Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

L’especial sobre la Ruta Descobrir D25, a la venda!

És un número doble sobre una nova travessa entre el Pirineu i el delta de l’Ebre que ha ideat DESCOBRIR per celebrar els 25 anys

Demà arriba als quioscos un projecte editorial ambiciós amb l’objectiu, entre d’altres, de celebrar els 25 anys de DESCOBRIR. ‘Ruta Descobrir. Obrim una nova travessa entre el Pirineu i el delta de l’Ebre’ és el número doble d’aquest agost-setembre, un dossier que detalla pas a pas l’aventura que va viure durant 12 dies l’expedició Descobrir per explorar una ruta inèdita amb l’objectiu d’unir el Pirineu i el Delta. L’equip del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz, format per set persones, va caminar, navegar i anar en bici pels camins i rius que hi ha entre aquests dos punts emblemàtics de la geografia catalana, passant per Ponent, una de les zones del país amb menys senders marcats.
 
La crònica d’Álvaro Sanz recull les experiències viscudes, com la navegació en caiac pel congost de Mont-rebei i pel riu Ebre, el descens de barrancs a l’estret d’Arnes, la pujada al cim del Caro o l’arribada al mar després de 12 dies de ruta. Però, sobretot, a diferència de la Transpirinenca —el projecte de l’expedició Descobrir que també va encapçalar l’Álvaro l’any passat—, la Ruta Descobrir narra l’exploració d’aquest territori, molt menys trepitjat que altres zones del Principat. 
 
És a partir d’aquesta incursió d’on surt la Ruta Descobrir D25. Un cop fet i valorat l’itinerari, l’equip de la redacció de la revista, amb l’assessorament de les vivències de l’expedició i del tècnic en rutes turístiques Jordi Avellaneda, hem modificat algun tram per crear un traçat definitiu de la nova travessa entre el Pirineu i el delta de l’Ebre. Així, a la plana de Lleida, la Ruta Descobrir D25 que us proposem passa al costat dels rius i els canals, buscant l’ombra i la frescor dels boscos de ribera, i s’han afegit tres etapes al massís del Port per pujar al Caro i conèixer a fons el parc natural fent tres nits a la zona. En total, la ruta es converteix en una travessa de 15 dies que passa per alguns dels paratges més bells de les Terres de Ponent i les Terres de l’Ebre. 
 
També podeu trobar l’experiència de la Ruta Descobrir i les 15 etapes definitives, amb tots els detalls i mapes, al web Ruta Descobrir D25, que inclou fotografies espectaculars de la gran aventura viscuda durant la travessa, els sons recollits al llarg de l’itinerari i uns textos molt suggeridors que ens conviden a agafar la motxilla i viure en primera persona l’autenticitat d’aquestes terres. 
 
Durant la ruta també hem volgut fer una crida a la preservació del territori i a tenir cura dels nostres espais naturals. Per això, tant a la revista com al web trobareu un seguit de recomanacions que cal seguir quan trepitgem territoris fràgils com els parcs naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre. 
 
Aquest projecte vol ser un regal per a vosaltres, subscriptors i subscriptores i lectors i lectores, que fa 25 anys que ens acompanyeu en el camí de seguir descobrint el territori. Esperem que us animeu a fer la travessa, que passa per indrets desconeguts i sorprenents —aquells que ens agrada ‘Descobrir’ amb vosaltres. 
 
Si voleu ajudar-nos a continuar fent projectes com aquest, recordeu que podeu subscriure-us a la revista aquí.
 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació