Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El Pirineu estrena una nova ruta en bici: la FERA Pyrenees Mountain Gravel

Un recorregut circular de 506 quilòmetres en vuit etapes per tots els Pirineus Centrals

El Pirineu estrena una nova ruta per a bicicletes tipus gravel que recorre 506 quilòmetres en un itinerari circular que permet una travessa pel cor de la serralada. Es tracta de FERA, i proposa recórrer els Pirineus Centrals, entre les valls dels rius Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana, Garona i Segre. Presenta un repte de 13.563 metres de desnivell positiu, creua diversos ports de muntanya per sobre dels 2.000 m i arriba a superar els 2.400 metres d’altitud. El relleu pirinenc en marca l’exigència.
 
La nova ruta cicloturista és fruit del compromís per compartir el millor itinerari que permeti descobrir la diversitat de paisatges naturals i culturals dels Pirineus Centrals, evitant les carreteres més transitades i buscant els itineraris més pedalables. Circula per pistes de terra d’alta muntanya que s’entrellacen amb petites carreteres i camins asfaltats, a cavall entre la bicicleta de muntanya i la de carretera.
 
Està pensada per fer-la en vuit etapes, amb sortida i arribada a la Pobla de Segur. També es pot dividir en dos sectors independents: FERA 300 i FERA 200, de cinc i tres etapes, respectivament. Les etapes aprofiten, sempre que és possible, els nuclis amb més serveis com a punts d’inici i final.
 
Ruta sostenible
La creació de la FERA Pyrenees Mountain Gravel arriba des de l’estima al territori la voluntat de conservar-lo i compartir-lo. Un projecte fruit d’anys de descoberta i ciclisme que estarà en evolució i millora constant amb una aposta clara per un model de turisme respectuós amb els ecosistemes i les societats que l’acullen. Per això, la ruta és accessible amb tren i promou accions de compensació pel CO2 generat. 
 
Territori ric
La travessa pedala per muntanyes vives i habitades des de fa milers d’anys, modelades per la ramaderia extensiva i l’aprofitament dels recursos naturals. És una zona de frontera, batalles i exilis, una terra amb un gran llegat cultural, on algunes de les seves tradicions són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un territori que acull grans espais naturals i salvatges, molts d’ells protegits, on destaquen el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Uns Pirineus per descobrir sense pressa, amb respecte i gaudint cada pedalada, amb la voluntat de no deixar empremta i on cada ciclista passi a formar part del paisatge.
 
Més informació 
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació