Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

L’Alta Ribagorça fomentarà un turisme sostenible i experimental

La comarca crea una nova marca que vol desestacionalitzar i dinamitzar l’activitat econòmica

L’estratègia turística de l’Alta Ribagorça per aquest 2022 està enfocada a la promoció del turisme sostenible i experiencial amb la finalitat d’atreure visitants i dinamitzar l’activitat econòmica, complementant l’oferta dels tres municipis. La idea és aconseguir que es desestacionalitzi l’arribada de visitants a la comarca utilitzant les paraules clau —‘fes’, ‘sent’ i ‘descobreix’—, que encapçalaran cadascuna de les iniciatives de promoció de la marca que s’activaran.
 
Aquesta nova iniciativa manté l’aposta per la potenciació del turisme que va començar amb l’esquí, després amb la promoció del romànic i el turisme de muntanya, i ho ha sabut fer bé en la conservació del patrimoni i la promoció de la natura.
 
Actualment, la comarca de l’Alta Ribagorça no disposava de cap marca turística que identifiqués la destinació i es treballava amb la imatge institucional. “Vam creure necessari poder fer una distinció i començar a actuar en una imatge i un eslògan que ens permetés aglutinar i difondre l’àmplia oferta turística dels tres municipis de la comarca”, segons ha explicat l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, durant la presentació de la nova imatge turística de l’Alta Ribagorça.
 
Nous productes turístics
En la nova estratègia turística, una de les accions més potents d’enguany és la creació d’un nou producte de ludificació amb la finalitat de promoure la descoberta dels nuclis antics. Es proposen tres rutes que portaran el visitant a recórrer el nucli antic del Pont de Suert, Vilaller i diverses localitzacions de la Vall de Boí a través d’una història centrada en els éssers llegendaris de les bruixes dels Carantos i les encantàries de la Vall de Boí. El públic visitant haurà de descarregar-se l’app Adventuriq o escanejar un QR i escollir alguna o les tres missions i els reptes de cadascuna d’elles. Cada missió resolta té premi, com ara regals o entrades a equipaments turístics del territori.
 
També es mantenen accions ja consolidades, com l’edició dels Solistes a l’Alta Ribagorça. I, com a novetat, s’està acabant de dissenyar la promoció del nou producte cultural Més Romànic, amb una elecció de 12 construccions romàniques de l’Alta Ribagorça no incloses en el Patrimoni Mundial de la UNESCO ubicades, gairebé totes en llocs de gran bellesa, poc massificats i que complementen el conjunt romànic de la Vall de Boí.
 
Aquest projecte, iniciat l’any 2021, en el qual ha col·laborat l’àrea de Noves Tecnologies, Promoció Econòmica i Turisme de la Diputació de Lleida, inclou, d’una banda, l’elaboració d’un audiovisual promocional, i de l’altra, la creació d’una xarxa de localitzacions i itineraris per fomentar l’ampliació de l’oferta turística territorial, completant-la amb la publicació d’un llibret informatiu i amb activitats de dinamització.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació