Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

6 llocs que no us podeu perdre a la vall de la Llosa 

Pobles, estanys i rutes envoltats d’aclaparadores muntanyes

Allunyat dels grans centres turístics del Pirineu català i situada a la comarca històrica de Baridà, la vall de la Llosa, que pren el nom del riu que la rega, a la Cerdanya, és un escenari magnífic per passejar per petits pobles entre carrers i cases de pedra, visitar ermites romàniques o conèixer els paisatges de la zona recorrent agradables camins de muntanya.

Lles de Cerdanya

Lles de Cerdanya El poble de Lles de Cerdanya, amb la serra del Cadí com a teló de fonsAra Lleida
Lles és el centre neuràlgic de la vall. Aquí és on es poden trobar botigues, bars, cases rurals i algun hotel on passar la nit. Envoltat de boscos de pi negre i de prats on pasturen els ramats de vaques, és un bon campament base per fer excursions i activitats pel territori. La localitat es troba a 1.471 metres d’altura, en un fantàstic mirador natural a la serra de Cadí. Val la pena aturar-se per passejar pels seus carrers, amb cases de pedra, i visitar l’ermita de Sant Pere, del segle XII. 

Cap del Rec

Cap de Rec Vista a la serralada del Cadí des de Cap del Rec  Getty Images
Molt a prop del poble hi ha l’estació d’esquí nòrdic de Lles, situada en un paratge de somni per als amants de les passejades tranquil·les entre boscos i prats. A l’hivern funciona com a estació d’esquí, però la resta de l’any les mateixes pistes que utilitzen els esquiadors de fons es converteixen en senders per fer excursions i passeigs més o menys llargs.

Estanys de la Pera

Estany de la Pera Un dels estanys de la PeraCristina Torra
Si arribeu amb cotxe fins al Pla de les Pollineres (per una pista), podreu accedir a peu en mitja hora als famosos estanys de la Pera, situats a 2.260 metres d’altitud i envoltats d’extraordinaris paisatges d’alta muntanya. A l’inici dels itineraris hi ha el refugi de Cap del Rec, on es pot dormir i menjar alguna cosa en el seu interior o en una terrassa (si fa bon temps) amb unes vistes fabuloses a la serra de Cadí.

Estany de l’Orri

Estany de l'Orri L’estany de l’Orri, als peus d’un dels cims més elevats de la zona, la Tossa Plana de LlesAlan Mattingly / Wikimedia Commons
Des del mateix refugi de Cap del Rec també podeu arribar a peu fins a l’estany de l’Orri caminant durant aproximadament una hora i superant poc més de dos-cents metres de desnivell. Travessareu un bosc d’avets, alguns prats de muntanya fins a arribar a l'estany envoltat de muntanyes.

Viliella

SALT MOLÍ La cascada i el riu del Molí del Salt, a la vall de la LlosaGetty Images / Sergi Boixader
Per endinsar-se de ple a la vall i descobrir-ne els racons més amagats convé arribar a Viliella, un petit poble situat a quatre quilòmetres de Lles de Cerdanya. Fent una passejada s’hi poden veure pintoresques cases de muntanya, així com una ermita romànica. Si es tenen ganes de caminar, des del poble surt un sender que segueix el curs del riu de la Llosa, que rega el fons de la vall. En poc més de vint minuts s’arriba al Salt del Molí o Molí del Salt, una bonica cascada del riu de la Llosa.

El Camí dels Bons Homes

Cadí Excursionistes amb el Cadí de fons, al seu pas per PrullansCamí dels Bons Homes
La vall de la Llosa és un dels espais naturals per on passa el Camí dels Bons Homes, un trajecte per les muntanyes del Pirineu i el Prepirineu que segueix el recorregut que van utilitzar els càtars fugint de la persecució de la qual van ser objecte durant el segle XII. El tram que coincideix amb la vall de la Llosa comença a Prullans i s’enfila per la collada d’Ardòvol, el torrent de Coborriu de la Llosa i va seguint la vall a la vora del riu fins a arribar a la masia de Can Jan de la Llosa, la cabana dels Esparvers i el coll de la Portella Blanca, el sostre del Camí dels Bons Homes i el límit entre Catalunya, Andorra i França.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació