Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 destinacions amb encant mariner

Pobles que mantenen l’essència mediterrània

A les viles de menys de vint mil habitants o a barris pescadors de poblacions més habitades, trobareu tot el que cal per gaudir del mar, de la platja, del patrimoni històric i de la gastronomia marinera. 

Begur, el Baix Empordà

Cases a la platja de sa Tuna, a Begur Cases a la platja de sa Tuna, a BegurGetty Images
Entre les muntanyes de les Gavarres i la mar Mediterrània, a Begur hi ha algunes de les platges més preuades de la costa catalana: Sa Riera, Sa Tuna, Aiguablava, Fornells, Aiguafreda, la platja Fonda… Però també un nucli històric encisador amb carrers estrets i pintorescos, un castell medieval del segle XI, torres de defensa i nombrosos establiments on es pot tastar la típica cuina marinera de la zona. Un dels productes més populars i reconeguts és el peix de roca.

Sant Pol de Mar, el Maresme

Sant Pol de Mar Sant Pol de Mar, una de les poblacions del Maresme que apareix a 'La vall de la llum'Getty Images
Un antic poble pescador, amb casetes blanques a banda i banda dels carrers estrets que s’enfilen per un turó, coronat per l’ermita de Sant Pau, des d’on s’albira una bonica vista de la costa del Maresme. A Sant Pol de Mar podeu rondar pel centre històric, visitar cases modernistes, conèixer les seves platges de sorra granulada i aigües cristal·lines o descobrir el litoral caminant pel camí de ronda.

Vilanova i la Geltrú, el Garraf

Far de Sant Cristòfol El far de Sant Cristòfol, la casa de l’Espai FarEspai Far / Juan Giribet
Vilanova respira mar. Especialment, si la visiteu entre setmana i a primera hora de la tarda, quan les barques de pesca tornen al port per vendre el peix a la subhasta. Us animem a descobrir Baix-a-Mar (el nucli mariner), amb la seva façana marítima, on destaquen les cases de pescadors, els xalets modernistes i noucentistes, un poblat iber, ermites marineres i una pila de restaurants on es pot tastar la gamba de Vilanova i també els plats més típics, el xató, l’all cremat, la sípia a la bruta, els esmarris o els fideus rossejats, entre molts d’altres. A l’Espai Far, un espai museístic situat al far de Sant Cristòfol, descobrireu la història del nucli mariner a través de dos museus: el Museu del Mar i el Museu de Curiositats Marineres.

Palamós, el Baix Empordà

Palamós des del port Panoràmica de Palamós des del portGetty Images
Sempre hi ha una excusa per visitar aquesta localitat de la Costa Brava: el Museu de la Pesca, el port de pescadors, els carrerons del nucli antic, el far… No us perdeu els seus camins de ronda, les rutes a peu pel massís de les Gavarres, el passeig marítim o les seves platges, com platja de Castell, una de les més verges del litoral gironí. Als restaurants, aprofiteu per tastar la famosa gamba de Palamós, una de les més saboroses i reconegudes de la costa catalana.

Tossa de Mar, la Selva

Tossa de mar a vista d'ocell La Vila Vella de Tossa de MarGetty Images
Dins l’espai natural del massís de les Cadiretes, Tossa de Mar és una destinació ideal per passar-hi un, dos o més dies gaudint de la cultura i la natura a parts iguals. Aprofiteu per caminar pels camins de ronda, fer submarinisme o immersió lleugera, navegar en un dels seus vaixells turístics i tastar el Cim i Tomba, un dels plats estrella de la seva gastronomia. La seva vila closa va ser font d’inspiració de cineastes (Ava Gardner hi va fer una estada mentre rodava una pel·lícula) i de molts artistes: Chagall, Klein, André Masson, Chillida, Mir, Masriera, Canals, Gimeno i molts altres hi van passar temporades pintant-ne els carrers i places. Al Museu Municipal podreu veure algunes de les seves obres!

Alcanar, el Montsià

Les Cases d'Alcanar ‘Les Cases’ va erigir-se al voltant d’una antiga torre de defensa amb diversos canons
L’ermita del Remei, al poble d’Alcanar, està situada en un emplaçament idíl·lic per fruir d’una gran vista panoràmica sobre el mar. Des d’aquest punt es veu el poblat ibèric de la Moleta del Remei, situat a tocar, i al fons tota la franja litoral, amb el delta de l’Ebre com a protagonista. Visiteu el poble, encantador, però també arribeu-vos al nucli mariner de les Cases d’Alcanar, amb platges verges com la de Sòl de Riu (l’última platja de Catalunya), el port de pescadors i nombrosos restaurants on es poden tastar el suquet de peix i altres plats mariners.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació