Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Dansàneu, la reivindicació artística d’un territori

El festival de les valls d’Àneu, que se celebra del 24 al 31 de juliol, aposta per la dansa, la música i el patrimoni

Del 24 al 31 de juliol, torna el Dansàneu, la proposta que reivindica el territori de les valls d’Àneu des de diferents disciplines artístiques. En aquesta trenta-unena edició, el festival continua reforçant la tríada de dansa, música i patrimoni, entès des de perspectives diverses. Alhora, manté el desplegament d’eixos temàtics com el que va encetar el 2021 al voltant de la memòria democràtica. En aquest context, enguany el festival ha programat un acte en memòria dels deportats de les valls d’Àneu. Serà el dilluns 25 de juliol a la tarda a Espot i hi recitaran Carme Sansa i Eduard Muntada i Quico Pi de la Serra hi posarà la música. 
 
Aquesta edició compta amb més residències artístiques que mai. Entre d’altres, hi haurà la de la ballarina i coreògrafa Núria Guiu, que treballarà amb gent del territori i amb les persones distingides amb la beca del Pla d’Impuls de la Dansa Tradicional, i que presentarà Cyberexorcis-me a Isil, una reflexió sobre el rol de les xarxes socials i el seu assalt a la plaça pública en l’actualitat. Per la seva banda, la també ballarina i coreògrafa Laia Santanach començarà a treballar al Dansàneu la tercera part de la seva trilogia sobre l’arrel. I enguany, després de dues edicions totalment centrades en el quilòmetre zero, torna la participació d’artistes internacionals. Així, el pianista i compositor Francesco Tristano presentarà una proposta artística de la mà de la ballarina Iratxe Ansa, treballada de forma conjunta a petició del festival. 
 
Al Dansàneu tampoc no hi faltarà la mirada a l’arrel amb projectes com ara La Gravetat de Coulomb, la presentació del volum dedicat a les missions de Palmira Jaquetti al Pallars, les multipremiades Tarta Relena o el Tastàneu, una aposta pels productors de proximitat. 
 
Més informació
www.dansaneu.cat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació