Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -45%
SUBSCRIU-T'HI ARA I GAUDEIX TOT UN ANY D'UN DESCOMPTE ÚNIC!

Jaume I lluirà nova imatge a la festa medieval de Salou

La Festa del Rei Jaume I arriba a la XXVII edició amb moltes novetats

La XXVII Festa del Rei Jaume I torna amb més força que mai a Salou, el proper dia 3 de setembre, amb una novetat important. S’ha renovat completament la imatge que lluirà el personatge del monarca a la desfilada de dissabte, pels carrers del municipi, dalt del cavall. Així mateix, l’èquid també anirà amb vestidura nova, igual que una trentena de personatges més, entre els quals hi ha representants del clergat i la noblesa. És una iniciativa fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, l’Institut Jaume I de Salou i el Grup de Dones de Salou.
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “enguany tindrem una Festa del Rei Jaume I diferent de totes les que hi ha hagut fins ara, ja que hem treballat a fons la nostra història i oferirem una nova visió dels personatges que ens enriquirà com a poble i donarà un valor afegit a una de les celebracions que ens atorga més identitat”.
 
Una altra de les novetats és el conjunt escultòric de bronze del personatge que s’instal·larà a l’antic port natural de Salou; concretament, al final del carrer de Colón, els Pilons, al costat de la caleta de les Ferreries. De l’artista Natàlia Ferré, és una escultura que servirà per recordar la figura històrica del rei Jaume “amb la finalitat que tothom conegui allò que va representar per a la nostra població, per a Mallorca i per a Catalunya”.

Mercat Medieval
La festa començarà l’1 de setembre, amb el mercat medieval, que torna als carrers del nucli antic i a la plaça Bonet de Salou. S’ha confeccionat un programa farcit d’activitats i espectacles que ompliran de màgia el mateix dijous i els dies posteriors, amb una gran varietat d’actuacions musicals, dansa i foc, acrobàcies, lluites i combats, sons d’Orient, funcions de circ, teatre i humor.
 
A més, diversos personatges fantàstics donaran vida als carrers del nucli antic, per tal que grans i petits es traslladin a l’època medieval i gaudeixin d’una bona estona.
No hi faltaran les parades, entre tallers d’artesans i de demostració d’oficis antics, llocs de venda de productes d’alimentació, jocs infantils, exposicions temàtiques, atraccions, la taverna i, fins i tot, la creació d’un campament on es realitzaran diferents espectacles i teatralitzacions sobre el món militar a l’època medieval.
 
Més informació i el programa detallat

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació