ressegueix un tros de la séquia del Molinar. A Ripoll, trobem el tram més llarg de via verda, la Ruta del Ferro i del Carbó, que ressegueix el trajecte que feia el tren antigament per recollir el carbó de les mines d’Ogassa. Serà com fer un viatge en el temps, cap a l’època industrial del Pirineu de Girona, anant de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses. Des de Sant Joan de les Abadesses podeu agafar el tram de via que us portarà fins a Sant Pau de Segúries, un recorregut nou que ressegueix el riu Ter que permet descobrir l’antiga colònia tèxtil Llaudet. A Sant Pau de Segúries, la ruta Pirinexus us porta fins a Camprodon i des d’aquí podreu seguir un altre tram de via verda que enllaça amb Llanars.

Cultura, festivals i festes majors

Dansa de Campdevànol La dansa de Gala de Campdevànol, declarada Element Festiu Patrimonial d'Interès NacionalRipollès Turisme
Fins al 23 de juliol podeu gaudir del Ripollès 5 sentits, un festival que us permetrà descobrir els racons més especials del romànic del Ripollès, emocionar-vos amb la música i degustar el producte local. A més, l’estiu és el moment amb més propostes culturals, festivals i festes majors. Campdevànol celebra tot el juliol el festival de música contemporània Clavetaires. Sant Joan de les Abadesses us ofereix l’oportunitat d’acostar-vos a la figura del comte Arnau amb el Festival del Comte Arnau, que s’allarga fins al 25 d’agost. A Camprodon, el Festival de música Isaac Albéniz és un altre esdeveniment imprescindible dels estius. A més, durant els mesos de més calor, la majoria de pobles celebren les festes majors. En destaca la dansa de Gala de Campdevànol, declarada Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional i l’origen de la qual es creu que es podria remuntar al segle XVII. Si la vostra estada no coincideix amb cap d’aquestes propostes, podeu consultar l’agenda de la comarca amb un munt de visites guiades, festes majors i fires tradicionals que commemoren esdeveniments lligats a la història, la religió, la pagesia o les feines del camp.

Gastronomia d’estrella

Entrecot de vedella del Ripollès Entrecot de vedella del RipollèsRipollès Turisme
Per tenir una estada rodona, només us queda gaudir de la gastronomia. El Ripollès és una comarca de muntanya amb una gran tradició gastronòmica. La qualitat dels productes agroalimentaris locals és un tret distintiu a la majoria de restaurants. Els reconeixereu per la marca de garantia ‘producte del Ripollès’ que identifica els aliments produïts i/o elaborats a la comarca amb una qualitat excel·lent. Carns de ramats de vaques, eugues, ovelles i cabres que pasturen pels espais naturals dels pobles serveixen per elaborar els millors productes a les carnisseries i obradors de la comarca. Llet i derivats làctics es transformen en els millors formatges i iogurts artesanals. O la famosa trumfa de la vall de Camprodon acumula nutrients i qualitats organolèptiques úniques gràcies al clima i a les característiques del sòl del Ripollès.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació