Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Un estiu monumental!

Us expliquem com visitar els monuments catalans de la manera més econòmica a través de diferents entrades combinades

Aquest estiu viu el patrimoni! Experiències úniques plenes d'història descobrint castells, monestirs, museus, jaciments arqueològics i commemoracions singulars com el mil·lenari del monestir de Sant Pere de Rodes... La llista de monuments que es poden visitar a Catalunya és interminable. Us proposem que aquest estiu visiteu el patrimoni de la manera més econòmica possible. Aquí trobareu els millors plans i les millors entrades combinades per visitar alguns dels monuments més espectaculars de Catalunya.

El carnet de la Ruta del Cister

Santes Creus Vista exterior del Reial monestir de Santes Creus Pepo Segura / Agència Catalana del Patrimoni Cultural
Per sentir-vos com un rei o una reina, necessiteu aquest tiquet combinat. Una entrada que us permetrà endinsar-vos als únics monestirs reials que hi ha a Catalunya. Parlem de Santes Creus, Santa Maria de Poblet i Santa Maria de Vallbona, els tres monestirs que formen la Ruta del Cister. Són tres conjunts monumentals excepcionals, tant per la seva bellesa arquitectònica com per l’essència espiritual que encara podreu respirar-hi avui. A Santes Creus us meravellareu amb els espectaculars vitralls i podreu reviure un temps en què la puresa i l’allunyament del món es concretaven en un punt ben ancorat a la terra. A Poblet, Patrimoni Mundial de la UNESCO, entrareu a un dels monestirs més grans d’Europa. I a Santa Maria de Vallbona descobrireu un exemple sorprenent del monaquisme femení. Aquest estiu no deixeu perdre l’oportunitat de sentir-vos com reis! 
 
Informació pràctica
El carnet de la Ruta del Cister es pot adquirir a qualsevol dels tres monestirs per 15 euros i us permetrà visitar-los en un període de dos anys a partir de la primera visita.

Girona Episcopal

Girona Episcopal La basílica de Sant Feliu, la catedral de Girona i l’antic palau episcopal, avui seu del Museu d'Art de Girona, formen Girona EpiscopalSanti Font / Girona Episcopal
La millor manera d’endinsar-se a la Girona monumental és fer-ho amb el tiquet Girona Episcopal. Amb una sola entrada podreu descobrir la basílica de Sant Feliu, la catedral de Girona i l’antic palau episcopal, avui seu del Museu d’Art de Girona. Una oportunitat única per gaudir de tres joies patrimonials a la ciutat que podreu descobrir en un dia o en una escapada de cap de setmana. A la basílica de Sant Feliu hi destaquen el campanar gòtic, esvelt i visible des de molts punts de la ciutat; i la seva important col·lecció de sarcòfags paleocristians. De la catedral, situada al capdamunt d’una de les escalinates més majestuoses del país, no us podeu perdre peces excepcionals com el ‘Tapís de la Creació’, recentment presentat amb renovada museografia, i el manuscrit del ‘Beatus de Girona’, que trobareu al Museu del Tresor de la catedral. Per acabar, al Museu d’Art de Girona us recomanem especialment que admireu la col·lecció de romànic i gòtic, ja que és una de les tres més importants del país. La col·lecció dels moviments artístics de principis del segle XX a Catalunya tampoc no us deixarà indiferents, amb obres de Santiago Rusiñol i de Prudenci Bertrana, entre d’altres.  
 
Informació pràctica
El tiquet es pot adquirir a qualsevol dels tres centres i, un cop validat, se n’ha de gaudir en les 48 hores següents. És ideal per a escapades d’un dia o de cap de setmana. Val 10 euros, però té preus reduïts per a nens i joves de 8 a 16 anys, estudiants més grans de 16 anys, jubilats i persones amb discapacitat. 

Ticket MNAT

Centcelles La cúpula de Centcelles amb els mosaicsJordi Play / Agència Catalana del Patrimoni Cultural
Si voleu endinsar-vos a les joies que formen part del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, heu de comprar el Ticket MNAT. Per només 7 euros podreu entrar al Tinglado 4, al Museu i la Necròpolis Paleocristians de Tarragona, a la vil·la romana dels Munts (Altafulla) i al conjunt monumental de Centcelles (Constantí). És una manera única d’acostar-vos a alguns dels monuments més representatius de l’antiga Tàrraco. Al Tinglado 4, al Port de Tarragona, podreu veure exposades algunes de les peces més impressionants de la història de la ciutat, com la nina d’ivori, la ‘Medusa’ o l’‘Antínous’. Quan aneu al Museu i la Necròpolis Paleocristians de Tarragona, descobrireu un dels cementiris tardoromans (segles III-V dC) més ben conservats de l’Imperi romà. A la vil·la romana dels Munts retrocedireu en el temps per sentir-vos aristòcrates romans. Sereu a una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades de la Hispània romana, situada en un entorn incomparable vora la platja d’Altafulla. I el conjunt monumental de Centcelles us deixarà sense paraules amb una gran part del mosaic que encara decora la cúpula, un fet excepcional. 
 
Activitats complementàries
A més, als Munts podreu gaudir tots els dissabtes d’estiu de la visita teatralitzada ‘Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la’, on una parella aristocràtica de romans us ensenyarà la seva vil·la. Els dijous de juliol, no us perdeu el Cicle de Concerts Centcelles. Envoltats de l’espectacular mosaic, escoltareu i sentireu un programa de música d’alta qualitat i varietat d’estils. 
 
Informació pràctica
- Podeu adquirir el Ticket MNAT a qualsevol dels quatre monuments del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per només 7 euros. L’entrada no té caducitat. 
- Els concerts de Centcelles són gratuïts i es fan els dijous de juliol a les 20.30 h.
- La visita teatralitzada dels Munts costa 8 euros els adults, 5 euros els nens i joves de 5 a 16 anys i és gratuïta per als menors de 5 anys. Inclou l’entrada al jaciment, la visita i un petit aperitiu. Fins al 13 d’agost, es fa a les 18 h per al públic familiar, i a les 20 h, per al públic general. Entre el 20 d’agost i el 17 de setembre, les famílies en podreu gaudir a les 17.30 h i el públic general, a les 19.30 h.

MACticket

Empúries Les ruïnes d’Empúries, davant del mar  Jordi Play / Agència Catalana del Patrimoni Cultural
Sabíeu que teniu el principal patrimoni arqueològic de Catalunya a només 6 euros de distància? Com? Molt fàcil, amb una sola entrada podreu entrar a les cinc seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC): Barcelona, Empúries, Ullastret, Girona i Olèrdola. Una opció ideal per passar aquest estiu de museu en museu.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona us ofereix un viatge a les arrels mil·lenàries de Catalunya amb més de 3.000 m2 d’exposicions des de la Prehistòria fins a l’Alta Edat Mitjana.
A Empúries, una antiga ciutat greco-romana a la vora de la Mediterrània, trobareu un jaciment excepcional, on conviuen les restes de la ciutat grega d’Emporion, fundada al segle VI a C, i de la ciutat romana d’Emporiae, creada a inicis del segle I AC.
Quan arribeu al MAC Girona, gaudireu d’un museu arqueològic en un bellíssim monestir romànic, ja que aquesta seu ocupa l’església i el claustre de l’antic monestir de Sant Pere de Galligants, amb una exposició permanent on el centre presenta una síntesi de l’evolució humana en les actuals comarques de Girona, de la Prehistòria a l’edat mitjana.
Per veure una ciutat medieval enmig d’un parc natural, visiteu el MAC Olèrdola i descobriu un enclavament estratègic des de l’edat del bronze (poc menys de 4000 anys enrere) fins l’edat mitjana. La visita al jaciment permet descobrir les estructures monumentals d’aquest lloc únic ple d’història, i, alhora, passejar per l’espai natural que l’envola.
L’última seu del MAC que us proposem visitar és Ullastret. La ciutat ibèrica més gran de Catalunya, situada al Puig de Sant Andreu, va ser la capital de la tribu ibèrica dels indigets i dins del museu del jaciment gaudireu d’una sorprenent projecció immersiva per recórrer els carrers de la ciutat ibèrica, de fa més de 2000 anys.
El MAC, un museu en cinc seus on l’arqueologia ensenya, qüestiona, sorprèn i emociona.
 
Activitats complementàries
Però l’experiència a aquests museus pot ser molt més completa. Aprofiteu les visites a les seus del MAC per fer algunes de les activitats que s’hi programen. Per aquest estiu us en destaquem dues: 
La maledicció del temple d’Asclepi, al MAC Empúries, és un joc adreçat a famílies de 6 a 12 anys. Una terrible amenaça ha fet tancar les portes del temple d’Asclepi i els sacerdots necessiten la vostra ajuda. Haureu de respondre preguntes, resoldre enigmes i repassar racons de la ciutat grega per salvar Empúries. Costa 5 euros per infant i podeu participar-hi cada dimarts d’agost a les 11 h. Reserves: reservesempuries@gencat.cat.
Naufragis, al MAC Barcelona, és una visita comentada a l’exposició temporal Naufragis. Història submergida i us permetrà descobrir els derelictes més fascinants de la Mediterrània a la recerca d’objectes singulars i històries sorprenents. Es fa cada diumenge a les 12.30 h i és una activitat inclosa en el preu de l’entrada. Més informació: MACvisites.acdpc@gencat.cat.
 
Informació pràctica
El MACticket és un passaport que us permet accedir a tots els museus i jaciments que integren el MAC i gaudir de descomptes i avantatges interessants. Tindreu accés lliure a totes les seus i exposicions del museu i disposareu de l’audioguia gratuïta en diversos idiomes. Podreu accedir-hi durant un any. Per adquirir-lo, compreu una de les entrades a qualsevol de les cinc seus del MAC, per un preu de 6 euros (també hi ha entrades amb reduccions per a menors, jubilats i d’altres). És una oferta limitada fins a exhaurir-ne les entrades. 

De Bat a Bat

MNACTEC El MNACTEC és un dels museus que es poden visitar amb De Bat a BatJordi Play / Agència Catalana del Patrimoni Cultural
Us imagineu un abonament anual que us permeti entrar a 29 equipaments patrimonials? Es diu De bat a bat i us dona l’opció de visitar il·limitadament el patrimoni cultural de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural durant un any. Fortaleses; monestirs; ciutats ibèriques, gregues i romanes; paisatges monumentals; museus d’art, d’història i de ciència..., fins a 29 propostes per gaudir-les tantes vegades com vulgueu en un any. Des del Castell de Cardona fins a la Cartoixa d’Escaladei, passant pel Museu del Ciment o el Conjunt rupestre de la Roca dels Moros. Aquests són alguns dels monuments inclosos en aquest abonament. 
 
Informació pràctica
Hi ha dues modalitats de De Bat a Bat: la individual (30 euros la tarifa normal i 25 euros la tarifa reduïda) i la multipersonal (70 euros la tarifa normal i 65 euros la tarifa reduïda), que permet entrar al titular i fins a un màxim de tres acompanyants. L’abonament es pot comprar a qualsevol de les taquilles dels equipaments visitables (hi ha quatre excepcions) o en línia. 

El mil·lenari de Sant Pere de Rodes

Sant Pere de Rodes L’interior espectacular de Sant Pere de RodesRafel López-Monné / Agència Catalana del Patrimoni Cultural
No falteu a una de les cites patrimonials del mil·lenni! L’any 1022 es va consagrar l’església del monestir de Sant Pere de Rodes, avui un referent mundial per la seva arquitectura i originalitat. Per celebrar-ne el mil·lenari s’han programat un seguit d’actes, que s’allargaran fins al maig de 2023, i que volen ser un homenatge al monument i a la gent que l’ha tingut i sentit més a prop. Aquest estiu, una de les activitats més singulars és ‘Un tast pel mil·lenari a Sant Pere de Rodes’. Aquest tast de tres vins de la DO Empordà us endinsarà a l’atmosfera dels records i descobrireu un mil·lenni d’esdeveniments i vivències al monestir. El monestir forma part del Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, on també podreu fer una visita lliure al poble de la Santa Creu i al castell de Verdera.
 
Informació pràctica
- L’entrada al monestir costa 6 euros. Hi ha entrades amb reduccions per a menors, jubilats i d’altres. 
- L’activitat ‘Un tast pel mil·lenari a Sant Pere de Rodes’ val 15 euros i inclou l’entrada, la visita, el tast de vins i una copa de regal. Es fa del 21 de juliol a l’1 de setembre, cada dijous, a les 19.30 h, excepte l’1 de setembre, a les 19 h. Les places són limitades i cal inscriure-s’hi.

La canònica de Santa Maria de Vilabertran

canònica de Vilabertran La canònica de Vilabertran és un monument únic a CatalunyaBob Masters / Departament de Cultura
En un petit poblet de l’Empordà, s’hi amaga un conjunt monumental excepcional: la Canònica de Santa Maria de Vilabertran. És l’exemple més ben conservat de canònica medieval al país. Símbol del moviment de reforma de finals del segle XI que lluitava contra les imposicions nobiliàries en els nomenaments eclesiàstics, avui es considera una de les primeres comunitats de clergues agustinians de Catalunya que, a més, ha deixat com a llegat un dels exemples més ben conservats de l’arquitectura canònica medieval. Això ja és motiu més que suficient per visitar-la, però aquest estiu teniu dues activitats singulars que encara faran la visita més especial. Si us animeu a fer el joc d’escapada o Scape Room a Vilabertran haureu d’ajudar la reina Blanca d’Anjou a recuperar el seu amulet màgic. Una activitat pensada per a famílies amb mainada de 4 a 12 anys. En canvi, si us apunteu a la ‘Nit de vins’, gaudireu d’un tast de vins de la DO Empordà que us endinsaran a la història de les noces entre Blanca d’Anjou i el rei Jaume el Just mentre passegeu per la canònica al capvespre. 
 
Informació pràctica
- L’entrada a la canònica costa 6 euros. Hi ha entrades amb reduccions per a menors, jubilats i d’altres. 
- L’Scape Room a Vilabertan es farà els dies 3 i 31 d’agost a les 19 h i té un preu de 8 euros els adults i 5 euros els menors, que inclou l’entrada al monument. Les places són limitades i cal inscriure-s’hi.
- La Nit de vins es farà el 29 de juliol i el 5 d’agost, a les 19.30 h, i el 2 de setembre, a les 19 h. Costa 15 euros i inclou l’entrada, la visita a la canònica, el tast de vins i una copa de regal. Les places són limitades i cal inscriure-s’hi.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació