Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 propostes de vacances en família a la muntanya

Us proposem una sèrie de destinacions fresques al Pirineu, al Prepirineu i a les muntanyes de Prades i Els Ports per fugir de la calor entre boscos i valls

Les destinacions turístiques familiars (DTF) són indrets amb una oferta de lleure, cultura, allotjaments i activitats especialment pensada per a famílies. N’hi ha que, a més, es caracteritzen per estar situades en llocs on la natura i la muntanya són protagonistes. 
En trobareu més informació en aquest enllaç.
 

Berga

santuari de Queralt Des del santurari de Queralt es veu l'embassament de la BaellsGetty Imatges
La ciutat de Berga, però també els municipis d’Avià, Capolat, Castellar del Riu, Berga i Cercs, ofereixen la possibilitat de fer senderisme, BTT, parapent i altres esports de natura i aventura. Destaquen la zona de la serra de Queralt, amb el santuari del mateix nom, o el pantà de la Baells, on es fan activitats nàutiques; també, museus, espais culturals adreçats a tots els públics, com ara la Casa de la Patum, l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà o la colònia minera de Sant Corneli (Cercs) on hi ha el Museu de les Mines de Cercs.
 
Més informació:

Els Ports

Les Roques de Benet El perfil inconfusible de les Roques de Benet, als PortsSergi Boixader
El Parc Natural dels Ports està situat entre les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. És un territori de bosc, muntanyes, rius i paisatges de formes abruptes al qual podeu arribar des de pobles i ciutats amb encant com Horta de Sant Joan, Arnes, Bot, Prat de Comte, Roquetes o Tortosa. Teniu a l’abast més de 80 km d’itineraris senyalitzats, espècies de fauna i flora per observar, rius on banyar-vos, esports d’aventura com el descens de barrancs o l’escalada per practicar o refugis i cases rurals on podreu allotjar-vos. Una de les activitats estrella és la via verda de la Terra Alta i el Baix Ebre, que recorre una antiga via de tren oblidada. 
 
Més informació:
 

Vall d’en Bas

El nucli de Joanetes, al peu del Puigsacalm El nucli de Joanetes, al peu del PuigsacalmAmadalvarez
La vall d’en Bas està situada a la Garrotxa. Juntament amb el municipi veí les Preses, formen la destinació més familiar de la comarca, ja que està formada per un conjunt de pobles encantadors: Sant Esteve d’en Bas, Sant Privat d’en Bas, els Hostalets d’en Bas, Joanetes, la Pinya, el Mallol i Puigpardines. Podeu gaudir dels paisatges volcànics, muntanyes com el Puigsacalm, rutes en bicicleta per la via verda o caminades pel Parc de la Pedra Tosca. Hi ha un bon grapat d’allotjaments on les famílies hi són molt benvingudes, com hotels, albergs o cases rurals.
 
Més informació:

Vall de Boí

Erill la Vall Erill la Vall, una de les esglésies romàniques de la vall de BoíGetty Images
Passar uns dies en una vall apartada, envoltada de muntanyes i en un allotjament acollidor, pot ser una excel·lent teràpia per combatre l’estrès. I si, a més, en aquesta vall es concentren vuit esglésies i una ermita d’estil romànic, declarades Patrimoni de la Humanitat, i és una de les portes d’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la fórmula vacacional esdevé èxit segur. Hi trobareu restaurants i itineraris senyalitzats de diferents durades i dificultats. Una idea: arribar-hi en transport públic o deixar el cotxe estacionat a un dels seus nuclis, i recórrer la vall de poble en poble seguint els antics camins recuperats que els enllacen. A tot això cal afegir nombroses fires i tradicions com ara les falles, una gastronomia de muntanya basada en la carn ecològica criada a totes les explotacions de la vall, els més de 60 quilòmetres de senders i la gran quantitat d’activitats per a tota la família que s’hi poden dur a terme.
 
Més informació:

Les valls d’Àneu

Paisatge de la rodalia del poble d'Àrreu Els paisatges de la rodalia del poble abandonat d’Àrreu, a les valls d’Àneu, un dels territoris de l’ós bruÒscar Rodbag
Sou en un territori format per quatre municipis (Alt Àneu, Espot, Esterri d’Àneu i la Guingueta d’Àneu) que comprenen un total de 24 pobles. Tots són ideals per oblidar-se del món i dedicar-se en cos i ànima a connectar amb la natura. La zona conté dos parcs naturals: el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb incomptables itineraris per practicar el senderisme per llocs tan increïbles com la gran avetosa de València d’Àneu, els plans de Boavi o el bosc de Virós. Més excuses per triar aquesta destinació? L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, un museu que no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa per tot el territori en forma de centres d’interpretació, cases museu, conjunts monumentals o antigues serradores per tal d’explicar les formes de vida del Pallars de principis del segle XX. 
 
Més informació:

Muntanyes de Prades

Capafonts El nucli de Capafonts és un dels més bonics de les muntanyes de PradesÒscar Rodbag
Prepareu la motxilla per descobrir en família els paisatges de les muntanyes de Prades des dels pobles de Prades, Capafonts, Farena, Alcover o Vilaplana. A través d’itineraris podreu conèixer espais naturals sorprenents, com ermites incrustades a la roca, cims, avencs, pobles abandonats, miradors, boscos, rius i tolls on si fa bon temps us podeu banyar, coves o roques foradades. Aquesta destinació familiar està formada pels municipis d’Alcover, Arbolí, l’Espluga de Francolí, la Febró, Capafonts, Mont-ral, Prades, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet. Hi destaquen les visites a la vila vermella de Prades, el monestir de Poblet i el Parc Astronòmic de Prades. Pel que fa als allotjaments podeu triar entre càmpings, cases rurals, albergs o hotels. 
 
Més informació:

Pirineus - Noguera Pallaresa

Noguera Pallaresa La Noguera Pallaresa, vista des de l'entrada sud del congost de CollegatsJordi Bas
Dins dels municipis de Baix Pallars, Soriguera, Sort, Rialp i Llavorsí trobareu un conjunt de 65 nuclis de població situats a les emblemàtiques valls que hi conflueixen: vall de Baiasca, vall de Romadriu, vall d’Àssua, vall de Siarb, vall d’Ancs… És una destinació ideal per fer turisme actiu i practicar esports d’aventura al riu Noguera Pallaresa, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i visitar altres espais com el Geoparc Orígens (municipi de Baix Pallars). Podreu gaudir-ne tant de dia com de nit, ja que part d’aquest territori està dins de la destinació turística Starlight, certificada per la qualitat del seu cel nocturn per veure els estels. 
 
Més informació:

Vall de Camprodon

Camprodon El poble de Camprodon, un dels punts d’aquest festival de senderismeGettyimages
A més de la localitat de Camprodon, famosa pel seu pont sobre el riu Ter, aquesta destinació inclou els municipis de Llanars, Molló, Sant Pau de Segúries, Setcases i Vilallonga de Ter. Són pobles amb càmpings, cases rurals, hotels, restaurants, empreses d’activitats i altres establiments per acollir les famílies, envoltats de paisatges idíl·lics de muntanya, plens d’itineraris senyalitzats. Hi destaca el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i l’estació de muntanya Vallter2000. 
 
Més informació:
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació