Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX DE TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

8 ciclistes nord-catalans emprenen una aventura ciclista per fer la Gran Volta dels Pirineus

Preveuen recórrer 1.700 quilòmetres i 30.000 metres de desnivell positiu en 10 dies

1.700 quilòmetres, 30.000 metres de desnivell i 10 dies. Aquest és el repte colossal que s’han proposat vuit ciclistes nord-catalans i que començaran el proper 11 de setembre. Es tracta d’un recorregut circular inèdit des de Prada de Conflent. Des de Prada, al peu del Canigó, faran un enllaç del Mediterrani cap a l’Atlàntic pel vessant sud travessant Catalunya i Aragó fins al País Basc i tornaran pel vessant nord a través de Bearn, Bigorra i Arieja per tornar a entrar a Catalunya fins a Prada. 
 
Un recorregut inèdit
La idea és fer un viatge que passi pels punts més rellevants dels Pirineus. En la part catalana, aniran fins a Cadaqués, allà on acaben les muntanyes, travessaran tots els Pirineus passant per capitals de comarca com Ripoll, Berga o Tremp fins a arribar a Aragó i travessar paratges com Ordesa. Passaran molt a prop de Roncesvalls i creuaran el País Basc francès per pujar alguns dels colls més famosos de la volta a França, com Aubisque, Soulor, Tourmalet, Aspin, Peyresourde, Portet d’Aspet, Core, Agnes o Lhers. Des d’aquí ja tornaran per Porté-Puymorens fins a Prada. 
 
Una aventura simbòlica
L’aventura també té una part simbòlica. D’una banda perquè surt l’Onze de Setembre, i de l’altra, perquè volen unir el Mediterrani i l’Atlàntic. “Al cap de Creus omplirem una ampolla d’aigua del Mediterrani”, explica Bruno Martín, un dels expedicionaris. Quan arribin al cap del Figuer, a prop d’Hondarribia, deixaran anar aquesta aigua a l’Atlàntic, la tornaran a omplir amb aigua de l’oceà i la portaran fins a Prada. “Quan arribem a la meta, abocarem l’aigua de l’Atlàntic al riu la Tet, que rajarà fins al... Mediterrani”, detalla. 
 
Un equip de primera
Els set ciclistes que faran aquesta aventura són Brice Filliard, un esportista que es marca rècords com pujar corrents el Mont Blanc; Liam Rubino, que fa grans travesses per llocs com la serralada dels Andes; Andreu Prost, entrenador físic molt arrelat a la muntanya; Laurent Pfertzel, extriatleta d’alt nivell; Jacky Kolmeyer, aventurer amb travesses cicloturístiques de llarg recorregut; Guillaume Rousset, diverses vegades campió de França d’esquí de muntanya en la categoria màster; Camille Caparrós, dos cops campió de França de quilòmetre vertical, i Bruno Marín, ciclista campió de França de llarga distància en la categoria màster. 

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació