Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

El festival Terra Ibèrica torna a la Ciutadella de Calafell

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, el municipi del Baix Penedès torna a celebrar el festival de recreació històrica i de divulgació de la cultura dels ibers

Fa més de deu anys que el festival Terra Ibèrica es dedica a divulgar la cultura dels ibers i el seu món amb activitats de recreació històrica a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. Un esdeveniment que, després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, es reprendrà aquest 2022 amb una edició tan especial com esperada.
 
Una edició que enguany estarà dedicada a Josep Mèlich i Garcia, desaparegut recentment, qui va ser director artístic de les Nits Ibèriques, les precursores del festival Terra Ibèrica. Sota el lema Otivm et negotivm ('Oci i negoci'), el certamen ha preparat un espectacle nocturn de recreació històrica que, amb el mateix títol, reviurà l'any 250 aC, quan la ciutadella es trobava en el seu moment de màxima esplendor i rebia mercaderies del Pròxim Orient, del nord d'Àfrica, de Grècia i de la península Itàlica. Aquest serà el punt fort de la festa i se celebrarà en dues ocasions, el divendres 29 i el dissabte 30 de juliol. 
 
El programa també inclou activitats familiars i tallers de construcció, d'escriptura i de teixits en què petits i grans aprendran a fer feines del dia a dia dels ibers; una demostració de tir amb fona amb experts foners; una visita guiada a la Ciutadella que acabarà amb un vermut, o les activitats de recreació històrica Oci en el món romà: la gladiatura i Lidé: Històries d'una prostituta (per conèixer la situació de moltes dones en una societat desigual com era la romana).
 
Informació pràctica
L'espectacle nocturn Otium et Negotium té un preu de 10 € (reduïda, a 7 €); consulteu els preus de la resta d'activitats al web del festival. Cal fer reserva de les principals activitats enviant un correu electrònic a calafellhistoric@calafell.org o trucant al 977 694 683.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació