Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

5 propostes per gaudir de l’estiu a Castelló d’Empúries

Festes, platges i propostes turístiques per descobrir aquest indret de la Costa Brava

És un dels punts neuràlgics de la Costa Brava a l’estiu. Són mesos d’activitat frenètica en què les festes i les propostes per exprimir els dies no s’acaben. Tant si hi aneu de vacances com si hi feu una escapada, aquestes cinc propostes us faran gaudir com mai d’aquest racó de l’Empordà.

Les festes del Carme

festes carme castelló Per les festes del Carme s'adornen les barquesAjuntament de Castelló d'Empúries
Cada 16 de juliol, mariners, pescadors i navegants reten homenatge a la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de mar. Per a Castelló d’Empúries és una de les festes més assenyalades del calendari i, de fet, és considerada la Festa Major d’Empuriabrava. Entre el 14 i el 17 de juliol, concerts, activitats, àpats i propostes de tot tipus ompliran la vila de festa. Els concerts dels grups Skatalà i Muchachito Bombo Infierno, la Processó de la Verge del Carme, l’Espectacle de Drons, el Piromusical i la Sardinada Popular són algunes de les activitats més destacades d’aquesta edició. Podeu consultar el programa aquí.

Platges úniques

Platja Can Comes La platja de Can Comes es troba al Parc Natural dels Aiguamolls de l'EmpordàAjuntament de Castelló d'Empúries
A Empuriabrava, hi trobareu platges per a tots els gustos. Si us agraden les platges urbanes, heu d’anar a la platja d’Empuriabrava. Amb la certificació ‘Q’, de Qualitat Turística, i una Bandera Blava, hi trobareu tots els equipaments, seguretat, accessibilitat i estàndards de neteja que s’esperen d’una platja ‘Q’. Si sou dels que aneu a la platja amb la mascota, heu d’anar a la platja de la Rubina. Es tracta d’una platja natural dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà amb una zona reservada per a mascotes. A més, també hi trobareu guinguetes de begudes i menjar, servei de salvament i socorrisme i zones per a fer surf de vela (‘windsurf’) i surf d’estel (‘kitesurf’), entre d’altres. Només heu de tenir en compte la restauració dels ecosistemes com les dunes, senyalitzades amb un tancat perimetral que cal respectar. Si voleu una platja més natural, heu d’anar a la platja de Can Comes. Inclosa en la seva major part dins la Reserva Natural Integral de les Llacunes del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, no té serveis i està tancada al públic durant l’època de nidificació d’espècies com el corriol camanegre. Cal tenir-hi una cura especial. Tot i que no és un platja, també volem recomanar-vos una passejada pels canals de la Marina d’Empuriabrava. Llogueu un petita barca que no requereix permís de patró i endinseu-vos en aquest entrellat aqüífer únic al país. 

Activitats nàutiques

Windsurf Empuriabrava El windsurf és una de les activitats nàutiques que podem practicar a EmpuriabravaAjuntament de Castelló d'Empúries
Si voleu més moviment al mar que una estona de relaxació a la sorra de la platja, a Empuriabrava us esperen tot tipus d’activitats nàutiques. La vela de creuers, la vela lleugera, la pesca d’alçada i la motonàutica són algunes de les activitats que podeu practicar gràcies a les magnífiques instal·lacions de la Marina d’Empuriabrava i als recursos naturals que ofereixen les platges del municipi. També és un bon lloc per iniciar-se o perfeccionar el surf de vela (‘windsurf’), anar amb caiac o treure’s algun títol per conduir embarcacions, ja que hi ha diverses empreses que ofereixen cursos d’activitats nàutiques. Si busqueu una experiència diferent, què us sembla provar el SUP ioga o el SUP pilates? L’oferta és llarguíssima!

Nàutic Jazz

Nàutic Jazz Emmanuel π Djob i el seu concert «Ray and Me».
Homenatges i tributs a algunes de les figures del jazz. La sisena edició de Nàutic Jazz, el festival de jazz d’Empuriabrava, vol recordar grans personatges del jazz. Al llarg de tres dijous d’agost (11, 18 i 25) la vila marinera s’omplirà de música. ‘Homenatge a Ray Charles’ és la proposta del cantant Emmanuel π Djob i el seu concert ‘Ray and me’ per a l’11 d’agost. Una setmana després pujaran a l’escenari el trio del mallorquí Biel Ballester, el representant més prestigiós de ‘jazz manouche’ o ‘gypsy swing’, un estil creat als anys trenta pel guitarrista Django Reinhardt, amb la influència del jazz americà i la complicitat del violinista Stéphane Grappelli, i que a casa nostra té cada cop més acceptació en ambients de jazz. Per acabar, el 25 d’agost, serà el torn de la formació S.A.P. (South American Project), que interpretarà un estil inèdit en el festival —el ‘latin jazz’— i retran homenatge al grandíssim músic cubà i màxim exponent del ‘latin jazz’, Paquito D’Rivera.

EscAPPe Castelló

EscAPPe Castelló L’EscAPPe és una manera lúdica de descobrir el patrimoni històric del centre històricAjuntament de Castelló d'Empúries
Aquesta aplicació mòbil us permetrà recórrer places i carrers de Castelló d’Empúries tot jugant a resoldre enigmes. L’EscAPPe és una nova proposta lúdica i cultural per dinamitzar i difondre el patrimoni històric del centre històric i adreçada principalment a un públic familiar, infantil i juvenil. L’inici és la història d’un home que torna a la vila comtal on vivia l’avi. Malauradament, ara que ha mort, torna a la casa familiar i troba un enigma per resoldre i decideix sortir al carrer a buscar respostes. I en aquest punt és quan comença aquesta experiència ludificada, en què us caldrà estar atent al que us envolta i utilitzar la lògica i la deducció per descobrir els indrets emblemàtics del municipi. L’EscAPPe es pot descarregar en aquest enllaç.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació