Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

‘Benvinguts a Pagès’ proposa un centenar d’activitats per fer aquest estiu

La setena edició del ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ es farà el primer cap de setmana d’octubre amb visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries del territori

El projecte ‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’ proposa més d’un centenar d’activitats lúdiques per fer aquest estiu a Catalunya on el protagonisme és per als pagesos i pageses, elaboradors i elaboradores i pescadors i pescadores que divulguen els productes amb què treballen. El cap de setmana de portes obertes ‘Benvinguts a Pagès La Festa’, que aquest any celebrarà la setena edició els dies 1 i 2 d’octubre, tornarà amb l’atractiu de les visites a les explotacions agroalimentàries que es podran reservar de manera gratuïta a partir de setembre a la pàgina web benvingutsapages.cat.
 
Abans, i coincidint amb les setmanes d’estiu, el projecte es manté vigent amb unes experiències turístiques de primer nivell que inclouen demostracions i tastos de producte, pensades per a tots els públics, i que complementen l’oferta turística de proximitat. Entre d’altres, ‘Benvinguts a Pagès’ proposa caminar entre animals de pastura a una petita explotació de la Noguera, especialitzada en els vedells d’engreix de la raça bruna dels Pirineus; conèixer l’apiari de Collserola i entendre els cicles de les abelles mel·líferes; alimentar cabres, vaques i conills a una granja del Maresme, o bé degustar les pomes ribagorçanes als camps de l’Alta Ribagorça.
 
Setze rutes de cap de setmana
‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’ articula també una proposta extensa de setze rutes arreu de Catalunya que combinen pagesia, gastronomia i patrimoni amb itineraris que es poden fer durant tres dies o bé amb una única jornada. Les experiències proposen les visites a les explotacions participants, poder conèixer la història i el patrimoni natural del seu entorn, allotjar-se a establiments rurals i degustar els productes de quilòmetre zero als restaurants recomanats pels mateixos productors i productores. Hi ha itineraris per fer al Pirineu, a les Terres de Lleida, a l’Ebre, a l’interior de Tarragona, a tot el litoral i prelitoral, a la Catalunya Central i a l’interior de Girona.
 
Gaudir i aprendre
Participar de l’oferta d’activitats de ‘Benvinguts a Pagès’ és una bona oportunitat per conèixer l’origen d’allò que mengem cada dia, per descobrir-ne els processos d’elaboració, per aprendre i entendre la importància de la pagesia i per fidelitzar nous públics. A través del projecte, es pot entendre tot el cicle de producció de l’arròs de Pals, per exemple, en què es podrà entrar a un molí del segle XV en el marc d’una visita en tren als camps d’arrossos de tot l’entorn natural proper al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. També s’ofereix l’oportunitat de conèixer l’elaboració de les avellanes de Tarragona i fer un tast amb els cinc sentits per aprendre a diferenciar les varietats i els graus de torrat d’aquesta fruita seca, o bé alletar un xai al Berguedà que pastura pel sotabosc del Prepirineu. Les visites són una gran oportunitat per comprar directament als productors i productores, omplir el rebost i viure una experiència que posa de manifest la importància de la feina que fa cada dia la pagesia.
 
La pàgina web, eina de reserves
Les visites de ‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’ es poden reservar a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar d’una manera còmoda quina explotació es visitarà, a través d’un mapa, o bé es pot fer la cerca per tipus de producte. 
 
Organitzadors
‘Benvinguts a Pagès’ és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren en el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Súper3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els consells comarcals, les oficines comarcals del DACC, els consorcis i oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revaloració i la promoció del sector.
 
El projecte s’emmarca en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, el Pacte Verd i el ‘Farm to Fork’ europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC), en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, per tal d’assegurar el futur de la pagesia arrelada al territori.

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació