Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Andorra inaugura el segon pont tibetà més llarg del món

Està situat a Canillo, fa 600 metres de llarg i es troba a una altitud superior als 1.800 metres 

No és apte per a persones amb vertigen, es troba a Canillo (Andorra), a més de 1.800 metres d’altitud, i fa 603 metres de llarg. És el segon pont tibetà més llarg del món i aquest estiu serà un dels atractius turístics més impactants dels Pirineus. Inaugurat a mitjan juny, es tracta d’una passarel·la minimalista que sobrevola un dels paratges naturals més impressionants del país dels Pirineus: la vall de Riu. La singular passarel·la suspesa a l’aire uneix els dos extrems de la vall amb un pas d’un metre d’amplada, únicament per a vianants, que vola per sobre el riu i el terra des d’una vertiginosa alçada de fins a 158 metres.
 
La previsió d’afluència en els sis primers mesos d’obertura del pont tibetà de Canillo és de prop de 75.000 visitants (de juny a novembre). El pont té una capacitat de càrrega de 600 persones de manera simultània, tot i que s’estima que traspassaran el pont fins a un màxim de 165 usuaris per hora (uns 60 al mateix moment). D’aquesta manera, es busca que els visitants gaudeixin de l’experiència en les millors condicions.
 
Amb un cost de 4,6 milions d’euros, el pont tibetà de Canillo es va idear en l’anterior mandat del cònsol major, Josep Mandicó, i la corporació comunal actual encapçalada pel cònsol major Francesc Camp ha continuat amb la conceptualització i l’execució del projecte que ha tingut una durada de 18 mesos. La impressionant passarel·la de la vall de Riu vol posicionar-se com a pol d’atracció a Andorra i als Pirineus durant els mesos fora de la temporada d’esquí.
 
Informació pràctica
Travessar el pont té un cost de 12 euros. Amb la posada en marxa del pont tibetà de la vall de Riu, l’accés al mirador del Roc del Quer també és de pagament: 5 €. L’abonament combinat per a ambdues instal·lacions costa 14,50 € i inclou el trasllat en bus obligatori. El Comú de Canillo activarà tarifes reduïdes per als residents d’Andorra, infants, gent gran i agents turístics del país, entre d’altres. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç.
 
Per accedir a la passarel·la de la vall de Riu és imprescindible fer ús del servei de bus amb sortida i arribada des del poble de Canillo. En arribar a l’encreuament amb el camí de l’Armiana el pont queda aproximadament a 1 quilòmetre, que només es pot fer a peu. El pont permet el pas de la gent en ambdós sentits de la marxa, ja que la ruta està dissenyada per anar i tornar pel mateix recorregut.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació