Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Una sortida de sol èpica per acabar la Ruta Descobrir

12 dies i més de 350 km a peu, amb bici i amb caiac han portat l’expedició dels Pirineus al delta de l’Ebre per un itinerari inèdit

L’aventura de la Ruta Descobrir s’ha acabat. Finalment, després de 12 dies i més de 350 quilòmetres, l’expedició Descobrir ha aconseguit el seu objectiu: arribar al delta de l’Ebre explorant un itinerari inèdit. Ho han fet amb una sortida de sol èpica entre els arrossars inundats de Riumar, una postal que mai no oblidaran.

La immensitat de l’Ebre

Ebre Dues canoes al mig del riu EbreÁlvaro Sanz i Juan Sisto
Aquesta última setmana, l’equip ha explorat els paisatges de l’Ebre. “M’ha sorprès tota la vegetació que hi ha al voltant del riu. És tot molt selvàtic”, ha destacat el fotògraf Juan Sisto. Han tingut l’oportunitat de resseguir el riu amb bici i amb caiac mentre han vist el poble de Miravet de l’aigua estant i han descobert les Coves Meravelles de Benifallet des de terra.

Massa calor pels Ports

Barranc Canaletes En Juan Sisto fent barranquisme al barranc de CanaletesÁlvaro Sanz i Juan Sisto
La calor els ha tornat a fer una mala passada en el tram del massís dels Ports, ja que no els va permetre travessar-lo com els hagués agradat: a peu. Tot i així, van aprofitar per descobrir la zona a través de dues activitats tant o més memorables: van fer barranquisme al barranc de Canaletes i es van banyar als gorgs de Fontcalda. “Aquesta zona és espectacular”, reconeix el tècnic de so Maties Palau. També van aprofitar la furgoneta de producció que va conduït la Marta Cámara durant tota la ruta per pujar fins al Mont Caro, el cim més alt dels Ports, i gaudir d’una posta de sol màgica. “Veure el Delta des de dalt abans d’arribar-hi per terra és una passada”, reconeix el fotògraf, realitzador i cap de l’expedició, Álvaro Sanz.

La màgia del Delta

bicis delta ebre Les bicis arribant a Riumar amb la sortida de sol l'últim dia de rutaÁlvaro Sanz i Juan Sisto
Quan feia 10 dies que havien sortit del Pont d’Orrit, l’expedició va començar a veure, per fi, els primers canals i camps d’arròs de l’esperat delta de l’Ebre. Ho van fer sobre les bicis des de Xerta i quan van arribar a Deltebre van decidir endinsar-se als canals amb les tradicionals barques de perxa. “Una experiència molt gratificant que ens permès veure flamencs i altres ocells a la desembocadura del riu”, explica l’ambientòloga Marta Josa. L’endemà, l’últim dia de ruta, es van llevar a les 5 del matí per veure la sortida del sol des del Delta, una de les experiències més màgiques que es pot tenir a la zona. Sobre les bicis i entre els camps d’arròs van arribat a Riumar i van posat punt i final a aquesta exploració que definirà la futura Ruta Descobrir. Per celebrar el final de l’aventura i els 25 anys del DESCOBRIR, l’expedició i la redacció van dinar plegats un bon arròs del Delta.

Quin traçat tindrà la Ruta Descobrir?

Posta de sol Caro En Maties i Juan admiren la posta de sol des del Mont CaroÁlvaro Sanz i Juan Sisto
Aquests 12 dies de ruta i d’activitats han servit a l’equip fer fer-se una idea de les propostes i dels itineraris que poden unir els Pirineus amb el Delta de l’Ebre per Ponent, una de les zones de Catalunya amb menys rutes marcades. A partir d’ara i fins al 20 de juliol, quan sortirà el número doble especial d’agost-setembre de la revista DESCOBRIR, l’expedició i la redacció posaran en comú els seus coneixements per definir el millor traçat i fer la proposta final de la primera Ruta Descobrir als lectors. La creació d’aquest itinerari és la millor manera que ha trobat DESCOBRIR per celebrar 25 anys de trajectòria.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació