Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

7 platges i cales amagades de la Costa Brava

Els arenals on voldreu ser aquest estiu

De sorra o de còdols, envoltades de roques i penya-segats, amb aigües cristal·lines de color turquesa: busqueu la que més us agradi i gaudiu al màxim dels nostres paisatges mediterranis.

Cala de Sa Sabolla - Cadaqués

Cala de sa Sabolla El mar i les roques des de la cala de Sa Sabollawww.visitacostabrava.com
Al sud de Cadaqués, sota el far de la cala Nans, hi ha aquesta platgeta verge, envoltada de roques, amb uns fons turqueses impressionants amb vista als illots en forma de cresta de gall, coneguts amb els noms “Es Cucucuruc de Terra” i “Es Cucucuruc de Sa Sabolla”. Es troba a tocar de la cala Nans i el seu embarcador, on és possible arribar-hi en barca. S’hi arriba a peu per una pista de tres quilòmetres; des de Cadaqués el camí és molt menys concorregut que el de cap de Creus.

Cala Pedrosa - l’Estartit

cala Pedrosa La petita cala Pedrosa, un refugi marítim entre pins i roquesvisitestartit.com
Davant de les illes Medes, entre l’Estartit i l’Escala, al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, aquesta cala és una de les més singulars i atractives d’aquest tram de la Costa Brava. És una cala de còdols solitària, sense cap mena de servei i amb unes aigües transparents, d’uns deu metres de llargària. Només s’hi pot arribar per mar o a peu pel camí de ronda. Des del camí que porta a la cala es veuen les illes Medes i, a uns dos-cents metres d’aquesta, la magnífica Roca Foradada, un túnel natural que travessa la muntanya i permet que les embarcacions hi passin a través, i que és el més gran de la costa catalana.

Cala Fredosa - Cadaqués

Cala Fredosa La cala Fredosa a vista d’ocell
www.visitacostabrava.com
 
Hi podeu accedir des del cap de Creus, per un camí que fa baixada des del mateix far. No és la millor si busqueu una platja de sorra fina, ja que és de còdols, però si es va preparat amb calçat que es pugui mullar, és un paradís d’aigua cristal·lina amb un fons marí molt apreciat pels afeccionats a l’’snorkel’ o el submarinisme. S’hi arriba des de Cadaqués agafant la carretera local fins al cap de Creus, on es deixa el cotxe i es baixa caminant a la cala. 

Cala Tavellera - Port de la Selva

Cala Tavellera La cala Tavellera és una de les més amagades de Port de la SelvaGetty Images
Malgrat l’hora i mitja de camí que cal fer per arribar a la cala Tavellera, l’excursió s’ho val. Es tracta d’una entrada de mar situada entre el Port de la Selva i el cap de Creus, a l’extrem sud del poble. Per la dificultat de l’accés, és un indret poc freqüentat, envoltat de roques, còdols i aigües cristal·lines. Ajaguts a la sorra només es veuen la sorra, les roques, el mar i alguns vaixells o barquetes fondejats. 

Platja de la Tamariua - Port de la Selva

platja de la Tamariua La platja de la Tamariua a la primaveraWikimedia Commons / Jorge Franganillo
A l’abric del turó de roca que forma la punta de la Creu que protegeix la població del Port de la Selva dels vents del nord es troba la platja de la Tamariua, formada per còdols i amb un petit ‘xiringuito’ que funciona els mesos d’estiu. El nom li donen els tamarius que la rodegen. L’accés es fa per una carretera que surt de l’extrem oriental del poble i arriba fins a una reduïda zona d’aparcament, per completar l’últim tram a peu. Abans d’arribar a la cala Tamariua venint del Club Nàutic es passa per les petites platges del Pas, les Clisques i les Violetes, totes força solitàries, de còdols arrodonits per l’acció del mar. L’entrada a l’aigua presenta un desnivell pronunciat i les aigües són profundes i cristal·lines. 

Cala Jòncols - Roses

Cala Jòncols Imatge aèria de la cala Jòncols, envoltada de roques i penya-segats   www.visitroses.cat
Més enllà de la cala Montjoi, entre Roses i Cadaqués, hi ha un seguit de cales d’ambient verge i salvatge. Una d’elles és la cala Jòncols, una petita entrada de mar que queda al nord de la península de Norfeu. Accedir-hi és una mica complicat: cal anar fins a la cala Montjoi i seguir per una pista de terra fins a una cruïlla que porta cap al puig Norfeu. El sender està indicat i es triguen uns vint minuts a arribar-hi passant per platges com la de Canadell. Un cop allà, el premi és estar en una platja de còdols aïllada, en un paratge salvatge. Des d’aquí es veu la punta del Gat del cap de Norfeu, que duu aquest nom pel monòlit gegant en forma de gat que es pot veure des de l’aigua. És una zona idònia per fer immersions submarines i passejar en caiac. A prop hi ha un hotel i restaurant, rodejat de natura. 

Platja de l’Illa Roja - Begur

Illa Roja L’illot vermellós a la idíl·lica platja de l’Illa Roja   Getty Images
L’illot de roca vermellosa que li dona nom és la principal característica d’aquesta platja de sorra gruixuda i alguns còdols. L’aigua és transparent i sovint amb aparença turquesa i verda. Per accedir-hi cal fer una caminada d’uns deu minuts seguint un camí de ronda des de la cala Sa Riera o bé des de la platja de Pals. És molt popular entre els naturistes. 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació