Anuncia't al Descobrir
ESCAPADES DE SETMANA SANTA
Sis propostes per gaudir del territori aquestes vacances

Concerts amb gust, la nova proposta de FeMAP

Un cicle de concerts que combina la tradició musical amb un tast culinari amb productes de proximitat, la novetat del Festival de Música Antiga del Pirineus

Les notes de la música antiga tornaran a sonar aquest estiu per diferents municipis del Pirineu gràcies a una exquisida proposta que combina el patrimoni cultural i natural  del territori. Es tracta del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), que enguany arriba a l’onzena edició i que se celebrarà de l’1 de juliol al 21 d’agost. En aquesta ocasió, el festival s’amplia a noves poblacions i augmenta el nombre de concerts, ja que comptarà amb la participació de vint-i-un grups i solistes de prestigi repartits per trenta-vuit municipis de Catalunya, Andorra i la Catalunya del Nord. Hi  destaquen noms com els d’Ensemble Exclamatio, Acadèmia 1830 i l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca, entre d’altres. 
 
Concerts amb gust
Però la principal novetat d’aquest estiu és el cicle Concerts amb Gust, que s’afegirà a l’oferta complementària a la musical que ofereix el festival amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni local, gastronòmic i natural del Pirineu a partir de l’organització d’una cinquantena d’activitats incloses amb el preu de l’entrada. Així, el cicle consistirà en set concerts que se celebraran en horari de migdia en diferents municipis i que s’acompanyaran d’un tast de productes de quilòmetre zero per donar suport als petits productors i elaboradors del  Pirineu i, a la vegada, per reivindicar una alimentació responsable i de proximitat. 
 
El cicle Concerts amb Gust s’estrenarà amb Officium defunctorum Urgellensis, que anirà a càrrec d’Ensemble Brudieu i que es podrà gaudir a Esterri d’Àneu el 23 de juliol i al poble de Covet, el 24. Entre altres composicions,  interpretaran obres de Joan Brudieu, considerat un dels compositors més destacats del segle XVI als territoris de llengua catalana. La seva Missa de difunts o Rèquiem, l’original de la qual es troba a l’Arxiu Capitular de la Seu d’Urgell, és la protagonista d’aquesta producció pròpia del FeMAP, que es va estrenar l’any passat coincidint amb la celebració del desè  aniversari del festival. 
 
Els Cants d'amor i esperança que interpretarà l’Orquestra Barroca Catalana també formen part dels Concerts amb Gust. Els espectadors els podran escoltar en directe a Llívia i a Tremp, els dies 30 i 31 de juliol, respectivament. El concert incorpora la cantata sacra Ich habe genug de Bach en la primera part del programa, mentre que la segona endinsa el públic en la música per a teatre escrita per autors com Henry Purcell, Emmanuele d'Astorga, Antonio Caldara i Georg Friedrich Händel. 
 
El cicle finalitzarà amb els concerts que la formació Armonía Concertada oferirà a la Plana de Montros, Tiurana i Vilanova de Banat els dies 13, 14 i 15 d’agost. Amb The Josquin Songbook interpretaran peces del reconegut compositor francès d’origen  flamenc Josquin Des Prés.
 
Productors de quilòmetre zero
Els tastos amb els quals finalitzen els concerts van a càrrec dels cellers Batlliu de Sort, Solana Roivert, Llivins de la Cerdanya, Vila Corona i del Miracle. També hi col·laboren els elaboradors d’embotits Esterri-Carns Teixidó i Ca d’Antema, i els de formatges Mas d’Eroles, Formatges de Pallars i Formatges del Pujol-Orra. La iniciativa de tasts s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de les entitats Productes del Ripollès, Menja’t l’Alt Urgell i AlTeu Gust-Pallars Jussà.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació